Ναύπακτος: Στην Αγ. Παρασκευή θα λειτουργήσει αύριο ο νέος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας – Πότε αναμένεται η ενθρόνισή του

Αρχιερατικό Συλλεί­τουργο θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή 30 Οκτωβρίου στην Ι.Ν.Αγ.Παρασκευής Ναυπάκτου με τη συμμετοχή του νέου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Δαμασκηνού προσκεκλημένος του οικείου Ποιμενάρχη μας κ.Ιεροθέου.

Είναι η πρώτη λειτουργία που θα τελέσει ο νέος μητροπολίτης επί Αιτωλοακαρνανικού εδάφους μετά την εκλογή του από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Να σημειωθεί,ότι εκκρεμεί η υπογραφή του Προεδρικού διατάγματος προκειμένου να πραγματοποιηθεί η τελετή ενθρόνισης στη νέα του μητρόπολη και η οποία τοποθετείται χρονικά-εκτός απροόπτου-την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου

Το βιογραφικό του νέου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας
Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Κιαμέτης είναι 47 ετών γεννημένος το 1975 στον Πειραιά, ανατράφηκε και πραγματοποίησε τις εγκύκλιες σπουδές του στον τόπο της καταγωγής του, τη Σάμο.

Έλαβε το Πτυχίο του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1997. Το ίδιο έτος εκάρη μοναχός και χειροτονήθηκε διάκονος υπό του Μακαριστού Μητροπολίτου Πειραιώς κυρού Καλλινίκου.Τον δεύτερο βαθμό της ιερωσύνης έλαβε τον Ιούνιο του 2002 υπό του Γέροντός του, Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, τον οποίο ακολούθησε άμα τη ενθρονίσει του στο Βόλο.Εκεί χρημάτισε Αρχιδιάκονος και Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Μητροπολίτου (1998 – 2003), Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος (2003-2006) και έπειτα Πρωτοσύγκελλος (2006 μέχρι σήμερα).

Από των διοικητικών αυτών θέσεων, συντόνισε το όλο ιεραποστολικό, κοινωνικό και ποιμαντικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος. Διετέλεσε Προεδρεύων του Μητροπολιτικού Συμβουλίου.

Ανέλαβε την διοργάνωση των μηνιαίων Ιερατικών Συνάξεων, πολλών Επιμορφωτικών Ιερατικών Σεμιναρίων, καθώς και πολυάριθμων Συνεδρίων και ποικίλων Εκδηλώσεων της Ι. Μητροπόλεως Δημητριάδος.

Πηγή: nafpaktianews.gr

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση