Ο Εργολάβος 65

Καλησπέρα φίλες και φίλοι του εργολάβου, σήμερα είναι Κυριακή και όπως έχουμε πει ο Εργολάβος θα είναι εδώ για να σας ενημερώνει για όσα οι άλλοι δεν σας λένε.

Παζάρια κάνει η δημοτική αρχή Λύρου για το αντιπλημμυρικό έργο

Στην τελευταία Οικονομική Επιτροπή πέρασε ως θέμα η επέκταση ( παράταση ) των προσφορών για το πολύπαθο έργο της αντιπλημμυρικής προστασίας του Δήμου που αφορά την επέκταση του σχεδίου πόλεως.

Η ευθύνη της καθυστέρησης βαραίνει απόλυτα την δημοτική αρχή, η οποία είχε πάρει απόφαση να δοθεί το έργο στην δεύτερη εταιρεία του διαγωνισμού, απόφαση η οποία ακυρώθηκε από την αποκεντρωμένη διοίκηση.

Όλα αυτά έφεραν το έργο τόσο πίσω που έληξαν οι προσφορές. Μήπως είναι μεθοδεύσεις να πάει το έργο στον τρίτο ή τέταρτο συμμετέχοντα με μικρότερη έκπτωση;

Μήπως αυτό που προσπαθήσατε να κάνετε με την απόφαση που ακυρώθηκε να γίνει με την παράταση των προσφορών;

Θα είστε υπεύθυνος εάν το έργο δοθεί με μικρότερη έκπτωση γιατί οι δημότες θα πληρώσουν πάνω από 300.000€ παραπάνω για ένα έργο που έχει καθυστερήσει πάνω από τρία χρόνια.

Εμείς από πλευρά μας θα παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις γι’αυτό το πολύπαθο έργο και οι δημότες θα μάθουν όλη την αλήθεια.

Ούτε μία μελέτη που τρέχει από το 2018 δεν μπορείτε να ολοκληρώσετε κ. Λύρο

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Περιφερειάρχης κ. Νεκτάριος Φαρμάκης θα εντάξει το έργο της εισόδου της πόλης του Μεσολογγίου παρότι ο φάκελος που κατατέθηκε έχει ελλείψεις σε μελέτες.

Θα ενταχθεί με την αίρεση ο Δήμος να ολοκληρώσει τις μελέτες ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα στην εκτέλεση του έργου. Τέσσερα χρόνια κάνατε κ. Λυρο για να υποβάλλετε μια ελλειπή μελέτη που την βρήκατε από την δημοτική αρχή Καραπάνου και ποτέ δεν την ολοκληρώσατε.

Κατ’αλλά κοιτάτε τους δημότες στα μάτια κ. Λύρο. Σας το είπαμε και θα σας το ξανά πούμε είστε χειρότεροι από τους προηγούμενους.

Μάλλον θα μπει στο βιβλίο Guinness η κα. Γούργαρη

Αυτά συμβαίνουν μόνο στις Οινιάδες και με την Αντιδήμαρχο Οινιαδών κα. Γερασιμούλα Γούργαρη. Έσπασε όλα τα ρεκόρ. Έδωσε το παρών σε τέσσερις κοινότητες και επιδόθηκε στην προσφιλή της συνήθεια…. Στο να βγάζει φωτογραφίες.

κα. Γούργαρη ας μιλήσουμε λίγο σοβαρά. Οι φωτογραφίες που σας δείχνουμε είναι την μέρα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Αυτες τις εικόνες αντίκριζαν οι δημότες με τα σκουπίδια να πλημμυρίζουν τους κάδους και τους δρόμους σε όλες τις κοινότητες που παρερευθήκατε και εσείς ζούσατε το όνειρο σας, καταθέτοντας 4 στεφάνια μέσα σε 1 ώρα.

Επειδή ο δήμος δεν είναι μόνο φωτογραφίες αν δεν μπορείτε ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ.

Από πότε ο εθελοντισμός πληρώνεται;

Στην Γιορτή ψαριού αλλά και στην Γιορτή ελιάς, εθελοντές από τον Σύλλογο Τριτεκνων Αιτωλικού βοήθησαν ώστε να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις.

Ως εδώ όλα καλά και τους αξίζουν συγχαρητήρια..

Πληροφορηθήκαμε όμως με απόφαση του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου ότι επιχορηγήσατε κ. Λύρο με 2.450 ευρώ τον συγκεκριμένο Σύλλογο.

Μας γεννάται η εξής απορία:

Απο πότε ο εθελοντισμός πληρώνεται; Εκτός και αν λόγω που ο πρόεδρος του συγκεκριμένου συλλόγου ήταν υποψήφιος σας και θέλετε να το δελεάσετε ώστε να ξανά είναι υποψήφιος σας.

Δε φτάνει που τον έχετε διορίσει με παράνομες διαδικασίες στην θέση που κατέχει στην κοινωφελή. Μια θέση που θα έπρεπε να έχετε προκηρύξει με την διαδικασία μέσω ΑΣΕΠ ώστε να προσληφθεί αυτός που έχει τα απαραίτητα προσόντα.

Αινίγματα για δυνατούς λύτες

1 Η μόνη ομάδα ποδοσφαίρου τού Δήμου που αγωνίζεται σέ πανελλήνιο πρωτάθλημα και σύμφωνα με τον νόμο που ψηφίστηκε στην Ελληνική Βουλή δικαιούται από τον Δήμο τις μετακινήσεις είναι η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της ΑΕΚ Μεσολογγίου. Μάλλον την ξεχάσατε κ. Λύρο στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο που καλώς δώσατε επιχορήγηση σε ομάδες που αγωνίζονται στα τοπικά πρωταθλήματα. Περιμένουμε να διορθώσετε το λάθος σας.

2 150.000 ευρώ παίρνει ο δήμος από τις Ελληνικές Αλυκές. Καλά θα ήταν να παρευρίσκεστε στα διοικητικά συμβούλια κ. Λύρο, γιατί όπως μαθαίνουμε έχετε πάρει πάρα πολλές απουσίες.

3 Ο Κώστας Δαουτίδης αποσύρθηκε από την μάχη της διαδοχής για το δήμο και οδεύει προς την περιφέρεια. Ένα δυνατό χαρτί στα χέρια του Νεκτάριου Φαρμάκη. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία.

4 Η προηγούμενη πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου είχε πάρει απόφαση για τα χρήματα που έπαιρνε ως αμοιβή; Θα θέλαμε να πιστεύουμε πως το συγκεκριμένο ποσό δηλώθηκε και στην εφορία…

5 Πόσες χιλιάδες ευρώ κόστισαν τα 540τμ τάπητα που στρώθηκε στην κεντρική πλατεία Μεσολογίου αντί για το συντριβάνι;

6 Τι γίνεται με το ρεύμα στο Λιμενικό Ταμείο;

7 Τσουβάλια με τσιμέντο και χαλίκι επί 40 ημέρες πάνω στη πλατεία Γουριάς για να επισκευάσουν 2 παρτέρια, ευτυχώς πήραν την μπετονιέρα…

Τέλος

Καλό απόγευμα, ανανεώνουμε ραντεβού για την ερχόμενη Κυριακή.

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση