Για πότε προγραμματίζεται η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Για την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνό προετοιμάζεται ο εκκλησιαστικός κόσμος της Αιτωλοακαρνανίας.

Επισήμως η ημερομηνία της Ενθρονίσεως ορίζεται μετά την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος αναγνωρίσεως του νέου Μητροπολίτου και την Διαβεβαίωση ενώπιον της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κυρίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Σύμφωνα ωστόσο με τις πληροφορίες αυτή η ημέρα αναμένεται να είναι η Παρασκευή 11 Νοεμβρίου. Την επομένη της ενθρονίσεως στο Μεσολόγγι θα λάβει χώρα η επίσημη υποδοχή στο Αγρίνιο.

Ο κ. Δαμασκηνός θα παραλάβει από τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο ο οποίος διετέλεσε επι δεκαμήνου τοποτηρητής της χηρεύουσας Μητρόπολης.

Μάλιστα κατά το συλλειτουργό τους στη Ναύπακτο ο Δαμασκηνός εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για όσα προσέφερε ο Ιερόθεος στην Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας  λέγοντας ότι αυτή η περίοδος θα μείνει χαραγμένη στην ιστορία της τοπικής Εκκλησίας.

Σημειωτέον εξάλλου πως την περασμένη Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου , ο νέος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας επισκέφτηκε στο Φανάρι τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Πηγή: agrinionews.gr

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Leave a Reply