Στις 9 Νοέμβρη η απεργιακή συγκέντρωση του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Μεσολογγίου

Οργάνωση και αγώνας για ζωή με δικαιώματα – Για αυξήσεις στους μισθούς – Για ρεύμα και καύσιμα φτηνά για το λαό  

Η κατάσταση διαμορφώνεται εκρηκτική για την εργατική και λαϊκή οικογένεια. Όλοι αναρωτιούνται πως θα βγει ο χειμώνας. Η ακρίβεια θεριεύει και το νέο κύμα ανατιμήσεων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, οι τεράστιες αυξήσεις στο φυσικό αέριο, στα τιμολόγια της ΔΕΗ θα εξανεμίσουν το πενιχρό λαϊκό εισόδημα.

Πολλές λαϊκές οικογένειες στην πόλη μας δεν έχουν πια τη δυνατότητα να πληρώσουν τους υπέρογκους λογαριασμούς, ενώ άλλοι προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με συνεχείς διακανονισμούς. Οι μισθοί και οι συντάξεις παραμένουν καθηλωμένοι εδώ και χρόνια ,οι ελαστικές μορφές απασχόλησης πολλαπλασιάστηκαν και η ανεργία τσακίζει κόκκαλα.

Αυτή η αντιλαϊκή πολιτική που υλοποιείται από την κυβέρνηση της ΝΔ σήμερα όπως και τα προηγούμενα από τις κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να μειώσει τις απαιτήσεις των εργαζομένων και να ενοχοποιήσει τις εργατικές διεκδικήσεις που έχουν στο επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Καμία εμπιστοσύνη στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, στις πλειοψηφίες στην ηγεσία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Έχουν ενεργό ρόλο στην επίθεση που έχουμε δεχτεί όλα αυτά τα χρόνια, στην μείωση των απαιτήσεων των εργαζομένων. 

Η εργατική τάξη, ο λαός μας έχει και την πείρα και το θάρρος και την αποφασιστικότητα να αντιμετωπίσει τη σημερινή κατάσταση. Έχουμε φωτεινά παραδείγματα από τους αγώνες της εργατικής τάξης της χώρας μας σε ΛΑΡΚΟ, ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ, ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, E-FOOD, ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ και αλλού όπου ξέσπασαν απεργίες, κινητοποιήσεις, τους λιμενεργάτες στην COSCO, τους οικοδόμους που μέσα από μεγάλους αγώνες και απεργίες πέτυχαν την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας με βάση τις διεκδικήσεις τους.

Αυτή είναι η απάντηση στο τίποτα δεν γίνεται, αυτό δείχνει ότι όταν ο λαός το αποφασίσει μπορεί να διεκδικεί και να κατακτά, τίποτα δεν μας έχει χαριστεί έως σήμερα , δεν πρέπει να περιμένουμε σωτήρες και μεσσίες. Τώρα να δυναμώσει ο αγώνας μας ενάντια στην ακρίβεια, το χρηματιστήριο της ενέργειας, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους για μια ζωή με δικαιώματα και όχι με pass και καλάθια γεμάτα ψίχουλα και κοροιδία.

Δυναμώνουμε τους αγώνες μας! Περνάμε στην αντεπίθεση!

Απευθύνουμε κάλεσμα αγώνα και μάχης σε όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους, σε κάθε εργάτη και εργάτρια που δεν ανέχεται να δουλεύει εξαντλητικά ωράρια, με ρυθμούς μηχανής, και στο τέλος του μήνα να βλέπει πως δεν μπορεί να ανταποκριθεί ούτε στις βασικές του ανάγκες.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε συνδικαλιστή που δεν ανέχεται να βλέπει τη ζωή του να στριμώχνεται ανάμεσα στην ακρίβεια, την κρίση, το φόβο του πολέμου, που δεν δέχεται να δει για άλλη μια φορά το λογαριασμό των επιλογών των κυβερνήσεων και των εργοδοτών να έρχεται στα χέρια του.

Κλιμακώνουμε την πάλη μας για να δυναμώσει ο διεκδικητικός αγώνας για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις πάνω από το ύψος του πληθωρισμού, για την κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών μας. Κατάργηση όλων των φόρων στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην ενέργεια, στα καύσιμα. Διαγραφή χρεών, κανένα εργατικό – λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα. Μέτρα προστασίας από την πανδημία, ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με μόνιμους γιατρούς – νοσηλευτές, εξοπλισμό και πόρους.

Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην γενική απεργία στις 9 Νοέμβρη και να συσπειρωθούν  γύρω από ένα μείζον πρόβλημα που έρχεται να προστεθεί στο υπόλοιπο αντεργατικό πλαίσιο και αφορά τη ζωή μας άμεσα καθώς το Νοσοκομείο μαραζώνει και οδηγείται σε κλείσιμο.  

Να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου που με αυτοθυσία και υπεράνθρωπες προσπάθειες προσπαθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Η Υγεία του Λαού δεν είναι εμπόρευμα και δεν θα την αφήσουμε στο έλεος των επιχειρηματιών.

Να μην κλείσει το Νοσοκομείο, να σταματήσει η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση.

Διεκδικούμε  την άμεση πρόσληψη μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ώστε να μπορεί να καλύψει το Νοσοκομείο τις ανάγκες για την υγεία του λαού της περιοχής, να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα τη σχέση εργασίας καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Είναι η ώρα να δυναμώσει η φωνή μας!

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 9 Νοέμβρη που έχει προκηρύξει ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Μεσολογγίου στις 12.00 στην πύλη του Νοσοκομείου.

«ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 

«Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών»

Ταξική Συσπείρωση εργαζομένων και συνεργαζόμενων Περιφερειακής  Ενότητας  Αιτ/νίας.

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση