Αστυνομικός πούλησε 13 καραμπίνες από την αποθήκη του τμήματος!

Ακόμη και νεκρό… ανέστησε ο 31χρονος υπαρχιφύλακας που είχε στήσει «φάμπρικα» μέσα στην Ασφάλεια Βόλου και μεταπωλούσε παράνομα τα κυνηγετικά όπλα που του παρέδιδαν οι συγγενείς των κυνηγών που είχαν φύγει από τη ζωή. – Αναδημοσίευση από τη «Βραδυνή της Κυριακής»

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Βραδυνής της Κυριακής», ο νεαρός αστυνομικός είχε πραγματοποιήσει αγοραπωλησία καραμπίνας, και στην άδεια αγοράς εμφανιζόταν ως πωλητής ο πρώην κάτοχος του όπλου, ο οποίος, όμως, είχε πεθάνει πριν από τέσσερα χρόνια!

Η «μπίζνα» με τα παραδοθέντα όπλα στο Γραφείο Όπλων της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου αποκαλύφθηκε από το διευθυντή της υπηρεσίας όταν πραγματοποίησε αιφνιδιαστικό έλεγχο στους ατομικούς φακέλους ιδιωτών των οποίων η ισχύς των αδειών κατοχής κυνηγετικών όπλων είχε λήξει, και διαπίστωσε ατασθαλίες. Ο αστυνομικός υποδιευθυντής ενημέρωσε τους «Αδιάφθορους», που προχώρησαν στη σύλληψή του. Έκαναν φύλλο και φτερό όλες τις άδειες πώλησης και αγοράς κυνηγετικών όπλων, πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικό έλεγχο και στην οικία του, και διαπίστωσαν ότι 13 άδειες ήταν παράνομες.

αστυνομικός οδηγήθηκε συνοδεία συναδέλφων του στην Εισαγγελία Βόλου, η οποία όρισε τακτική δικάσιμο και παρήγγειλε διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς συμβαίνει. Ταυτόχρονα, διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση από το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας, και ανάλογα με την εξέλιξή της θα αποφασιστεί αν ο αστυνομικός θα τεθεί σε διαθεσιμότητα ή όχι.

Πλαστές υπογραφές

Όπως προέκυψε από τα στοιχεία της δικογραφίας, ο διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου διαπίστωσε στο τέλος Σεπτεμβρίου, σε έλεγχο που έκανε στον ατομικό φάκελο ενός ηλικιωμένου που είχε πεθάνει το 1999, ότι η άδεια όπλου που κατείχε, έληξε τον Μάιο του 2005, χωρίς να προκύπτει άλλη μεταβολή.

«Κατά την αναζήτηση του όπλου, ο διευθυντής ήλθε σε επικοινωνία με την κόρη του αποβιώσαντα, η οποία του γνώρισε ότι το 2019 προσήλθε στο Γραφείο Όπλων της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, προκειμένου να παραδώσει το κυνηγετικό όπλο του πατέρα της, καθώς δεν επιθυμούσε, πλέον, την κατοχή του. Τότε, ο συλληφθείς τής πρότεινε να αγοράσει ο ίδιος το όπλο έναντι χρηματικού ποσού 50-70 ευρώ.

Πράγματι, η αγοραπωλησία έγινε, και μάλιστα ο αστυνομικός τής έδωσε και το σχετικό έγγραφο αγοράς του κυνηγετικού όπλου», αναφέρεται στη δικογραφία. Ο αξιωματικός, ελέγχοντας το φάκελο αγοράς της κόρης του εκλιπόντος διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε η αγορά του όπλου από τον συλληφθέντα. Υπήρχε, όμως, η άδεια πώλησης του κυνηγετικού όπλου από την κόρη του αποβιώσαντα σε έμπορο όπλων της περιοχής. Έτσι, ο διευθυντής επικοινώνησε και πάλι μαζί της.

Όπως αποτυπώνεται στη δικογραφία, η Α.Τ. απέστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την άδεια αγοράς του όπλου από τον αστυνομικό. Η υποτιθέμενη άδεια ανέγραφε ημερομηνία έκδοσης την 12-10-2020, και έφερε την υπογραφή της ίδιας αλλά και του αστυνομικού, την οποία, όπως είπε ο υπαρχιφύλακας, την έβαλε μπροστά της. «Η φερόμενη άδεια αγοράς του όπλου δεν ήταν νόμιμη, καθώς δεν έφερε αριθμό πρωτοκόλλου και βιβλίου, ούτε σφραγίδα και υπογραφή του διευθυντή της υπηρεσίας». Σύμφωνα με τους «Αδιάφθορους», ο κατηγορούμενος εν αγνοία της Α.Τ. εξέδωσε στο όνομά της διοικητική πράξη άδειας πώλησης του κυνηγετικού όπλου, με πωλητή την ίδια και αγοραστή έμπορο όπλων στη Ν. Ιωνία του Βόλου. Η υπογραφή της όμως ήταν πλαστή και διαφορετική από αυτή που είχε βάλει στο έγγραφο αγοραπωλησίας με τον αστυνομικό.

Ύστερα από αυτή την εξέλιξη ο κατηγορούμενος απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του, και ο διευθυντής της Ασφάλειας ερεύνησε όλο το αρχείο με τους φακέλους του Γραφείου Όπλων. «Κατά τον έλεγχο που διενήργησε στο βιβλίο αδειών αγοράς – πώλησης όπλων κυνηγετικών όπλων της υπηρεσίας προέκυψε η έκδοση στο όνομα του κατηγορούμενου 13 αδειών πώλησης και αγοράς κυνηγετικών όπλων, οι περισσότερες εκ των οποίων είτε έφεραν πλαστές υπογραφές του διευθυντή της Ασφάλειας Βόλου είτε υπήρξαν διορθώσεις των ονομάτων των συμβαλλομένων μερών με διορθωτικό, και η αναγραφή του ονόματος του κατηγορούμενου αστυνομικού, ενώ υπήρξαν και περιπτώσεις όπου δεν βρέθηκαν οι ατομικοί φάκελοι πωλητή και αγοραστή για να γίνει ο σχετικός έλεγχος».

Πηγή: policenet.gr

Visited 2 times, 1 visit(s) today

Leave a Reply