Ο Εργολάβος 68

Καλησπέρα φίλες και φίλοι του εργολάβου, σήμερα είναι Κυριακή και όπως έχουμε πει ο Εργολάβος θα είναι εδώ για να σας ενημερώνει για όσα οι άλλοι δεν σας λένε.

Το Predator έφτασε και στο Μεσολόγγι;

Νέες ειδικότητες (όπως ο Λυρολόγος που προσπαθεί να ερμηνεύσει τα όσα λέει ο Δήμαρχος) θέλει να εισάγει στην δημόσια διοίκηση ο Κώστας Λύρος και οι στενοί –εμφανείς ή αφανείς- συνεργάτες του.

Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθούν οι αλλοπρόσαλλες τοποθετήσεις τους που ξεσηκώνουν θύελλα συζητήσεων στην Ιερά Πόλη όπου όλοι προσπαθούμε να καταλάβουμε «τι θέλουν να πουν οι ποιητές»;

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα της Σπυριδούλας Ντάνου που από τη μια κατηγορεί την Αντιδήμαρχο πρώην καθαριότητας Φόνη Μελαχρή ότι είναι κατώτερη των περιστάσεων και από την άλλη την εκθειάζει ως ακούραστη και δηλώνει το παρόν δίπλα της.

Η πρώτη φωτογραφία από το προφίλ της Αντιδημάρχου Οινιαδών Μέμμης Γούργαρη την οποία πήραν κι αυτή τα σκάγια της κ. Ντάνου, η άλλη από το προφίλ της Αντιδημάρχου έργων πλέον Φόνης Μελαχρή.

Τι να υποθέσουμε;

Ότι η κ. Ντάνου ήθελε να το παίζει καλή στη Φόνη και την έθαβε στη Μέμμη αλλά την ξεμπρόστιασε η Μέμμη;

Ότι η Φόνη είναι κατώτερη των περιστάσεων για την καθαριότητα αλλά στα έργα θα σκίσει;

Ότι εχθροί του Λύρου μέσω του Predator χάκαραν το προφίλ της Σπυριδούλας και έγραφαν άλλα αντί άλλων;

Θα δείξει …

Αν πάντως απλά προσπαθούν ο Λύρος και οι περι αυτού να μας τρελάνουν … καλά το πάνε!

Έρμο Μεσολόγγι…

Στο Μεσολόγγι το “έργο” το ονομάζουμε “προμήθεια”

Κ. Λυρο μπήκατε με μεγάλη φορά στο τελευταίο έτος της θητείας σας. Μέσω της πρωτοβάθμιας επιτροπής προγραμματίζεται να προμηθευτείτε πίσσα για τα προαύλια των σχολείων.

Αληθεια δεν θα χρησιμοποιήσετε μηχανήματα για την διάστρωση; Εκτός και αν έχετε εφεύρει νέο τρόπο στο πως να στρώνεται η πίσσα.

Δηλαδή ονομάζατε το έργο προμήθεια για να το δώσετε εκεί που θέλετε και όπως θέλετε! Απαντήστε μας θα δώσετε την προμήθεια με απευθείας ανάθεση ή με διαγωνισμό; Γιατί χορτάσαμε έντιμες διαδικασίες! Ότι είναι κατ επίφαση νόμιμο δεν είναι και ηθικό!

Οι δημοτικοί σύμβουλοι ρωτούν χωρίς να πάρουν απάντηση για τις παρατυπίες στην κοινωφελή

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Σκαρμούτσος και κ. Παπαδόπουλος από τον συνδυασμό «Συμμαχία για το μέλλον» έκαναν ερωτήσεις σχετικά με τις παρατυπίες που γίνονται στην κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου. Για αυτά που φωνάζει ο εργολάβος εδώ και μήνες!

  1. Μισθός Προέδρου χωρίς απόφαση διοικητικού συμβουλίου
  2. Αναθέσεις σε αντιδήμαρχο

Βέβαια ο πρόεδρος της κοινωφελούς για την πρώτη ερώτηση σφύραγε κλέφτικα, ούτε καν μπήκε στον κόπο να απαντήσει. Εντάξει είναι ένα θέμα που πονάει!

Για το δεύτερο θέμα μας είπε πως η αντιδήμαρχος μας κάνει και “χάρη” που πιστώνει την κοινωφελή…. Ε και τι έγινε που η αντιδήμαρχος κόβει τιμολόγια πάνω από 5000 ευρώ που δικαιούται… Είναι παράνομο; Ε κ. Καρατσόλη; Χάρη μας κάνει που μας πιστώνει όπως είπατε στο δημοτικό συμβούλιο!

Εμείς πάντως σε μια μικρή έρευνα που κάναμε. Όλοι οι επιχειρηματίες της εστίασης μας είπαν πως δεν θα είχαν κάποιο πρόβλημα να δίνουν τις συγκεκριμένες μερίδες φαγητού και ας έπαιρναν τα χρήματα τους και σε 4 μήνες!

Οι πιο πολλοί ξαφνιάστηκαν κιόλας διότι δεν ήξεραν για τον μη- διαγωνισμό που κάνατε καθώς και την απευθείας ανάθεση!

Κλείνοντας θα θέλαμε να πούμε στον κ. Καρατσόλη ότι θα πρέπει να προμηθευτεί έναν ανεμιστήρα γιατί η θερμοκρασία στο Γραφείο του ανεβαίνει πάρα πολύ…

Χωρίς μελέτες από το Δήμο για το μεγαλύτερο έργο στο Μεσολόγγι

Τελικά κ. Λυρο υποβάλλετε ελλιπής μελέτες για το έργο της εισόδου της πόλης ναι ή όχι; Μάλλον ναι και γι’αυτό τον λόγο αναγκάστηκε ο κ. Φαρμάκης προκειμένου να μην χαθεί το έργο να αυξήσει τον προϋπολογισμό ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα κατά την εκτέλεση του έργου.

Υποβάλλετε κ. Λυρο μελέτες απορροής ομβρίων υδάτων και μελέτες ηλεκτροφωτισμού; Εσείς ο τόσο καλός μηχανικός ζητούσατε έναν καινούργιο δρόμο χωρίς φρεάτια και χωρίς φώτα δηλαδή!

Ευτυχώς είχατε ζητήσει την άσφαλτο!

Όχι στους γάμους και στις βαφτίσεις που γίνονται σε ιδιωτικούς χώρους – επιχειρήσεις είπε ο κ.κ. Δαμασκηνός

Επειδή η προπαγάνδα πλέον έχει πάει σε άλλο επίπεδο και χρειάζονται διευκρινίσεις για τα αυτονόητα. Ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Δαμασκηνός λέγοντας ότι δεν θα επιτρέψει μυστήρια στο ξωκλήσια προφανώς και εννοούσε αυτά που βρίσκονται εντός ιδιωτικών χώρων όπως κτήματα κλπ.

Το ερώτημα είναι:

Ποιός επέβαλε στον κ. Λυρο να ζητήσει κάτι τέτοιο; Μήπως το ζήτησε αντιδήμαρχος που διοργανώνει εκδηλώσεις με catering σε τέτοιους χώρους; Ακόμη και από τον δεσπότη οφέλη για την δουλειά σας πάτε να αποκομισετε;

Ευφυής και εύστροφος γαρ μάλλον το κατάλαβε.

Γαλλικά μεταξύ αντιδημάρχων στο δημοτικό συμβούλιο

Γαλλικά ακούστηκαν την τρίτη στο δημοτικό συμβούλιο απο αντιδήμαρχο εναντίον της αντιδημάρχου Οινιαδών. Η κ. Γούργαρη έμεινε άναυδη με αυτά που άκουσε αλλά κράτησε την ψυχραιμία της δίνοντας τέλος στο επεισόδιο. Το μόνο σίγουρο είναι πως το γυαλί μεταξύ των δύο αντιδημάρχων έχει ραγίσει.

Αινίγματα για δυνατούς λύτες

1 κ. Λύρο έχουμε ενεργειακή κρίση και εσείς μάλλον δεν το έχετε καταλάβει. Γι’αυτό και τα αναμμένα φώτα στην πλατεία του Νεοχωρίου μέρα μεσημέρι!

2 Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω ακούστηκε από τον πρόεδρο του Άρη Αιτωλικού στον αγώνα με την ΑΕ Μεσολογγίου όταν του ζητήθηκε να πληρώσει εισιτήριο.

3 Έρχεται το νέο αμάξι του Δημάρχου Volkswagen JEEP, καλορίζικο!

4 κ. Τσώλο αν δεν θέλετε να είστε γλάστρα στο δημοτικό συμβούλιο καλά θα κάνετε να μάθετε τον κανονισμό του δημοτικού συμβουλίου. Ψηφοφορία σε εξέλιξη δεν διακόπτεται για κανένα λόγο. Αυτά δεν γίνονται ούτε στην Ουγκάντα.

5 κ. Λύρο στα έργα τέχνης υπογράφουν μόνο οι καλλιτέχνες. Άλλη μία πρωτοτυπία Λύρου!

Τέλος

Καλό απόγευμα, ανανεώνουμε ραντεβού για την ερχόμενη Κυριακή.

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση