Δεν πρέπει να υπάρχει κανένας φόβος για τις Ένοπλες Δυνάμεις

ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Του Πάνου Τρυφιάτη*

Με την ευκαιρία της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων και με αφορμή τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, που σχετίζονται με στρατιωτικές δραστηριότητες της Τουρκίας στην Συρία αφήνοντας απειλητικά υπονοούμενα και για την Πατρίδα μας, επιθυμώ να κάνω αναφορά για την Αμυντική Ικανότητα της Πατρίδας μας και να στείλω μήνυμα με πολλούς αποδέκτες. 

Η χώρα μας είναι Ισχυρή στρατιωτική δύναμη. Έχει στελεχιακό δυναμικό με άριστη εκπαίδευση και πατριωτισμό. Έχει την δυνατότητα να αποτρέψει οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια και στρατιωτική επιχείρηση της γειτονικής χώρας, προασπίζοντας την Εθνική μας ακεραιότητα.  Οποιαδήποτε σκέψη της Τουρκίας για επιθετική ενέργεια θα είναι αυτοκτονική. Λεκτικές απειλές και ενέργειες εντυπωσιασμού θα συνεχίζονται. Όσο δε, θα πλησιάζουμε στο 2023 εκλογικό έτος για την Τουρκία, θα αυξάνονται τα γεγονότα τριβής μικρής κλίμακας για εκλογικά οφέλη του Ερντογάν. Θα πρέπει οι κινήσεις μας να είναι προσεγμένες. Δεν πρέπει να υπάρχει κανένας φόβος. 

Περισσότερο προβληματισμό και ερωτήματα δημιουργούν οι άστοχες διπλωματικές ενέργειες του Υπουργού Εξωτερικών της χώρας μας και η αθέτηση υποσχέσεων της Κυβέρνησης στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, παρά οι απειλές της Τουρκίας. 

Χρόνια πολλά στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων 

*Ο Πάνος Τρυφιάτης είναι πρώην Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού και 

Μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση