Μεσολόγγι: Τέσσερα χρόνια φυλακή «έφαγαν» απατεώνες που έκλεψαν ηλικιωμένη

Σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης έκαστος, καταδικάστηκαν δυο άτομα για την εξαπάτηση μιας ηλικιωμένης σε χωριό του Μεσολογγίου.

Πιο συγκεκριμένα το 2017, ένα ζευγάρι επισκέφθηκε την ηλικιωμένη και με το πρόσχημα ότι είναι ασφαλιστές και απεσταλμένοι από την κόρη της για την πληρωμή του ασφαλιστηρίου συμβολαίου, κατάφεραν να μπουν στο σπίτι.

Αν και η γυναίκα, όπως κατέθεσε στο Δικαστήριο, ήταν διστακτική, εκείνοι με διάφορες δικαιολογίες κατάφεραν να την πείσουν να μπουν στο σπίτι.

Στο σπίτι μπήκε η γυναίκα ενώ ο άνδρας την περίμενε στο αυτοκίνητο, έξω από την αυλή. Η ηλικιωμένη πείστηκε να δώσει τα 150 ευρώ για την δήθεν ασφάλεια, τα οποία έβγαλε από συρτάρι όπου όμως είχε κι άλλα χρήματα.

Αυτό έγινε αντιληπτό από την απατεώνισσα και εκτός από τα 150 ευρώ που της έδωσε η ηλικιωμένη, κατάφερε να κλέψει τα υπόλοιπα 1300 ευρώ που υπήρχαν στο συρτάρι και μαζί με τον συνεργό της να γίνουν καπνός.

Η παθούσα πήγε στην Αστυνομία που κατάφερε να εντοπίσει τους δράστες προκειμένου να οδηγηθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Όμως δεν εμφανίστηκαν στο Δικαστήριο και έτσι καταδικάστηκαν σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης έκαστος χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα καθώς και σε χρηματική ποινή.

Πηγή: agriniopress.gr

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση