Ανοίγουν στόματα, λογαριασμοί της Κιβωτού του Κόσμου

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου» – Ποια στοιχεία ερευνούν οι Αρχές για τον πατέρα Αντώνιο.

«Καίνε» τον πατέρα Αντώνιο τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την «Κιβωτό του Κόσμου». Την ώρα που κατέθεσε ήδη ο πρώτος μάρτυρας στις εισαγγελείς ανηλίκων που ερευνούν την υπόθεση, νέα στοιχεία έρχονται να ξεδιαλύνουν το κουβάρι της υπόθεσης, που από την πρώτη στιγμή που «έσκασε», αποτελεί πρώτο θέμα στα Μέσα.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχει το Newsbomb.gr, στις εισαγγελείς Αικατερίνη Κοπελάκη και Δάφνη Κυριακή Τσίχλη κατέθεσε πρόσωπο που έχει εργαστεί στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να καταθέσουν τόσο εργαζόμενοι όσο και παιδιά που έχουν καταγγείλει στελέχη και εργαζομένους της δομής.

Στο μικροσκόπιο ο πατήρ Αντώνιος και τρία ακόμη πρόσωπα της Κιβωτού

Στο μικροσκόπιο των ερευνών βρίσκεται ήδη ο πατήρ Αντώνιος και τρία ακόμη πρόσωπα που εργάζονται στην Κιβωτό του Κόσμου. Τα τρία πρόσωπα είναι παιδιά που μεγάλωσαν στην «Κιβωτό του Κόσμου» και αργότερα απασχολήθηκαν εκεί, αποτελώντας και τον στενό πυρήνα του πρώην επικεφαλής της Κιβωτού.

Τα αδικήματα που ερευνώνται είναι η κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια και η σωματική βλάβη σε βάρος αδύναμων.

Τα πλεονάσματα και η απληστία για δωρεές στην Κιβωτό του Κόσμου

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε το MEGA, στην Κιβωτό του Κόσμου παρά τα πλεονάσματα στις φορολογικές δηλώσεις, διαρκώς ζητούσαν δωρεές. Στο στόχαστρο, εκτός των άλλων, έχουν μπει και τα οικονομικά στοιχεία της Οργάνωσης, με τις Αρχές να ελέγχουν εξονυχιστικά τους οικονομικούς απολογισμούς.

Ανοίγουν τους λογαριασμούς του πατέρα Αντώνιου

Γι’ αυτό και στο επίκεντρο των ερευνών της Αρχής για το Ξέπλυμα Χρήματος έχει μπει πια η «Κιβωτός του Κόσμου», καθώς ο επικεφαλής της Αρχής Χαράλαμπος Βουρλιώτης θα ερευνήσει τα περιουσιακά στοιχεία του επικεφαλής της δομής, στενών συγγενών του και τρίτων προσώπων εφόσον ασχολήθηκαν με τη διαχείριση των οικονομικών της οργάνωσης.

Πλέον, αναζητείται εάν αυτά τα πρόσωπα έχουν οικειοποιηθεί χρήματα από τη δομή, που προέρχονται από χορηγίες, επιχορηγήσεις και από δωρεές πολιτών προς τα παιδιά της Κιβωτού. Το ερευνώμενο αδίκημα είναι αυτό της υπεξαίρεσης από τα ταμεία της Δομής, ενώ θα ανοιχθούν τραπεζικοί λογαριασμοί των εμπλεκομένων και θα ερευνηθεί η απόκτηση ακίνητης και κινητής περιουσίας για να γίνει αντιπαραβολή με τα δηλωθέντα στις φορολογικές τους δηλώσεις και να διαπιστωθεί εάν μέρος της περιουσίας τους αποκτήθηκε από εγκληματικές πράξεις.

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση