Τα ακίνητα – φιλέτα της Κιβωτού και οι θυρίδες της πρεσβυτέρας στο μικροσκόπιο των Αρχών

Νέα στοιχεία και πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση – Ο χορός των… εκατομμυρίων με τα ακίνητα φιλέτα και ο κοινός λογαριασμός του πατέρα Αντώνιου με την πρεσβυτέρα με τα πολλά μηδενικά.

Την ώρα που οι οικονομικοί έλεγχοι εντείνονται μέρα με τη μέρα στις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου», νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τους προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από τους οικονομικούς ελέγχους, ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα φέρεται να έχουν σε κοινό τραπεζικό λογαριασμό 130.000 ευρώ.

Σημειώνεται πως τα χρήματα αυτά βρίσκονται σε προσωπικό λογαριασμό και όχι σε κάποιον που αφορά την «Κιβωτό του Κόσμου». Υπενθυμίζεται ότι χθες αποκαλύφθηκε πως η πρεσβυτέρα τρεις ημέρες πριν επισκέφτηκε υποκατάστημα κεντρικής τράπεζας της Αθήνας και άδειασε το περιεχόμενο θυρίδας που ήταν στο όνομά της και του πατέρα Αντωνίου.

Την ίδια στιγμή οι έρευνες σε όλες τις δομές της Κιβωτού είναι σε πλήρη εξέλιξη. Μάλιστα, όπως έγραψε και το newsbomb.gr την Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου, από τα μέχρι τώρα στοιχεία προκύπτει ότι η Κιβωτός του Κόσμου είχε δωρεές περίπου 6 εκατ. ευρώ τον χρόνο που σημαίνει ότι μέσα σε 9 χρόνια η δομή είχε μαζέψει πάνω από 50 εκατ. ευρώ από δωρεές.

Είχε δεύτερη θυρίδα η πρεσβυτέρα;

Στο μεταξύ, μετά τις αποκαλύψεις, οι Αρχές έχουν στείλει επίσημο αίτημα στο υποκατάστημα τράπεζας στον Κολωνό, όπου η Σταματία Γεωργαντή διατηρεί θυρίδα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ερώτημα είναι αν τις τελευταίες μέρες η πρεσβυτέρα πήγε στην τράπεζα και άνοιξε τη θυρίδα που έχει.

Σε περίπτωση που αυτό έχει συμβεί, τότε θα μιλάμε για μία θυρίδα της Σταματίας Γεωργαντή σε τράπεζα. Σε διαφορετική περίπτωση, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο η ίδια να έχει δύο θυρίδες, μία σε τράπεζα στον Κολωνό και μία σε άλλη τράπεζα την οποία άδειασε τις προηγούμενες ημέρες.

Χορός εκατομμυρίων με ακίνητα φιλέτα

Και ενώ οι έρευνες είναι σε εξέλιξη ένα πυκνό μυστήριο καλύπτει την υπόθεση αγοραπωλησιών ακινήτων της «Κιβωτού του Κόσμου».

Την ίδια ώρα, το ρεπορτάζ του Mega φέρνει στο φως έγγραφα που αναδεικνύουν ένα τεράστιο χαρτοφυλάκιο ακινήτων το οποίο όμως κατά παράδοξο τρόπο έμενε αναξιοποίητο.

Ουσιαστικά ήταν ένα βάρος με τον ΕΝΦΙΑ.

Τα ακίνητα της «Κιβωτού» μαζεύτηκαν με δύο τρόπους, δωρεές και αγορές.

Οι αγορές «μαμούθ» της «Κιβωτού»

Όπως προκύπτει από την έρευνα, η Οργάνωση διαθέτει:

 • Χωράφι στην οδό Βερίτη στη Χίο αξίας περίπου 400.000 ευρώ
 • Αγροτεμάχιο με μονοκατοικία εκτός σχεδίου στο Νέο Ρύσσιο αξίας περίπου 1.000.000 ευρώ.

Το ακίνητο της Χίου αγοράστηκε πριν τρία χρόνια μέσα στην κρίση μόλις μία εβδομάδα μετά τις εκλογές.

Η αγοράστρια εταιρεία κατέβαλε το τίμημα 245.000 € σε καθένα των πωλητών και κατ΄ αναλογία του μεριδίου του καθενός εκ δοθεισών επιταγών τραπέζης σε διαταγή των πωλητών.

Για το ακίνητο στο Νέο Ρύσσιο η αγορά έγινε το 2021 και η καταβολή του τιμήματος έγινε με ολόκληρο το συμφωνημένο τίμημα των 890.000 ευρώ, που έλαβαν και πληρώθηκαν οι πωλητές κατά την αναλογία τους από την αγοράστρια εταιρεία.

Ποσό 70.000 ευρώ με μεταφορές πίστωσης λόγω εισερχομένων εμβασμάτων και ποσό 820.000 ευρώ σήμερα με την ισόποση τραπεζική επιταγή η οποία είναι σε διαταγή της αγοράστριας και οπισθογραφήθηκε.

Η εντυπωσιακή μεζονέτα στον Διόνυσο

Μεγάλη αίσθηση προκαλεί και το εντυπωσιακό ακίνητο στον Διόνυσο που μάλιστα και ο κάδος σκουπιδιών γραφεί πάνω κιβωτός.

Τα πάντα είναι κλειστά και δεν υπάρχει ένδειξη ζωής στο φρεσκοβαμμένο ακίνητο που διαθέτει:

 • Υπόγειο: 94τμ
 • Ισόγειο: 122 τμ
 • Όροφος: 77τμ
 • Αξία 600.000€

Κάποια από τα ακίνητα τα εκμεταλλεύονταν νοικιάζοντάς τα και άλλα όχι. Διαχειριστής είχε αναλάβει πρώην παίκτης του μπάσκετ.

Από δωρεά η «Κιβωτός» έχει σημαντικό μέρος και πολυκατοικίας σε κομβικό σημείο της Αγίας Παρασκευής:

 • Διαμέρισμα στον β’ όροφο 55τμ
 • Διαμέρισμα στον γ΄ όροφο 105τμ
 • Διαμέρισμα στον δ’ όροφο 60τμ
 • Αποθήκες 4.46 τμ, 2,56τμ (2)
 • Θέσεις πάρκινγκ 12.50τμ (2)

Συνολική αξία 550.000 ευρώ

Ανάλογη είναι και η δωρεά στη Νέα Ελβετία:

 • 4 διαμερίσματα
 • 2 καταστήματα

Συνολική αξία 230.000 ευρώ

Όλα τα ακίνητα μπαίνουν στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών αρχών.

Πηγή: newsbomb.gr

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση