Κιβωτός του Κόσμου: Το πρόσωπο «κλειδί» για τα οικονομικά στοιχεία

Κιβωτός του Κόσμου: «Τρέχει» η έρευνα μετά τη σωρεία καταγγελιών για τη ΜΚΟ. Τα 15 πρόσωπα που ελέγχει η οικονομική αστυνομία και ο άνθρωπος «κλειδί» για να ξετυλιχθεί το «κουβάρι».

Ο χορός εκατομμυρίων γύρω από την Κιβωτό του Κόσμου προκαλεί… ίλιγγο. Τα πρόσωπα στα οποία επικεντρώνονται οι Αρχές είναι συγκεκριμένα, ενώ νέες έρευνες έχουν ξεκινήσει για τη δομή στον Βόλο. Η νέα έρευνα εξετάζει το αν έχουν τελεστεί ποινικά αδικήματα. Παράλληλα, σάλος προκλήθηκε από την ανεύρεση όπλου στη δομή της Καλαμάτας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όμως, έχουν οι έρευνες της οικονομικής αστυνομίας, και της Αρχής για το ξέπλυμα χρήματος, που έχουν κάνει φύλλο και φτερό τα οικονομικά στοιχεία της Κιβωτού του Κόσμου.

Ο κύκλος των ανθρώπων που είχαν εμπλοκή με τα οικονομικά της ΜΚΟ, φτάνει στα 15 πρόσωπα σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Star. Μέσα σε αυτόν, ηγετικό ρόλο είχαν, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο πατέρας Αντώνιος, η σύζυγός του Σταματία Λεβέντη και η μητέρα του. Τα υπόλοιπα πρόσωπα είναι επτά πρώην μέλη του ΔΣ της Κιβωτού του Κόσμου και πέντε διευθυντικά στελέχη.

Από αυτά τα 12 πρόσωπα, ξεχωρίζει ένα το οποίο δεν είναι άλλο από τον υπεύθυνο οικονομικών υπηρεσιών της Κιβωτού του Κόσμου. Ο συγκεκριμένος είχε άμεση σχέση και συνεργασία με την πρεσβυτέρα. Σε αυτή έδινε απευθείας αναφορές, ενώ το κεντρικό λογιστήριο της Κιβωτού του Κόσμου φέρεται να συντόνιζε και να επέβλεπε όλα τα λογιστήρια των υπόλοιπων δομών ανά την Ελλάδα.

ΒΙΝΤΕΟ

Κιβωτός: Προκαταρκτική της Εισαγγελίας Βόλου για να εντοπιστούν οι καταγγέλλοντες

Τρίτη έρευνα διέταξε νωρίτερα η Εισαγγελία του Βόλου με αφορμή τις καταγγελίες για την εκεί δομή.

Η προκαταρκτική ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, με σκοπό τον εντοπισμό των καταγγελλόντων, καθώς, μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει εμφανιστεί για κατάθεση, είτε στην Αστυνομία, είτε στην Εισαγγελία, κανείς πρώην ή νυν τρόφιμος, πρώην ή νυν εργαζόμενος, εθελοντής, γονέας ή κηδεμόνας τρόφιμου της δομής του Βόλου.

Οι άλλες δύο προκαταρκτικές έρευνες που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, αφορούν, η μία στην καταγγελία του πρώην εργαζομένου της δομής, Χρόνη Χλίτσιου, τον περασμένο Αύγουστο, για κακοποίηση τριών παιδιών από στέλεχος της Κιβωτού που ήρθε από την Αθήνα και η άλλη, καταγγελία πρώην τρόφιμου για ξυλοδαρμό που έγινε στον Συνήγορο του Πολίτη.

Η έρευνα διεξάγεται -ταυτόχρονα- σε διάφορα επίπεδα, με τους εισαγγελείς ανηλίκων να διερευνούν τις καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης και κακοποιητικών συμπεριφορών και την οικονομική αστυνομία να διερευνά τα οικονομικά πεπραγμένα πρώην μελών της Οργάνωσης.

Στο μικροσκόπιο βρίσκονται 15 άτομα, ενώ έχουν ληφθεί 12 καταθέσεις.

ΒΙΝΤΕΟ

Πηγή: newsbomb.gr

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Leave a Reply