«Το κλίμα μυρίζει ήδη εκλογές»: Άναψε «φωτιές» στα κομματικά επιτελεία ο Μητσοτάκης από την Καλλιθέα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την Καλλιθέα στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας για τις εκλογές του 2023 – Έδωσε ξεκάθαρο μήνυμα για πρόωρες κάλπες.

Στην Καλλιθέα βρέθηκε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της προεκλογικές εκστρατείας, η οποία φαίνεται πως ξεκίνησε για τα καλά.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε πρώτα το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής έχοντας στο πλευρό του τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο. Στη συνέχεια περπάτησε επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, όπου συνομίλησε με κατοίκους, καταστηματάρχες και κατοίκους ενώ αργότερα συνάντησε τον Παύλο Μαρινάκη και τον δήμαρχο Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στους πολίτες της Καλλιθέας σε καφετέρια στην κεντρική πλατεία Κύπρου, όπου έδωσε ξεκάθαρο μήνυμα για τις εκλογές.

«Το κλίμα μυρίζει ήδη εκλογές»

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την στήριξη στην παράταξη στη ΝΔ. Εντυπωσιάζομαι από την προσέλευσή σας. Το κλίμα ήδη μυρίζει εκλογές και δικαιολογημένα θα έλεγα καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις εκλογές του 2023 που θα φέρουν και πάλι τη Νέα Δημοκρατία πρώτη και αυτοδύναμη.

Είμαι σίγουρος ότι ο Ελληνικός λαός θα μας εμπιστευθεί και πάλι διότι ήμασταν συνεπείς στις προεκλογικές δεσμεύσεις και κρατήσαμε σταθερό το τιμόνι του σκάφους της πατρίδας μας σε ταραγμένα νερά.

Θυμάμαι όταν είχα έρθει προεκλογικά να μιλήσω στην Καλλιθέα και είχα δεσμευθεί για κάποια πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Θα μειώσω τους φόρους, τους μειώσαμε, θα δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας και τις δημιουργήσαμε, θα φέρουμε ξένες επενδύσεις και τις φέραμε. Θα κάνουμε την πατρίδα μας πιο ασφαλή και πιο ισχυρή απέναντι στις προκλήσεις των γειτόνων μας και την κάναμε. Είναι πιο ισχυρή από ότι ήταν πριν 4 χρόνια.

Σε καμία κυβέρνηση δεν έτυχαν μετά την μεταπολίτευση τόσες δυσκολίες.

«Στηρίζουμε την κοινωνία εν μέσω αυτής της πρωτοφανούς ενεργειακής κρίσης»

«Οι πολίτες γνωρίζουν ότι μπορούν να στηρίζονται σε μας και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να τους στηρίξουμε στους δύσκολους καιρούς που περνάμε.

Όπως στηρίξαμε την κοινωνία στην πανδημία και πληρώσαμε τους μισθούς όλων των εργαζομένων που έκλεισαν και στηρίξαμε επιχειρήσεις με επιστρεπτέα προκαταβολή, το ίδιο κάνουμε και τώρα εν μέσω αυτής της πρωτοφανούς ενεργειακής κρίσης. Το γνωρίζετε όλοι σας κάθε φορά που παίρνετε τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος. Βλέπετε τι θα πληρώνατε αν δεν υπήρχε η κρατική επιδότηση και τι πληρώνετε τώρα επειδή ακριβώς το κράτος σπεύδει και στηρίζει κάθε Ελληνίδα, κάθε Έλληνα, κάθε επιχειρηματία είτε είναι μεγάλος είτε είναι μικρός.»

«Νέα μέτρα στήριξης των πολιτών»

«Σήμερα η Ελλάδα αναπτύσσεται πολύ πιο γρήγορα από τις πιο πολλές ευρωπαϊκές οικονομίες. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να δημιουργούμε ένα πλεόνασμα, το οποίο μπορούμε να επιστρέψουμε στην κοινωνία μέσα από στοχευμένα μέτρα στήριξης.

Από 1/1/2023 οι συνταξιούχοι θα δουν για πρώτη φορά αύξηση κοντά στο 8% στις συντάξεις τους. Η εισφορά αλληλεγγύης, αυτός ο μνημονιακός φόρος που έρχεται από το παρελθόν θα καταργηθεί οριστικά για όλους. Και τώρα πριν από τις γιορτές παραπάνω από 1 εκατομμύριο ευάλωτοι συμπολίτες μας θα πάρουν ένα έκτακτο βοήθημα 250 ευρώ, το οποίο έρχεται να προστεθεί σε όλο το πλαίσιο στήριξης το οποίο έχουμε δρομολογήσει για την κοινωνία από τότε που ξέσπασε αυτή η μεγάλη κρίση.»

«Να κυβερνήσουμε τον τόπο για ακόμα μια τετραετία»

«Ο προοδευτισμός και η κοινωνική ευαισθησία πρέπει να αποδεικνύεται στην πράξη και όχι στα λόγια. Κι αναρωτιέμαι πόσο προοδευτικοί και πόσο ευαίσθητοι ήταν αυτοί που μόνο φόρους αύξαιναν και διέλυσαν τη μεσαία τάξη και αύξησαν την ανεργία και επιβάρυναν τους πιο αδύναμους. Σε αυτή την πορεία φίλες και φίλοι θα συνεχίσουμε.

Και καθώς πια οδεύουμε προς το τέλος της θητείας μας μπορούμε με αυτοπεποίθηση να κοιτάξουμε τους πολίτες στα μάτια και να τους πούμε «Ναι» σε αντίθεση με αυτά τα οποία έκαναν οι προηγούμενοι, εμείς ήμασταν συνεπείς στις δεσμεύσεις μας και διεκδικούμε το δικαίωμα να κυβερνήσουμε τον τόπο για ακόμα μια τετραετία για να συνεχίσουμε αυτή την πορεία την οποία έχουμε χαράξει. Και σας θέλω όλους δίπλα μου γιατί πρέπει να εξηγήσουμε και στους καχύποπτους συμπολίτες μας, οι οποίοι ακόμα προβληματίζονται σήμερα για το τι πρέπει να ψηφίσουν, ότι τίποτα από αυτά που έχουμε πετύχει δεν είναι δεδομένο.

Η πορεία την οποία έχουμε χαράξει με μια λάθος επιλογή στην κάλπη μπορεί να αντιστραφεί και όλα όσα έχουμε χτίσει να γκρεμιστούν»

Πηγή: newsbomb.gr

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση