Ντοκιμαντέρ για τον Αγρινιώτη ζωγράφο Χρήστο Μποκόρο προβάλλεται σε φεστιβάλ στο Παρίσι

Στο πλαίσιο του festival europeen de documentaires grecs (Grec Doc), που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Παρίσι, θα προβληθεί μία από τις πιο πρόσφατες δουλειές του σκηνοθέτη Μιχάλη Λυκούδη. Πρόκειται για το ντοκιμαντέρ του για τον Αγρινιώτη ζωγράφο Χρήστο Μποκόρο.

Η προβολή θα γίνει την Κυριακή 04 Δεκεμβρίου 2022 στις 11.45 τοπική ώρα, παρουσία του σκηνοθέτη, στο cinema Grand Action του Παρισιού.

Μέσα από τη περιδιάβαση των χώρων που τον εμπνέουν ο Χρήστος Μποκόρος αποκαλύπτει τις σκέψεις του σχετικά με την Τέχνη του, τους θεατές των έργων του και την εικαστική τεχνική του.

Η κάμερα τον συναντά στο εργαστήριό του στην Αθήνα, αλλά και στην Βίνιανη, όπου εμπνέεται από την άγρια ομορφιά των Αγράφων. Παράλληλα καταγράφεται η προετοιμασία της έκθεσης «1821 η γιορτή» που στήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη, το καλοκαίρι του 2021, ενώ ο καλλιτέχνης διαβάζει αποσπάσματα από το ημερολόγιό του.

Στο ντοκιμαντέρ ο συνδυασμός της δυνατής εικαστικής εικόνας του Χρήστου Μποκόρου, με τις μουσικές νότες του Νίκου Ξυδάκη αποτελούν έναν απαράμιλλο σύνολο οπτικής και ηχητικής αρμονίας.

Το ντοκιμαντέρ κυκλοφορεί ήδη στο διαδίκτυο:

Πηγή: agrinionews.gr

Αφήστε μια απάντηση