«Κατηγορείστε για πορνογραφία»: Το μήνυμα που «πάγωσε» Πατρινούς – Τι συνέβη

Αποδέκτες μηνυμάτων, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), με αποστολέα την Αστυνομία της Κύπρου, έχουν γίνει τις τελευταίες ώρες Πατρινοί. Οι επιστολές που λαμβάνουν φέρουν τα λογότυπα των ελληνικών και κυπριακών δικαστικών και αστυνομικών αρχών.

Οι παραλήπτες ενημερώνονται ότι εμπλέκονται και κατηγορούνται για σοβαρά ποινικά αδικήματα μεταξύ των οποίων παιδική πορνογραφία, παιδεραστία, σεξουαλικών επιθέσεων και βιασμών. Καλούνται εντός 24ωρου μέσω e-mail, να καταχωρίσουν τους ισχυρισμούς τους αναφορικά με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν προκειμένου κατόπιν αξιολόγησης των στοιχείων να αποφασιστούν οι κυρώσεις που θα τους επιβληθούν. Ενημερώνονται δε πως στη συνέχεια θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, το οποίο θα εκτελεστεί από το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα και τα ονόματά τους θα συμπεριληφθούν στο Εθνικό Μητρώο σεξουαλικών παραβατών. Γνωστοποιείται επίσης πως ο «φάκελος» τους θα αποσταλεί σε ενώσεις που αγωνίζονται κατά της παιδεραστίας, αλλά και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης προς δημοσίευση.

Η επιστολή φέρει τα στοιχεία του υφυπουργού Δικαιοσύνης, Γεωργίου Κώτσηρα και του πρώην υπουργού Νίκου Παρασκευόπουλου, του γενικού γραμματέα Δημοσίας Τάξης και πρώην αρχηγού της ΕΛΑΣ, Μιχαήλ Καραμαλάκη, του αρχηγού Αστυνομίας Κύπρου, Στυλιανού Παπαθεοδώρου και του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της Europol, Jerome Bonet.

Οπως γίνεται αντιληπτό, το εν λόγω μήνυμα αποτελεί παγίδα επιτήδειων που επιχειρούν να εξαπατήσουν πολίτες και ακολούθως να αποσπάσουν χρηματικά ποσά. Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη επιστολή διακινείται ηλεκτρονικά, με την ΕΛΑΣ να συστήνει στους αποδέκτες να μην ανταποκρίνονται και να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα καθώς και «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό.

Πηγή: pelop.gr

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση