Ο Σύνδεσμος Γεωπόνων Αιτωλοακαρνανίας αποχαιρετά τον Χρήστο Βεστάκη

Κηδεύτηκε σήμερα στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδας ο γεωπόνος Χρήστος Βεστάκης, που έφυγε απο την ζωή σε ηλικία 91 ετών.

Ο εκλιπών που διακρίθηκε στον τομέα του και ήταν πολύ γνωστός και αγαπητός σε συναδέλφους του και στους αγρότες, εργάστηκε στον δημόσιο τομέα και επί σειρά ετών, ήταν πρόεδρος του Συνδέσμου Γεωπόνων Αιτωλοακαρνανίας.

Ακολουθει ο επικήδειος που διαβάστηκε σήμερα Παρασκευή, στην κηδεία του:

«Αγαπητέ μας συνάδελφε Χρήστο,

με βαθιά θλίψη σήμερα σε αποχωριζόμαστε από τη γεωπονική μας συντροφιά.

Πριν από μισό αιώνα σχεδόν, ήλθες στο φιλόξενο τόπο της Αιτωλίας και έκανες δεύτερη πατρίδα σου το Αγρίνιο εσύ και η αγαπημένη σου σύζυγος που χθες έφυγες για να την συναντήσεις .
Ήρθες, αγάπησες και υπηρέτησες τους ανθρώπους του μόχθου και της επιστήμης. Εδεσες τη ζωή σου με τον τόπο της Αιτωλοακαρνανίας και το κυριότερο προϊόν της, τον καπνό, που για τέσσερις περίπου αιώνες ήταν κυρίαρχο στη ζωή και την ανάπτυξη της περιοχής και της χώρας μας.

Με την ίδια αγάπη, αλλά και σεβασμό για το έργο σου, σε δέχθηκαν και οι αγρότες της περιοχής μας, όπως και όλη η κοινωνία της πόλης μας της οποίας υπήρξες ενεργό και δραστήριο μέλος.

Ο χαρακτήρας σου ,πρότυπο ευγένειας και απλότητας. Οι φιλίες σου , έντιμες και ανυστεροβουλες. Η οικογένειά σου, αγαπητή και σεβαστή από την άμεση γειτονιά σου μέχρι και όλη τη πόλη μας.
Ο Σύνδεσμος Γεωπόνων Αιτωλιας και Ακαρνανίας εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, εκτιμώντας την προσφορά στην επιστήμη μας και στον τόπο μας, θρηνεί για την απώλεια σου, και εκφράζει στην οικογένεια τα ειλικρινή συλλυπητηρια και τη θλίψη της.

Δεν ξεχνούμε ότι.

μεταξύ όλων των άλλων δραστηριοτήτων σου υπήρξες μέλος και πρόεδρος του Συνδέσμου Γεωπόνων Αιτωλίας και Ακαρνανίας επί σειρά ετών.

Διακρίθηκες όλα αυτά τα χρόνια για τη διορατικότητά σου, το πνεύμα πρωτοπορίας και εργατικότητας, και έχεις αφήσει βαθύ αποτύπωμα τόσο ως επιστήμονας στον γεωτεχνικό χώρο με το έργο σου στον Καπνικο Σταθμό, όσο και στο χώρο των ηθικών αξιών με το ήθος και την συμπεριφορά σου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου, συνήλθε έκτακτα χθες 30 Νοεμβρίου και τιμώντας τη μνήμη του αγαπητού μας συναδέρφου όπως και γνωρίζοντας ότι αυτό αποτελεί και επιθυμία της οικογένειάς του, αποφάσισε όπως, αντί στεφάνου, καταθέσει χρηματικό ποσό σε ίδρυμα στο Αγρίνιο ως ύστατο και ελάχιστο φόρο τιμής.
Αγαπητέ μας συνάδελφε Χρήστο, σε αποχαιρετούμε με τιμή και σεβασμό. Καλό κατευόδιο λοιπόν και η γη του Αγρινίου που τόσο αγάπησες και τώρα θα σε σκεπάσει, θα είναι ελαφριά.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση