Τσούνης: Συζητήσεις με Βασίλη Κικίλια για μεγαλύτερη τουριστική σεζόν

Στο 4ο συνέδριο «Ελληνικός Τουρισμός, μια εθνική υπόθεση! Δυνατότητες και Προοπτικές» που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττική ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνης εξέφρασε την εκτίμηση του στον υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια.

Την εκτίμηση που τρέφει για τον Έλληνα υπουργό Τουρισμού εξέφρασε ο Πρέσβης των ΗΠΑ Τζόρτζ Τσούνης, μιλώντας στο συνέδριο «Τουρισμός: Μία εθνική υπόθεση».

«Γνωρίζω τον Βασίλη Κικίλια πριν γίνω πρέσβης, είμαστε χρόνια φίλοι. Αν τον έχεις γνωρίσει, ξέρεις τι άνθρωπος και τι φίλος είναι. Έχει από τις μεγαλύτερες καρδιές που έχω γνωρίσει στη ζωή μου και σε ευχαριστώ για τη φιλία σου, φίλε μου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσούνης, επισημαίνοντας τα σημαντικά βήματα που έγιναν φέτος στον ελληνικό τουρισμό. Ο κύριος Τσούνης έκανε λόγο για εντυπωσιακές αφίξεις και έσοδα, σημειώνοντας ότι οι συμφωνίες που πέτυχε ο Β. Κικίλιας με τις αμερικανικές αερογραμμές για 63 απευθείας πτήσεις/εβδομάδα στο «Ελ. Βενιζέλος», έφεραν στην Ελλάδα 640.000 Αμερικανούς ταξιδιώτες.

«Αυτό δεν θα συνέβαινε χωρίς την όραμα του Βασίλη, ο οποίος υποδέχτηκε προσωπικά τους επισκέπτες που έφτασαν από τις ΗΠΑ στην Αθήνα με τις εναρκτήριες πτήσεις για Ελλάδα. Και συνεχίζονται οι συζητήσεις για μια μεγαλύτερη σεζόν και περισσότερες πτήσεις που περιμένω να δω τα επόμενα χρόνια. Θα δείτε απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, θα δείτε περισσότερες πτήσεις από τη Θεσσαλονίκη προς όλα τα Βαλκάνια, θα δείτε πτήσεις από τη Δυτική Ακτή και τις τις βορειοανατολικές πόλεις των ΗΠΑ με μεγαλύτερη συχνότητα προς την Ελλάδα», επεσήμανε.

Ο πρέσβης των ΗΠΑ αναφέρθηκε επίσης στις πρωτοβουλίες του Έλληνα υπουργού Τουρισμού για την προσέλκυση επενδύσεων από διεθνείς κολοσσούς, καθώς και στις συμφωνίες που έχει συνάψει με στόχο τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της χώρας.

«Οι Αμερικανοί μένουν περισσότερο και ξοδεύουν περισσότερα χρήματα- ίσως σε αντίθεση με οποιαδήποτε άλλη εθνικότητα- για τους “θησαυρούς” που προσφέρει η Ελλάδα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι μελλοντικές προοπτικές για την χώρα είναι λαμπρές, οι ευκαιρίες είναι απεριόριστες και ο αμερικανικός λαός, η κυβέρνηση και ο ιδιωτικός τομέας θα συνεχίσουν να αποτελούν βασικό εταίρο και να βοηθούν στην ανάπτυξη του τουριστικού τομέα της Ελλάδας» δήλωσε ο κ. Τσούνης.

Το έργο του Βασίλη Κικίλια εξήρε και πρέσβης του Ισραήλ Νόαμ Κατζ, ο οποίος μάλιστα ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει γίνει ο αγαπημένος προορισμός της οικογένειας του, με την κόρη του να την έχει επισκεφθεί φέτος 4 φορές, πριν ο ίδιος γίνει πρέσβης στη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι η επιτυχία του ελληνικού τουρισμού και η προώθηση του τουρισμού από το Ισραήλ αποτελούν έργο του υπουργού Β. Κικίλια. Η αναβάθμιση του τουρισμού στην Ελλάδα, σε ότι αφορά το Ισραήλ, αποτυπώνεται στον αριθμό των πτήσεων και στους προορισμούς. Αυτό το καλοκαίρι υπήρξαν απευθείας πτήσεις για Αθήνα και Θεσσαλονίκη, και για αρκετά από τα νησιά όπως η Ρόδος, η Κρήτη, η Κέρκυρα, η Ζάκυνθος, η Κάρπαθος, η Μύκονος και η Κω καθώς και η Πρέβαζα, η Λευκάδα και η Καλαμάτα. Και θα υπάρχουν απευθείας πτήσεις για τα Ιωάννινα αρχές Μαΐου του 2023” είπε ο Ισραηλινός πρέσβης, σημειώνοντας ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια συνεργασίας των δύο χωρών στο πεδίο του βιώσιμου τουρισμού και των «πράσινων» νησιών.

Κικίλιας: Η συνεργασία με ΗΠΑ και Ισραήλ φάνηκε στην τουριστική άνοδο

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου στο πλαίσιο του Συνεδρίου «Ελληνικός Τουρισμός: Μια εθνική υπόθεση» μίλησε για τις φετινές επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού, τις συμφωνίες που έγιναν και αυτές που δρομολογούνται με στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση αλλά και την επέκταση της τουριστικής περιόδου, για την ενίσχυση του εγχώριου και την ανάπτυξη του αστικού τουρισμού καθώς και για τα έργα υποδομής που προωθούνται μίλησε ο

«Το Υπουργείο Οικονομικών είχε βάλει ως στόχο στον προϋπολογισμό τα έσοδα από τον τουρισμό να φτάσουν το 80% του 2019. Όταν ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία, με διψήφια νούμερα πληθωρισμού , ενεργειακή κρίση, ακρίβεια και αστάθεια, μου είπαν από το οικονομικό επιτελείο να κάνουμε ότι μπορούμε. Και καταφέραμε όχι μόνο να φτάσουμε, αλλά και να ξεπεράσουμε τον στόχο κατά 3 δις. Πρόκειται για αδιαμεσολάβητα, πραγματικά έσοδα που πήγαν στην ελληνική οικονομία και στην ελληνική κοινωνία» είπε ο κ. Κικίλιας.

Αναφερόμενος στις εισηγήσεις του Πρέσβη των ΗΠΑ, Τζόρτζ Τσούνη, οποίος υπογράμμισε τη σημασία της συμφωνιών του Έλληνα Υπουργού Τουρισμού με τις αμερικανικές αερογραμμές για απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ στο «Ελ. Βενιζέλος» αλλά και του Πρέσβη του Ισραήλ, Νόαμ Κατζ, που τόνισε ότι το ενδιαφέρον των Ισραηλινών για τουρισμό στην Ελλάδα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου αποτυπώνεται στον μεγάλο αριθμό πτήσεων που δρομολογήθηκαν το 2022 προς ελληνικούς προορισμούς (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Κρήτη, Κάρπαθος Κως, Μύκονος, Πρέβεζα, Λευκάδα, Καλαμάτα κ.α), ο κ. Κικίλιας δήλωσε ότι η μεγαλύτερη πηγή ταξιδιωτικών εσόδων είναι οι αεροπορικές εταιρείες, υπογραμμίζοντας ότι ο ΕΟΤ συνυπέγραψε με 11 αεροπορικές εταιρείες για πτήσεις την off season περίοδο.

«Ο στόχος της επέκτασης της τουριστικής περιόδου επετεύχθη και αυτό δεν είναι άυλο, μεταφράζεται σε έσοδα που πηγαίνουν στην τσέπη των Ελλήνων πολιτών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για τη στήριξη του εγχώριου τουρισμού ο κ. Κικίλιας απάντησε: «Αυτός που βοήθησε στην ενίσχυση του εγχώριου τουρισμού έχει ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρωθυπουργός έδωσε 100 εκ. ευρώ σε άυλες κάρτες για οικογένειες οι οποίες δεν μπορούσαν ή χρειάζονταν στήριξη. Έδωσε 400.000 κάρτες μέσω του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους», εκ των οποίων τις 125.000 θα τις κληρώσουμε μετά τις γιορτές για να στηρίξουμε περαιτέρω τους χειμερινούς και ορεινούς προορισμούς, τα μικρά ξενοδοχεία και καταλύματα. Ποτέ δεν έχει δοθεί τόσο μεγάλο χρηματικό ποσό για τη στήριξη του εγχώριου τουρισμού».

Τέλος ο κ. Κικίλιας μίλησε για τον αστικό τουρισμό και ειδικότερα για το brand «Αθήνα», επισημαίνοντας ότι έρχονται και επενδύουν ισχυροί ξενοδοχειακοί κολοσσοί. Αναφερόμενος στην αθηναϊκή Ριβιέρα είπε ότι η Αθήνα είναι η μοναδική ευρωπαϊκή πρωτεύουσα της οποίας το αστικό κέντρο είναι τόσο κοντά στις παραλίες. Μίλησε επίσης για την καθοριστική συμφωνία με την οποία η Ελλάδα συμπεριλήφθηκε στον γαστρονομικό οδηγό Michelin καθώς και στις δυνατότητες που υπάρχουν για την περαιτέρω ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού στην πρωτεύουσα με την ανέγερση ενός μεγάλου συνεδριακού κέντρου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση