«Χάσαμε ύψος» λέει ο 26χρονος κυβερνήτης του αεροπλάνου που κατέπεσε στη θάλασσα

Με υποθερμία και σε κατάσταση σοκ νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο ο 26χρονος Νοτιοαφρικανός, κυβερνήτης του μονοκινητήριου αεροσκάφους, το οποίο κατέπεσε το μεσημέρι της Πέμπτης (15/12) στη θαλάσσια περιοχή του Κακού Όρους, πολύ κοντά στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου από όπου είχε απογειωθεί, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο 68χρονος συγκυβερνήτης του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του creta24, o 26χρονος φέρεται να είπε ότι το αεροσκάφος παρουσίασε μηχανική βλάβη, προσπάθησαν να επιστρέψουν στο αεροδρόμιο, όμως έχασαν ύψος και επελέγη η προσθαλάσσωση προκειμένου να αποφύγουν τη συντριβή.

Η διερεύνηση της υπόθεσης θα γίνει από την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας, με τη συνδρομή του Λιμενικού Σώματος, ωστόσο δεν είναι ακόμη γνωστό πότε στελέχη της συγκεκριμένης υπηρεσίας θα βρεθούν στο Ηράκλειο.

Από την αυτοψία που έγινε από το Λιμενικό, δεν παρατηρήθηκε ρύπανση στη θάλασσα, ενώ δεν έχει γίνει ακόμα ανέλκυση τμημάτων του αεροσκάφους, κάτι που αναμένεται να γίνει μετά από απόφαση των αρμόδιων υπηρεσιών.

Αφήστε μια απάντηση