Ο 6χρονος πυροβόλησε σκόπιμα τη δασκάλα του – Δείτε βίντεο

Μια δασκάλα της πρώτης τάξης του δημοτικού που σύμφωνα με τους αστυνομικούς πυροβολήθηκε σκόπιμα στο στήθος από ένα εξάχρονο αγόρι είναι μια 25χρονη ηρωίδα η οποία φώναξε στους υπόλοιπους μικρούς μαθητές της να τρέξουν για να σωθούν.

Η Abby Zwerner είναι η εκπαιδευτικός που χτυπήθηκε από σφαίρα στο στήθος στην τάξη της στο Richneck Elemtary School στο Newport News της Βιρτζίνια, γύρω στις 2 το μεσημέρι της Παρασκευής, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η άτυχη εκπαιδευτικός μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου χειρουργήθηκε για να αντιμετωπιστεί τα σοβαρό της τραύμα. Οι αστυνομικοί δήλωσαν ότι η Zwerner τραυματίστηκε σοβαρά αλλά δεν έχουν ανακοινωθεί λεπτομέρειες για την κατάστασή της.

Η αστυνομία δήλωσε ότι το αγόρι, του οποίου η ταυτότητα δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, είχε πριν πυροβολήσει τη δασκάλα του «διαπληκτιστεί» μαζί της.

Ένας γονιός επιβεβαίωσε την ταυτότητα της Zwerner και περιέγραψε λεπτομερώς την αυταπάρνησή της.

Είπε ότι «φώναξε στα παιδιά της να φύγουν μακριά» όταν ο μαθητής πυροβόλησε εναντίον της. «Ακόμα και ενώ είχε πυροβοληθεί σκεφτόταν την ασφάλεια των παιδιών της», είπε ο γονιός.

Το δικό του εξάχρονο παιδί, το οποίο δεν θέλησε να πει το όνομά του, βρισκόταν στην τάξη όταν έπεσε ο πυροβολισμός.

«Ο γιος μου δεν είδε τι συνέβη, άκουσε τον πυροβολισμό και όταν γύρισε είδε τη δασκάλα του πεσμένη στο πάτωμα. Είναι μια καταπληκτική δασκάλα, τόσο αφοσιωμένη. Ο γιος μου την λαρεύει και είμαστε συντετριμμένοι με αυτό που συνέβη. Τη σκεφτόμαστε όλοι και ελπίζουμε να γίνει σύντομα καλά».

Η Zwerner μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση και παραμένει εκεί. Ήταν η μόνη που τραυματίστηκε.

Daskala_Virtzinia2
Ως μια αφοσιωμένη και πολύ αγαπητή δασκάλα περιγράφουν την 25χρονη εκπαιδευτικό γονείς μαθητών

Η επιβεβαίωση της αστυνομίας για τον 6χρονο δράστη
Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ένας εξάχρονος μαθητής ήταν αυτός που πυροβόλησε, αλλά οι αρχές ερευνούν πώς ο μαθητής της πρώτης τάξης κατάφερε να αποκτήσει όπλο.

«Δεν μιλάμε για τυχαίο πυροβολισμό», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή. «Ήταν σε μια αίθουσα διδασκαλίας, εκεί έλαβε χώρα το τρομακτικό σκηνικό. Δεν είχαμε μια κατάσταση όπου κάποιος κυκλοφορούσε στο σχολείο και πυροβολούσε. Είχαμε μια κατάσταση σε ένα συγκεκριμένο σημείο όπου έπεσε ένας πυροβολισμός».

Η γιαγιά ενός μαθητή δήλωσε ότι ένας μαθητής είχε μαζί του «γυαλιστερές χρυσές σφαίρες» στο σχολείο την περασμένη εβδομάδα, αλλά δεν είναι σαφές αν πρόκειται για το ίδιο παιδί που συνελήφθη.

Η γιαγιά, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε ότι το παιδί φέρεται να «έφερε σφαίρες στο σχολείο την περασμένη εβδομάδα και είπε ότι θα έφερνε το όπλο του». «Ένας γονέας είπε ότι στο σχολείο δεν έκαναν τίποτα για αυτό».

«Γονείς δήλωσαν ότι το παιδί τους τούς είχε είπε ότι ένα παιδί έφερε χρυσές γυαλιστερές σφαίρες στο σχολείο και σκεφτόταν να φέρει το όπλο του. Ο μαθητής το είπε στον γονέα, ο οποίος ενημέρωσε το σχολείο. Και το σχολείο μόλις χθες απάντησε στον γονέα λέγοντας ότι ο γονέας του παιδιού είπε ότι ήταν σφαίρα nerf (δηλαδή ψεύτικες) και δεν ήταν γυαλιστερές και χρυσές».

Κανένας δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι το παιδί που έφερε τις σφαίρες είναι το ίδιο παιδί που εμπλέκεται στον πυροβολισμό.

Το σχολείο, πάντως, έχει τη δυνατότητα να ανιχνεύει τα μέταλλα των μαθητών, δήλωσε ο επιθεωρητής Τζορτζ Πάρκερ στη συνέντευξη Τύπου. Δεν πραγματοποιούν τον έλεγχο σε κάθε μαθητή, κάθε μέρα, αλλά δήλωσε ότι κάθε σχολείο της περιοχής έχει τη δυνατότητα να το κάνει.

«Όταν έχουμε μια αντιληπτή απειλή, κάνουμε τυχαία ανίχνευση μετάλλων εκείνες τις ημέρες», δήλωσε ο Parker την Παρασκευή.

Δεν είναι σαφές αν το σχολείο έκανε ενισχυμένο έλεγχο μετά τον ισχυρισμό περί σφαίρας την προηγούμενη εβδομάδα.

«Σήμερα, οι μαθητές μας έκαναν μάθημα για την οπλοκατοχή», δήλωσε ο Πάρκερ. «Πρέπει να κρατήσουμε τα όπλα μακριά από τα χέρια των νέων μας».

Ένας άλλος γονιός απαιτεί τώρα από την πόλη να κάνει κάτι για το πρόβλημα των όπλων.

«Τα όπλα, αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα σε αυτή τη χώρα Γιατί ένα 6χρονο παιδί έχει όπλο; … Πώς μπορεί ένα 6χρονο παιδί να έχει όπλο; Είμαι εδώ μόνο επειδή ο σύζυγός μου είναι στρατιωτικός. Διαφορετικά, δεν θα είχα επιλέξει να έρθω σε αυτή τη χώρα», είπε εξοργισμένος ο γονιός.

Ο Parker δήλωσε ότι το σχολείο θα παραμείνει κλειστό τη Δευτέρα για να δοθεί ψυχολογική υποστήριξε στο προσωπικό και τους μαθητές.

Η αστυνομία λέει ότι πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό. Ένας εξάχρονος μαθητής δήλωσε στην Daily Press ότι ο δράστης ήταν συμμαθητής του. Το εξάχρονο κορίτσι που ήταν μάρτυρας των πυροβολισμών είπε ότι ο συμμαθητής της πυροβόλησε τη δασκάλα «επίτηδες» και η εκπαιδευτικός έπεσε στα γόνατα.


Όπως ήταν αναμενόμενο η είδηση για πυροβολισμούς σε σχολείο με δράστη έναν 6χρονο προκάλεσε τρόμο στους γονείς των υπολοίπων μαθητών. Χαρακτηριστικά τα όσα περιέγραψε η μητέρα ενός 11χρονου η οποία δέχθηκε τηλεφώνημα από το έντρομο παιδί της μετά το περιστατικό. Όπως είπε στους New York Times ο γιος της έπεσε στο πάτωμα της τάξης του για να κρυφτεί μετά τους πυροβολισμούς. «Με σόκαρε να ακούω τα παιδιά να κλαίνε και να είναι σοκαρισμένα. Το μόνο που γνώριζαν ήταν ότι υπήρχε ένας ένοπλος αλλά δεν ήξεραν πού βρισκόταν. Εγώ έμεινα στο τηλέφωνο με το παιδί μου και του έλεγα “θα είσαι καλά”».

«Πρέπει να κρατήσουμε τα όπλα μακριά από τα παιδιά μας» ανέφερε σε δήλωσή του ο επικεφαλής του τμήματων των δημοσίων σχολείων στην πόλη των 180.000 κατοίκων ο οποίος, ωστόσο, ομολόγησε ότι «δεν μπορώ να ελέγξω την πρόσβαση στα όπλα. Οι δάσκαλοι δεν μπορούν να το κάνουν. Σήμερα οι μαθητές μας πήραν ένα μάθημα για την ένοπλη βία και το τι μπορούν να προκαλέσουν τα όπλα σε ένα σχολείο, μια οικογένεια, μια κοινότητα».

protothema.gr
Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση