Πέτρος Φιλιππίδης: Έτοιμος να απαντήσει στη δίκη, λέει η δικηγόρος του

Ο ηθοποιός και θιασάρχης Πέτρος Φιλιππίδης, θα απολογηθεί τη Δευτέρα (09/01) ενώπιον του Μικτών Ορκωτού Δικαστηρίου. Ο ηθοποιός φέρεται να βίασε μία συνάδελφο του το 2008, πράξη που έγινε δύο φορές, καθώς και να αποπειράθηκε να βιάσει άλλες δύο ηθοποιούς, το 2010 και το 2014.

Η δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη, Κική Πακιρτζίδου, σε δηλώσεις της τόνισε ότι ο πελάτης της – παρόλο που έχει επιβαρυνθεί η υγεία του σωματικά και ψυχολογικά – είναι έτοιμος να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα της έδρας και των ενόρκων και ότι από την πρώτη στιγμή δηλώνει ότι δεν διέπραξε κανένα αδίκημα από όσα τον κατηγορούν.

Για τον βιασμό κατ’ εξακολούθηση στην πρώτη καταγγέλουσα

Ο Πέτρος Φιλιππίδης κατηγορείται ότι βίασε συνάδελφό του, κόρη συνεργάτιδας του ηθοποιού, τον Ιούλιο και το Σεπτέμβριο του 2008. Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα ο Πετρος Φιλιππίδης προχώρησε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της σε γραφείο θεατρικής εταιρίας ενώ λίγους μήνες αργότερα στο θέατρο Ήβη προχώρησε -σύμφωνα με την καταγγέλουσα- σε παρόμοιες πράξεις.

Ωστόσο, ο κατηγορούμενος ηθοποιός αρνήθηκε και τις δυο πράξεις και ισχυρίστηκε πως γνώρισε την καταγγέλλουσα το 2007 μέσω της μητέρας της, επειδή η κόρη της είχε εκφράσει την επιθυμία να ασχοληθεί με το θέατρο. Μάλιστα, ανέφερε πως την βοήθησε να εισαχθεί σε ιδιωτική σχολή δραματικής τέχνης φίλου του, στην οποία δίδασκε μέχρι και τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς και εκείνος. «Φαινόταν ότι ήθελε κάτι παραπάνω» είπε ο ηθοποιός στην ανακρίτρια χαρακτηρίζοντας τη συμπεριφορά της καταγγέλλουσας «αρρωστημένη και εμμονική». «Εκείνη μου τηλεφωνούσε συνεχώς και επίμονα, ακόμη και σε περίοδο καλοκαιρινών διακοπών που βρισκόμουν μαζί με την οικογένειά μου, κάτι το οποίο με έφερνε σε δύσκολη θέση» είπε και συμπλήρωσε πως«δεν στέκει ούτε στην κοινή λογική να έχω προσπαθήσει να έρθω σε συνουσία μαζί της και εκ των υστέρων να έρχεται στο θέατρο για να με συναντήσει δήθεν για να μιλήσουμε για δουλειά».

Σχετικά με το περιστατικό του Σεπτεμβρίου του 2008 στο θέατρο Ήβη αρνήθηκε πως την κάλεσε για να αναλάβει ρόλο στην παράσταση που ανέβαζε, αλλά και πως ποτε δεν είχε καμαρίνι δικό του αφού δεν έπαιζε ως ηθοποιός στην παράσταση, αλλά σκηνοθετούσε. «Ουδέποτε είχα καμαρίνι δικό μου, καθότι ήμουν σκηνοθέτης και δεν έπαιζα ως ηθοποιός στην παράσταση. Τα πράγματά μου τα άφηνα στο γραφείο του επιστάτη του θεάτρου, ο οποίος κλείδωνε και ξεκλείδωνε το γραφείο του όταν τα χρειαζόμουν». Ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του παρέθεσε κι ένα παρέθεσε και περιστατικό σε βάπτιση που έτυχε να συναντηθούν, λέγοντας: «Αυτό έγινε αφορμή, όπως έμαθα καιρό αργότερα, για να παραμένει η καταγγέλλουσα στις τουαλέτες του χώρου και να κλαίει για αρκετή ώρα, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Εγώ τον αγαπώ, είμαι ερωτευμένη μαζί του, κι εκείνος ούτε μου μιλάει”».

Ο Πετρος Φιλιππίδης στο απολογητικό του υπόμνημα είχε επισημάνει σειρά διορθώσεων και παραλείψεων στα όσα του αποδίδει η πρώτη καταγγέλουσα, τα οποία διορθώθηκαν στην πορεία της ανάκρισης. Ειδικότερα, αναφέρει πως αν και στην καταγγελία της στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της πρόβας στο θέατρο «Ηβη» «προσπάθησα και έβαλα τα δύο μου χέρια μέσα στο παντελόνι της, αλλά με σταμάτησε και πήγε στο μπάνιο», στην κατάθεσή της ενώπιον του εισαγγελέα «διορθώνει τα όσα έχει δηλώσει, ισχυριζόμενη ότι έβαλα το ένα χέρι μου μέσα και από το παντελόνι και από το εσώρουχο και ότι προχώρησα σε επιπλέον πράξη». Ειδική μνεία, κάνει ο ηθοποιός στο γεγονός πως η πρώτη καταγγέλλουσα στον εισαγγελέα είχε αναφερθεί σε ένα περιστατικό ενώ στην ανακρίτρια επικαλέστηκε μάρτυρες που «της υπενθύμισαν γεγονότα που είχε αποβάλει από τη μνήμη της», προσθέτοντας τελικά και δεύτερη πράξη που της είχε συμβεί 3 μήνες νωρίτερα σε εταιρεία θεατρικών παραγωγών, όπου κατά την καταγγελία της κατέβασε το παντελόνι και το εσώρουχο, την ανέβασε πάνω σε ένα τραπέζι και επιδόθηκε σε ασελγείς πράξεις.

«Ισχυρίζεται ότι εκθέτει το ως άνω περιστατικό το πρώτον κατά την κατάθεσή της ενώπιον υμών, διότι τώρα της το θύμισε ένας φίλος της, καθότι η ίδια το έχει αποβάλει από τη μνήμη της! Είναι όμως απορίας άξιον πώς γίνεται η καταγγέλλουσα να θυμόταν καθαρά τη διάταξη του χώρου των γραφείων, αλλά και τα ρούχα τα οποία φορούσε όταν δήθεν με συνάντησε εκεί το 2008, αλλά να είχε αποβάλει από τη μνήμη της ένα τόσο σημαντικό περιστατικό και, κυρίως, το βασικό περιστατικό το οποίο υποτίθεται ότι την είχε τραυματίσει εκείνη την ημέρα!» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Για τη δεύτερη καταγγέλλουσα

Η δεύτερη κατηγορία που αντιμετωπίζει ο Πετρος Φιλιππίδης αφορά σε αππειρα βιασμού τον Φεβρουάριο του 2010 σε βάρος συναδέλφου του στο θέατρο «Μουσούρη». Κατα την καταγγελία, η νεαρή τότε ηθοποιός τον είχε συναντήσει στο καμαρίνι του για αντικατάσταση σε θεατρική παράσταση, υπέστη σεξουαλική επίθεση και στη συνέχεια -σύμφωνα με όσα η ίδια υποστήριξε- την απείλησε ότι δεν θα κάνει ποτέ καριέρα.

Σχετικά με αυτή την κατηγορία, ο Πετρος Φιλιππίδης υποστήριξε ότι συναντήθηκε με την καταγγέλλουσα όταν ένας δικηγόρος κοινός γνωστός τους του μίλησε για εκείνη, αναφέροντάς του ότι του στέλνει το βιογραφικό της «ανιψιάς του». Όταν η κοπέλα πήγε στο θέατρο για να δει την παράσταση και να εξεταστεί η πιθανότητα να κάνει εκείνη την αντικατάσταση, ο κατηγορούμενος την κάλεσε στο καμαρίνι του για να του πει τις εντυπώσεις της. Ο ίδιος υποστήριξε ότι γοητεύτηκε από την παρουσία της, αλλά και πως προχώρησαν σε συναινετική σεξουαλική επαφή.

Κατά τον ηθοποιό, όταν η νεαρή συνάδελφος του τον ρώτησε τι θα γίνει με τον ρόλο και εκείνος της απάντησε ότι δεν θα χρειαστεί να παίξει στην παράσταση διότι η ηθοποιός που είχε μέχρι τότε τον ρόλο δεν θα αποχωρούσε, εκείνη εξαγριώθηκε.

«Αρχισε να μου λέει πως την κορόιδεψα, πως έχει πει σε όλους τους γνωστούς της ότι θα συνεργαστούμε και τώρα θα γίνει ρεζίλι», είπε ο κατηγορούμενος και συνέχισε λέγοντας πως στη συνέχεια χρηματοδότησε ο πατέρας της μια παράσταση, την οποία σκηνοθέτησε ο Γιωργος Κιμούλης. «Έψαχνε κάποιον πιο έμπειρο ηθοποιό-σκηνοθέτη για να “κρεμαστεί”, να βοηθηθεί επαγγελματικά και επέλεξε εμένα. Πλην, όμως, οι ελπίδες της δεν ευοδώθηκαν και κατέρρευσε ο κόσμος της» είπε ο ηθοποιός.

Για την τρίτη καταγγέλλουσα

Απατώντας στην κατηγορία για απόπειρα βιασμού και τρίτης συναδέλφου του μέσα σε αυτοκίνητο στην περιοχή του Παλαιού Ψυχικού, ο Πέτρος Φιλιππίδης είπε στην ανακρίτρια πως επικοινωνούσε με τη συγκεκριμένη συνάδελφό του αρχικά μέσω Instagram και ότι εκείνη του έστειλε πρώτη μήνυμα. «Την έψαξα στο Instagram. Δέχθηκα να τη συναντήσω κατά πρώτο για το βιογραφικό και κατά δεύτερον γιατί ήταν ωραία κοπέλα επίσης». Οι δυο τους συναντήθηκαν σε καφετέρια του Ψυχικού και το κορίτσι έδωσε το βιογραφικό του στον ηθοποιό. Στο τέλος του ραντεβού ο ιδιος της πρότεινε να τη μεταφέρει στο σπίτι της προκειμένου να φανεί ευγενικός, όπως εξήγησε.

«Άρχισε να με ακουμπά με εμφανή σεξουαλική διάθεση. Χωρίς να το σκεφτώ, έστριψα δεξιά και πάρκαρα στο ύψος ενός άδειου οικοπέδου. Επεσε με φόρα πάνω μου και επιδόθηκε σε σεξουαλικές πράξεις» φέρεται να είπε ο Πετρος Φιλιππίδης συμπληρώνοντας αμέσβς μετά την άφησε σε κάποιο σημείο της λεωφόρου Κηφισίας προκειμένου να πάρει ταξί και συμφώνησαν να συναντηθούν ξανά.

Αφήστε μια απάντηση