Ψευτογιατρός: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του – Διώκεται για ανθρωποκτονίες και απάτη κατ’ εξακολούθηση

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛΑΣ τη φωτογραφία και τα στοιχεία του ψευτογιατρού που, σύμφωνα με καταγγελίες, έχει εξαπατήσει τουλάχιστον 15 ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, με πέντε εξ αυτών, μάλιστα, να έχουν πεθάνει.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει:

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες ημεδαπού, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για:

• απάτη κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα και από κοινού, με ζημία που προκλήθηκε και σκοπήθηκε και υπερβαίνει το ποσό των 120.000 από κοινού και που οι δράστες με τις μερικότερες πράξεις τους απέβλεπαν στο συνολικό περιουσιακό όφελος που προκύπτει από την κατ’ εξακολούθηση τέλεση και την συνολική περιουσιακή βλάβη,
• ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή και με παράλειψη από κοινού,
• απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και με παράλειψη από κοινού,

βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη κατά συρροή από κοινού,
• νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα με τη μορφή της απόκρυψης όσον αφορά στη χρήση περιουσίας ή τον τόπο, όπου αυτή βρίσκεται, εν γνώσει του γεγονότος ότι προέρχεται από εγκληματική δραστηριότητα και που το αντικείμενο της νομιμοποίησης υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ και που ο δράστης ασκεί τέτοιου είδους δραστηριότητες κατ’ επάγγελμα,
οι οποίες φέρεται να τελέστηκαν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος, τουλάχιστον από το έτος 2009 (Σχετική η από 20-01-2023: Παρουσίαση υπόθεσης εξαπάτησης σθενών με σοβαρά προβλήματα υγείας, που είχε ως αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατος 5 εξ’…).

Πρόκειται για τον:
(επ.) ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ (ον.) Διονύσιο του Επαμεινώνδα και της Αικατερίνης, γεν. 24-09-1957, στην Αθήνα

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία και την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος, την αποτροπή απειλής της δημόσιας ασφάλειας, καθώς και την αναγνώριση του ανωτέρω από άλλους παθόντες, προκειμένου να ταυτοποιηθεί η περαιτέρω δράση του.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 2310-388370, 2310-388375, 2310-388424 και 2310-388425 του Τμήματος Δίωξης Εγκληματικών Οργανώσεων και Διεθνικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων και του υπασπιστηρίου της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας μέχρι 16-07-2023, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.

Φόβοι για δεκάδες ακόμη θύματα

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να υπάρχουν πολίτες που γνωρίζουν ότι έχουν πέσει θύματα του 66χρονου φυσιοθεραπευτή και του 72χρονου συνεργού του, όμως δεν έχουν περάσει ακόμη το «κατώφλι» των διωκτικών αρχών, για να το καταγγείλουν.

Με τη δημοσίευση των στοιχείων ταυτότητας του 66χρονου που εκμεταλλευόταν των ανθρώπινο πόνο, πουλώντας ελπίδα έναντι αδράς αμοιβής, δεν αποκλείεται ο αριθμός των θυμάτων να διπλασιαστεί, ακόμα και να τριπλασιαστεί -και αυτό, γιατί εκτιμάται ότι η παράνομη δράση του κρατά τουλάχιστον 14 χρόνια. Άλλωστε, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, πρόκειται για μία υπόθεση με μεγάλο «βάθος» και μένει να διαπιστωθεί ο πραγματικός αριθμός των ατόμων που έχουν εξαπατηθεί και έχουν χάσει τη ζωή τους, πέφτοντας θύματα του ψευτογιατρού.

Μέχρι στιγμής, από την πολύμηνη και επισταμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έχουν εντοπιστεί συνολικά 15 περιπτώσεις απάτης ασθενών, με πέντε εξ αυτών να έχουν χάσει τη ζωή τους.

Η πρώτη καταγγελία στις Αρχές έγινε τον Δεκέμβριο του 2020 στη Θεσσαλονίκη, από τον αδελφό ενός 53χρονου άντρα που έπεσε θύμα του ψευτογιατρού και του συνεργού του, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Κατά τη διάρκεια της έρευνας των αστυνομικών στην οικία και το γραφείο που χρησιμοποιούσε ο 66χρονος στην Αττική, εντοπίστηκαν δεκάδες ιατρικοί φάκελοι ασθενών και έτσι ξεκίνησε να ξετυλίγεται το «κουβάρι» της σοβαρής υπόθεσης και εντοπίστηκαν τα πρώτα 15 θύματα.

Οι ασθενείς που έπεσαν στην «παγίδα» του 66χρονου και του συνεργού του, είναι κυρίως από την Αθήνα, αλλά και άλλες περιοχές της Ελλάδας όπως Αθήνα, Κέρκυρα και Χίο, εκτός της μίας καταγγελλόμενης περίπτωσης στη Θεσσαλονίκη.

Ελέγχονται οι τραπεζικοί του λογαριασμοί

Εκμεταλλευόμενοι των πόνο των ανθρώπων, οι δράστες είχαν καταφέρει να αποκομίσουν οικονομικό όφελος που ξεπερνάει το ένα εκατομμύριο ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ζητηθεί η άρση τραπεζικού απορρήτου και οι λογαριασμοί που διατηρούσε ο 66χρονος γίνονται «φύλλο και φτερό» από τις διωκτικές αρχές, προκειμένου να εντοπιστούν συναλλαγές που ίσως οδηγήσουν και σε άλλα θύματα.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θεωρείται βέβαιο πως θα ελέγχουν από την ανεξάρτητη Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων και οι λογαριασμοί στενών συγγενικών προσώπων του ψευτογιατρού. Παράλληλα, οι έρευνες συνεχίζονται και σε διεθνές επίπεδο με τη συμμετοχή της Interpol, για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν κι άλλα θύματα του 72χρονου Γερμανού γιατρού, ενδεχομένως και από άλλες χώρες.

Μέχρι και 25.000 ευρώ για μία ένεση

Ο 66χρονος έβλεπε τους ασθενείς στον χώρο όπου διατηρούσε στην Αθήνα και πήγαινε ο ίδιος στα σπίτια θυμάτων. Για τα φιαλίδια με τα πεπτίδια χρέωνε τα θύματά του από 200 – 300 ευρώ, ενώ για τις ενέσεις με τα βλαστοκυτταρα από 10.000 έως 25.000 ευρώ ανά δόση. Μάλιστα, οι δράστες, έπειθαν τα θύματά τους να μεταβούν στη Γερμανία προκειμένου να υποβληθούν σε συγκεκριμένη εξέταση ενώ αμέσως μετά ακολουθούσε εξέταση από αλλοδαπό γιατρό και ξεκινούσε η έναρξη της θεραπείας, η χορήγηση της υποδόριας ένεσης, έναντι μεγάλης αμοιβής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γερμανός γιατρός έχει ΑΦΜ και στην Ελλάδα για να παράσχει εργασίες και υπηρεσίες στον χώρο που χρησιμοποιούσε ο φυσιοθεραπευτής από την Αθήνα.

Τι είχε πει στην κατάθεσή του

Στην κατάθεσή του, που είχε δώσει το 2021, φέρεται να υποστήριξε τα εξής στους αστυνομικούς: «Ήθελα να βοηθήσω αυτούς που απευθύνθηκαν σε εμένα. Δεν ήξερα ότι θα δημιουργούσα κάποιο κακό». Ισχυρίστηκε, δε, πως είχε παρακολουθήσει ένα σεμινάριο στην Αμερική για φυσίατρους.

Παράλληλα, σε κατάθεση κλήθηκε και ο 72χρονος Γερμανός, συνεργός του 66χρονου, ως ύποπτος για την υπόθεση, ωστόσο αρνήθηκε να συμμετάσχει στη διαδικασία. Η πρώτη καταγγελία σε βάρος του 66χρονου έγινε το 2016 όποτε και του επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του τρεις φορές τον μήνα.

Από την έρευνα προκύπτει ότι τόσο ο ψευτογιατρός όσο και ο συνεργός του εξαπάτησαν τουλάχιστον 15 ασθενείς, που έπασχαν με σκλήρυνση κατά πλάκας σε προχωρημένο στάδιο, όπως και άλλους με νευρολογικές παθήσεις. Από την έρευνα των αστυνομικών δεν προέκυψε ότι οι δράστες χρησιμοποιούσαν το Διαδίκτυο και τα κοινωνικά δίκτυα για να προσεγγίσουν τα θύματά τους.

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση