«Πλούσια» η εγκληματική δράση του «Αμερικάνου» σε Σικάγο, Αττική και Καλαμάτα

Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, ο «Αμερικάνος» μαζί με τα αδέρφια του και με άλλα 16 άτομα ετοίμαζαν μεγάλη επιχείρηση διακίνησης ναρκωτικών σε εστιατόρια της πόλης. Σε αστυνομική έφοδο που έγινε σε ένα από τα εστιατόρια αυτά βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ναρκωτικών αξίας 160.000 δολαρίων.

Στις 21 Απριλίου 2021 είχε συλληφθεί από τη Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας και είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Τότε, οι αστυνομικοί είχαν εξαρθρώσει μια σπείρα που διακινούσε κοκαΐνη και κάνναβη στην Αττική και στην Καλαμάτα, αλλά διέθετε προς πώληση κλεμμένα ή πλαστά διαβατήρια σε μη νόμιμους αλλοδαπούς.

«Εγκέφαλος» της σπείρας ήταν μια 29χρονη Μολδαβή που είχε συλληφθεί στην Αττική μαζί με μία 32χρονη Βουλγάρα και μία 33χρονη Αλβανίδα.

Η τελευταία φέρεται ότι μετέφερε τα ναρκωτικά στην Καλαμάτα όπου τα παραλάμβαναν ο «Αμερικάνος», ένας 44χρονος Έλληνας και μια 35χρονη Αγγλίδα.Σε έρευνες που έγιναν μετά τις συλλήψεις στα σπίτια και άλλους χώρους που χρησιμοποιούσαν, κατασχέθηκαν ποσότητες κοκαΐνης βάρους 91,1 γραμμαρίων και κάνναβης βάρους 29,2 γραμμαρίων, ένα κλεμμένο κυνηγετικό όπλο, 139 δελτία ταυτότητας αλλοδαπών αρχών τα 117 εκ των οποίων ήταν κλεμμένα και τα 22 πλαστά94 διαβατήρια αλλοδαπών αρχών εκ των οποίων τα 83 ήταν κλεμμένα και τα 11 πλαστά, εννέα πλαστά ή υπό κατάρτιση δελτία αιτούντος διεθνή προστασία Ελλάδας, ένα ελληνικό δίπλωμα οδήγησης, ένα έγγραφο αρχών Ουγγαρίας, τέσσερις ζυγαριές ακριβείας, 11 κινητά τηλέφωνα και 2.610 ευρώ.

Οι έρευνες της αστυνομίας

Οι μαρτυρίες όσων είδαν τι συνέβη, συγκλίνουν στο ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου που έκλεισε τον δρόμο στον «Αμερικάνο», ρίχνοντάς τον από το σκούτερ του, διαπληκτίστηκε μαζί του -άγνωστο για ποιον λόγο- και στη συνέχεια τον γρονθοκόπησε. Όμως, αμέσως μετά ο 38χρονος δράστης έβγαλε ένα 9άρι πιστόλι πυροβόλησε μια φορά το θύμα στην κνήμη και διέφυγε με το αυτοκίνητο όπου τον περίμενε ο νεαρός συνεργός του.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο ο δράστης να πυροβόλησε για εκφοβισμό καθώς αν ήθελε να σκοτώσει τον 47χρονο, θα τον πυροβολούσε περισσότερες φορές και όχι στο πόδι, αλλά σε καίρια σημεία του σώματός του. Για κακή τύχη του «Αμερικάνου», όμως, η σφαίρα χτύπησε κεντρική αρτηρία, προκαλώντας του ακατάσχετη αιμορραγία. Παρ’ όλο που το ασθενοφόρο τον μετέφερε άμεσα στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί κατάφεραν προσωρινά να τον επαναφέρουν, είχε χάσει τόσο αίμα που δεν άντεξε και υπέκυψε στο χειρουργείο.

Το σκούρο Opel Corsa με το οποίο διέφυγαν οι δράστες και εντοπίστηκε το απόγευμα της Παρασκευής εγκαταλελειμμένο σε παραλιακή περιοχή κοντά στο σημείο της φονικής επίθεσης κατασχέθηκε. Παράλληλα έχουν συλληφθεί δύο ακόμα άτομα που κατηγορούνται για υπόθαλψη εγκληματία. Πρόκειται για έναν 40χρονο και έναν 50χρονο, οι οποίοι παρείχαν κατάλυμα και ρούχα στους δράστες, διευκολύνοντας τους να διαφύγουν μετά τη δολοφονία.

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση