Θάνος Μωραΐτης: «Ανένδοτος αγώνας κατά του επιτελικού παρακράτους»

Σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, άσκησε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Θάνος Μωραΐτης, στην ομιλία του στη βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή τις νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

«Μετά από σχεδόν μισό αιώνα, η Δημοκρατία μας βρίσκεται και πάλι στο απόσπασμα, από ένα αυταρχικό και αδίστακτο καθεστώς, το επιτελικό παρακράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη» είπε στο άνοιγμα της ομιλίας του ο κ. Μωραΐτης και πρόσθεσε ότι «κανείς πρωθυπουργός, από τη μεταπολίτευση και μετά, δεν επιχείρησε ποτέ μια τέτοια ξεδιάντροπη εκτροπή ενάντια στο Σύνταγμα και τη Δημοκρατία, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και την εθνική ασφάλεια της χώρας».

Και συνέχισε τη δριμεία κριτική του υπογραμμίζοντας ότι «κανείς πρωθυπουργός δεν τόλμησε ποτέ, πλην πατρός Μητσοτάκη, να παρακολουθεί πολιτικό αρχηγό και υπουργούς της κυβέρνησής του, κανείς δεν τόλμησε ποτέ να θέσει υπό παρακολούθηση τη στρατιωτική ηγεσία ως επικίνδυνη για την εθνική ασφάλεια».

«Γι΄αυτό κ. Μητσοτάκης θα μείνει στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός ενός αδίστακτου επιτελικού παρακράτους, ο οποίος ήρθε στην εξουσία ως φιλελεύθερος μεταρρυθμιστής που… έμενε Ευρώπη και κατέληξε εκτός ευρωπαϊκού κεκτημένου.
Γιατί με τις αξίες της Δημοκρατίας και τις αρχές του Κράτους Δικαίου, δεν έχετε πλέον καμία σχέση, σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης θα είχατε ήδη παραιτηθεί από τον Αύγουστο. Μπορεί εδώ να έχετε φιμώσει τα μέσα ενημέρωσης και να κυβερνάτε με τον φόβο, να τα σκεπάζει όλα μια μιντιακή ομερτά και να τα σκιάζει το σκοτάδι αλλά εκεί έξω, στην Ευρώπη, σας έχουν κατατάξει ανάμεσα στους αυταρχικούς ηγέτες που βλάπτουν σοβαρά τη Δημοκρατία, τη Διαφάνεια και την Ελευθερία του τύπου.
Και εκεί θα σας κατατάξει πολύ σύντομα και ο ελληνικός λαός στις επερχόμενες εκλογές», τόνισε ο Θάνος Μωραΐτης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

Αναφερόμενος στο επιτελικό κράτος υποστήριξε ότι παρά τον μεταρρυθμιστικό – επικοινωνιακό του μανδύα, δεν ήταν τίποτε περισσότερο από μια κλειστή ομάδα πέριξ του πρωθυπουργού, μια ελίτ που λειτουργούσε με αποκλειστικό γνώμονα την εξασφάλιση των δικών της πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων, και ότι, οι παράνομες παρακολουθήσεις είχαν έναν και μοναδικό στόχο: Τον ασφυκτικό έλεγχο της οικονομικής και επιχειρηματικής ζωής της χώρας με μεθόδους κλειδαρότρυπας, predator, υποκλοπές προσωπικών δεδομένων, με έλεγχο της ιδιωτικής ζωής των πολιτών και εκβιασμούς.

Τέλος ο κ. Μωραΐτης τόνισε ότι η απερχόμενη κυβέρνηση Μητσοτάκη αφήνει πίσω της ανοιχτές πληγές στο σώμα της Ελληνικής Δημοκρατίας τις οποίες μόνο μια Προοδευτική Κυβέρνηση μπορεί να αποκαταστήσει και έκλεισε την ομιλία του λέγοντας ότι χρέος της Προοδευτικής Παράταξης, είναι ένας νέος ανένδοτος αγώνας για την υπεράσπιση του Συντάγματος, της Δημοκρατίας και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ένας αγώνας που θα στείλει στα αζήτητα της ιστορίας την πιο επικίνδυνη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης.

Δείτε στο παρακάτω link ολόκληρη την ομιλία του Θάνου Μωραΐτη:
https://www.youtube.com/watch?v=_VzCif7q6qE

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Leave a Reply