Ο Εργολάβος 79

Καλησπέρα φίλες και φίλοι του εργολάβου, σήμερα είναι Κυριακή και όπως έχουμε πει ο Εργολάβος θα είναι εδώ για να σας ενημερώνει για όσα οι άλλοι δεν σας λένε.

Η ένοχη σιωπή του Καρατσόλη στο δημοτικό συμβούλιο

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ένα από τα θέματα που ήρθαν προς ψήφιση ήταν και ο προϋπολογισμός του Νομικού Προσώπου (Κοινωφελής Επιχείρηση). Κατά την συζήτηση δημοτικοί σύμβουλοι ρωτούσαν επίμονα τον κ. Καρατσόλη «αν λαμβάνει τον μισθό του Προέδρου;» «αν έχει παρθεί απόφαση διοικητικού συμβουλίου» και «αν έχει σταλεί στην αποκεντρωμένη διοίκηση».

Όλα αυτά τα ρωτούσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι διότι γνωρίζουν ως δημόσιος υπάλληλος δεν μπορεί να λαμβάνει, το μισθό της εργασίας του καθώς και τον μισθό του προέδρου του Νομικού Προσώπου.

Βέβαια η ένοχη σιωπή του κ. Καρατσόλη απαντούσε από μόνη της στις παρανομίες που συμβαίνουν στο νομικό πρόσωπο

Κλείνοντας όσον αφορά το διαχειριστικό έλεγχο που δηλώσατε σε πρόσφατη συνέντευξη σας ότι έγινε… Εμείς θα ρωτήσουμε το εξής…

ΠΟΤΕ ΞΕΚΊΝΗΣΕ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕ;

«Δημιουργική» καταστροφή στην Κοινωφελή


Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή Καραπάνου παρέλαβε από τη Δημοτική Αρχή Κατσούλη χρέος της Κοινωφελούς Επιχείρησης προς το ΙΚΑ στο ύψος των 460.000 ευρώ χωρίς να υπάρχουν δομές, παρά μόνο ένα ΚΔΑΠ.

Ο κ. Ψιλογιάννης το 2019 παρέδωσε το χρέος στις 670.000 με τέσσερα (4) επιπλέον ΚΔΑΠ να λειτουργούν στο Δήμο μας. Στις 31/12/2022 3.5 χρόνια μετά την ανάληψη της Δημοτικής Αρχής Λύρου το χρέος έχει φτάσει στο 1.629.726 ευρώ. Έτσι για τον λόγο αυτό οι πρώην πρόεδροι της παρούσας δημοτικής αρχής (Σωτηρακόπουλος, Δρόσου) είναι κατηγορούμενοι από το ΙΚΑ για την μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών.

Κλείνοντας σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Καρατσόλης για να λάβει ασφαλιστική ενημερότητα την οποία για αρκετό διάστημα δεν είχε προέβει σε ρύθμιση του ποσού το οποίο σε 24 μηνιαίες δόσεις αντιστοιχεί στις 67.783.10 ευρώ.

Να ρωτήσουμε τον κ. Καρατσόλη που θα βρει τόσα χρήματα κάθε μήνα ώστε να πληρώνει και να μπορέσει να κρατήσει την ρύθμιση;

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ!

Ο Δήμαρχος και κάποιοι «υποψήφιοι Δήμαρχοι» απαξιώνουν το δημοτικό συμβούλιο

Στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο ο κ. Δήμαρχος παρευρέθηκε σε κοπή πίτας στην πρωτεύουσα απαξιώνοντας να παρευρεθεί στο προγραμματισμένο δημοτικό συμβούλιο. Μαζί με τον δήμαρχο απουσίαζαν και κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι όπου δηλώνουν υποψήφιοι για τον δημαρχιακό θώκο, οι κ. Διαμαντόπουλος και Βασιλείου.

Κύριοι όπου και να βρισκόσασταν την ώρα που πραγματοποιούνταν το δημοτικό συμβούλιο « σε ραντεβού ώστε να βρείτε υποψηφίους για να στελεχωσετε τα ψηφοδέλτια σας» θα έπρεπε να μπείτε έστω και μέσω του κινητού σας τηλεφώνου ώστε να πάρετε θέση στα τόσο σοβαρά θέματα που συζητούνταν στο δημοτικό συμβούλιο.

Ο δε κ. Διαμαντόπουλος όπου έχει εκλεγεί και στην οικονομική επιτροπή δεν έχει συμμετάσχει σχεδόν ποτέ…

Εμείς θα πούμε πως καλά κάνουν οι κ. Διαμαντόπουλος και Βασιλείου και προσπαθούν με κάθε τρόπο να συγκροτήσουν το ψηφοδέλτιο τους αλλά δεν μπορούν να απαξιώνουν το δημοτικό συμβούλιο και τις επιτροπές.

*Αν δεν μπορούν να ασχοληθούν και με τα δύο, ας ασχοληθούν με το ένα και ας παραιτηθούν από το άλλο!

Αινίγματα για δυνατούς λύτες

1. Αλλαγές στην εργατική νομοθεσία ζήτησε ο κ. Λύρος σε κοπή πίτας… Οι εργαζόμενοι στα έργα πρέπει να δουλεύουν πρωί, απόγευμα και βράδυ… Αυτά κ. Λύρο να πάτε να τα πείτε σε συνέδριο της ΓΣΕΕ

2. Η Βάνα πήρε το “όπλο” της και έκανε παράπονα σε επιχειρηματία της περιοχής πως δεν έπρεπε να λέει «ότι η δημοτική αρχή Λύρου… Δεν έχει κάνει τίποτα».

3. Πολύ δυνατά έχει μπει στο παιχνίδι η υποψήφια του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας κα. Χριστίνα Σταρακά. Με καθημερινά ραντεβού σε Μεσολόγγι, Αιτωλικό και Οινιάδες που δείχνει ότι ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου θα είναι ένα από τα δυνατά της χαρτιά στην εκλογή της…

4. Ο εμφανιζόμενος ως υποψήφιος δήμαρχος για τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές κ. Μπαλαμπάνης εθεάθη στο Κεφαλόβρυσο στην γνωστή επιχείρηση συγγενικού προσώπου του Δημάρχου.. Τώρα τι μπορεί να γύρευε εκεί το γνωρίζει ο ίδιος και τα πρόσωπα που συνομίλησε…

5. Σύμφωνα με πληροφορίες οι κ. Αθ. Λύρος και Ν. Καραπάνος εντός του Φεβρουαρίου προτιθονται:

Να ανακοινώσουν και επίσημα την κάθοδος τους στις δημοτικές εκλογές..

6. Όσο αναφορά την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ράδιο Μέγαρο και αφορούσε την υποψηφιότητα του κ. Κατσούλη, ψάχναμε να βρούμε τους 120 που υπέγραψαν και δεν τους βρήκαμε…

Λαγός τη φτέρη έσειε, κακό της κεφαλής του.

Καλό σας βράδυ, ραντεβού την ερχόμενη Κυριακή

Αφήστε μια απάντηση