Στην ανακρίτρια πολύ γνωστός διαιτητής – Έρχονται έξι συλλήψεις για τον βιασμό της 12χρονης

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τη φρίκη που ζούσε η 12χρονη από τα Σεπόλια, η οποία έπεσε θύμα συστηματικής σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης.

Όπως προκύπτει από τα νέα στοιχεία, οι αστυνομικοί έχουν προχωρήσει στην ταυτοποίηση έξι ακόμη ανδρών, μεταξύ των οποίων είναι και ένας 60χρονος πρώην διαιτητής, ο οποίος θα κληθεί για εξηγήσεις στην ανακρίτρια και είναι γνωστός στα Σεπόλια και στον Κολωνό, σύμφωνα πάντα με το Star.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του Star, ο 60χρονος πρώην διαιτητής ποδοσφαίρου είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Ο συγκεκριμένος πρώην διαιτητής έχει αρκετές κοινωνικές επαφές και είναι γνωστός στην ευρύτερη περιοχή, καθώς διατηρεί επαγγελματικό χώρο κοντά στο μαγαζί, που λειτουργούσε και ο Ηλίας Μίχος.

Το κατάστημα του πρώην διαιτητή υπέδειξε η 12χρονη, κατά τη διάρκεια κατάθεσής της στους αστυνομικούς. Ο ίδιος ο 60χρονος υποστηρίζει ότι δεν είχε καμία επαφή με τη 12χρονη, αλλά απλά έδινε σε αυτήν και στα υπόλοιπα συγγενικά της μέλη χρήματα, για να αγοράσουν φαγητό.

Σεπόλια: Νέο αίτημα αποφυλάκισης από τη μητέρα της 12χρονης

Στο μεταξύ, νέο αίτημα αποφυλάκισης θα καταθέσει τις επόμενες ημέρες ο δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης από τα ΣεπόλιαΑπόστολος Λύτρας, ο οποίος σημείωσε ότι η ανήλικη έχει αναγνωρίσει κι άλλα πρόσωπα.

«Η συμπληρωματική κατάθεση του κοριτσιού άνοιξε ένα νέο κύκλο συλλήψεων και νομίζω ότι θα συνεχιστεί», είπε στην ΕΡΤ ο Απόστολος Λύτρας και συμπλήρωσε πως «σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε – γιατί δεν μπορώ να πω κάτι σε σχέση με τη δικογραφία – έχει αναγνωρίσει και άλλα άτομα. Συνεπώς περιμένουμε και νέες συλλήψεις τις επόμενες ώρες ή ημέρες».

Σχετικά με τη μητέρα της 12χρονης ο δικηγόρος είπε πως «θα καταθέσουμε εκ νέου αίτημα αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης της μητέρας και ευελπιστούμε ότι κάποια στιγμή η μητέρα προ δικαστηρίου θα αποφυλακιστεί».

Παράλληλα, ανέφερε ότι «το θέμα είναι ότι “έχει ξεκλειδώσει” η 12χρονη και αναγνωρίζει πολλά άτομα, που έχουν διαπράξει αυτά τα εγκλήματα εις βάρος της. Περιμένουμε πλέον να δούμε τώρα τα αντανακλαστικά των εισαγγελικών αρχών για να γίνουν οι συλλήψεις όσο το δυνατόν γρηγορότερα».

Μάλιστα, τόνισε: «Είμαι σχεδόν σίγουρος, ότι υπάρχουν και άλλα κορίτσια δυστυχώς σε τέτοιες ηλικίες που έχουν πέσει θύματα των συγκεκριμένων ανθρώπων».

Σημείωσε, επίσης, ότι κανένα από τα παιδιά, ούτε η 12χρονη, έχουν καταθέσει κάτι σε βάρος της μητέρας τους. «Αργά ή γρήγορα η μητέρα θα αποφυλακιστεί», εκτίμησε.

Ο κ. Λύτρας αποκάλυψε ότι μια εκ των τριών δικαστών υποστήριξε πως η μητέρα πρέπει να αποφυλακιστεί«Δεν είναι και λίγο σε μία τέτοια υπόθεση, μία δικαστής να έχει αυτή την άποψη. Παρά ταύτα, οι δύο άλλοι δικαστές είχαν διαφορετική άποψη. Εμείς θα καταθέσουμε μέσα στις επόμενες ημέρες εκ νέου αίτημα αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης της μητέρας και ευελπιστούμε ότι κάποια στιγμή η μητέρα προ δικαστηρίου θα αποφυλακιστεί».

Τέλος, ανέφερε ότι η 12χρονη επισκέφτηκε τη μητέρα της στη φυλακή, ενώ η επικοινωνία τους είναι σχεδόν καθημερινή μέσω τηλεφώνου.

Επιμένει στην αθωότητά του ο Ηλίας Μίχος

Σύμφωνα με τη δικηγόρο, Μαρία Κουρτέση, ο Ηλίας Μίχος δεν αποδέχεται την εμπλοκή του ως βασικός κατηγορούμενος στη μαστροπεία. Μάλιστα, ο ίδιος, όπως είπε η δικηγόρος του μιλώντας στο MEGA, δηλώνει αθώος για την κατηγορία της μαστροπείας. Μάλιστα, προσθέτει πως δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να τον ενοχοποιεί για μαστροπεία.

«Αυτή η υπόθεση είναι θλιβερή, είναι πρωτοφανής για την ελληνική κοινωνία. Δεν έχει ξαναέρθει τέτοια υπόθεση στην ελληνική Δικαιοσύνη. Η ανάκριση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί για την εμπλοκή του 54χρονου για τη περίπτωση μαστροπείας», δήλωσε.

«Δεν τίθεται ζήτημα εάν αμφισβητείται ευθέως αυτό που κατέθεσε το παιδί, αλλά το πως διασταυρώνεται αποδεικτικά αυτό το οποίο λέει» είπε η δικηγόρος.

Η κυρία Κουρτέση συμπλήρωσε, μάλιστα, πως «το θέμα είναι ότι επειδή από μόνη της μία κατάθεση είναι ελλιπές αποδεικτικό μέσο και θα πρέπει να διασταυρωθούν οι καταθέσεις του παιδιού. Στα κακουργήματα της μαστροπείας κατάσχουμε υλικό, ψηφιακά πειστήρια, τα οποία ερευνούν οι Αρχές ενδελεχώς. Όσον αφορά τα ψηφιακά πειστήρια, έχει ολοκληρωθεί η έρευνα των κινητών τηλεφώνων, των τάμπλετ και των υπολογιστών. Εκεί δεν έχει βρεθεί τίποτα και με επίσημη απάντηση της εφαρμογής Blindchat δεν έχει βρεθεί εγκατεστημένη, αλλά ούτε έχουν βρεθεί οι υπόλοιπες εφαρμογές, όπως το Tinder, και αναζητήσεις σε site».

«Αυτό το οποίο ισχυρίζεται είναι ότι δεν έχει καμία σχέση με τη μαστροπεία. Έχει παραδεχτεί αυτό που έχει παραδεχτεί (σ.σ.: την πράξη της ασέλγειας) και από εκεί και πέρα, τις λοιπές κατηγορίες δεν τις αποδέχεται. Δεν έχει αποδειχτεί η εμπλοκή του στη μαστροπεία. Θα πρέπει να βρεθεί ένα μήνυμα, μία επαφή, να βρούμε ένα συνοδό αποδεικτικό στοιχείο. Δεν υπάρχει», κατέληξε.

newsbomb.gr

Αφήστε μια απάντηση