Πρόεδρος Δικαστών και Εισαγγελέων για Πολάκη: Σοκαριστική ανάρτηση – Συνιστά συνταγματική επιτροπή

«Δεν είναι η πρώτη φορά που στοχοποιεί τη Δικαιοσύνη, ωστόσο η συγκεκριμένη ανάρτηση είναι σοκαριστική. Η φράση αν δεν καθαρίσουμε με αυτούς και η λίστα ονομάτων συνιστά εκτροπή από τη συνταγματική νομιμότητα», σημειώσε στο OPEN η Μαργαρίτα Στενιώτη, Πρόεδρος Δικαστών και Εισαγγελέων, σχετικά με την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, που όπως φαίνεται θα επιφέρει και την αποπομπή του από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν είναι μόνο ελλειψη σεβασμού στην Αρχή του κράτους δικαίου αλλά ένα βαρύτατο πλήγμα στο δημοκρατικό πολίτευμα. Είναι συνταγματική εκτροπή από πρώην υπουργό, νυν βουλευτή και στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης», σημείωσε η δικαστής.

Ερωτώμενη σχετικά με το αν «χωρά» κριτική στις δικαστικές αποφάσεις, απάντησε:

«Μπορεί να ασκείται κριτική στις δικαστικές αποφάσεις από τον κόσμο, οφείλει να γίνεται όμως επιστημονικά με τεκμηριωμένα κριτήρια, όχι κακόβουλα και με πολιτική σκοπιμότητα. Οι δικαστικές αποφάσεις δεν επιλύουν πολιτικές διαφορές. Πρέπει να υπαρχει σεβασμός της διάκρισης των εξουσιών κάτι που δεν συμβαίνει στις μέρες μας. Οι δικαστές δεν επηρεάζονται κρίνουν σύμφωνα με τον νόμο και τη συνείδησή τους».

Τέλος, η Μαργαρίτα Στενιώτη προανήγγειλε κλιμάκωση των αντιδράσεων τους.

«Θα κλιμακώσουμε τις ενέργειές μας διότι προαναγγέλλεται προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης και των θεσμών. Ο Πολάκης μιλά για δεύτερη σχολή δικαστών για πρόσληψη των δικών μας παιδιών και εθελουσία στα 60 έτη. Δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω αυτό, να λέγονται τέτοια πράγματα»…

BINTEO

Σημειώνεται ότι χθες η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Σχετικά με τις προγραφές και τις απειλές του πρώην Υπουργού και νυν Βουλευτή Π. Πολάκη για ομαδικές «εκκαθαρίσεις» Θεσμικών Οργάνων του Δημοκρατικού Πολιτεύματος της Χώρας.

Οι δημόσιες απειλές του πρώην Υπουργού και νυν Βουλευτή Παύλου Πολάκη περί ομαδικών «εκκαθαρίσεων» Θεσμών του Κράτους Δικαίου και της Ελευθεροτυπίας συνιστούν βαρύτατο πλήγμα στο Δημοκρατικό Πολίτευμα της Χώρας και έλλειψη ενσυναίσθησης της λειτουργίας των Θεσμών της Δημοκρατίας.

Το ζήτημα της κριτικής των Δικαστικών Αποφάσεων αποκτά δευτερεύουσα σημασία μπροστά στις σοκαριστικές εικόνες επικηρυγμένων προσώπων.

Ζητούμε την άμεση αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας»

newsbomb.gr

Αφήστε μια απάντηση