Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη – Τουλάχιστον δεκαέξι νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Δύο αμαξοστοιχίες συγκρούστηκαν μετωπικά στα Τέμπη. Εικόνες αποκάλυψης στο σημείο, τουλάχιστον 16 νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών (μιας εμπορικής και μιας επιβατικής) στα Τέμπη από την οποία προκλήθηκε και πυρκαγιά, πραγματοποιήθηκε μισή ώρα πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης, με τις τελευταίες πληροφορίες που ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστική, μέχρι τις 3:00 το πρωί της Τετάρτης, οι νεκροί φτάνουν τους δεκαέξι και περισσότεροι από 85 οι τραυματίες.

Live ERT

Το συμβάν έλαβε χώρα στο ύψος του Ευαγγελισμού. Η επιβατική αμαξοστοιχία φέρεται ότι εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη,  όταν λίγο πριν τα μεσάνυχτα συγκρούστηκε μετωπικά με εμπορική. Από την σύγκρουση ξέσπασε φωτιά και τα δύο πρώτα βαγόνια της αμαξοστοιχίας καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη - Τουλάχιστον δεκαέξι νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι δύο αμαξοστοιχίες φέρονται να κινούνταν στην ίδια γραμμή. Την ώρα της σύγκρουσής, όπως αναφέρει ανακοίνωση της Hellenic Train, περίπου 350 άνθρωποι επέβαιναν στην αμαξοστοιχία.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, 40 πυροσβέστες με 17 οχήματα και η 8 ΕΜΑΚ από Λάρισα και συνολικά 40 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ από πολλές πόλεις και γιατροί απο Λάρισα, Βόλο και Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχει γίνει η κατάσβεση της πυρκαγιάς.  Οι καπνοί που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο σημείο είναι από κάποια λάδια της μηχανής.

Συνεχίζεται η προσπάθεια απεγκλωβισμού από τα δύο πρώτα επιβατικά βαγόνια. Τουλάχιστον 25 βαριά τραυματίες έχουν μεταφερθεί στα τοπικά νοσοκομεία, ενώ ο συνολικός αριθμός των τραυματιών ξεπερνάει τους 60.

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη - Τουλάχιστον δεκαέξι νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Μετά από εντολή του Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας άνοιξαν τα επείγοντα του Γενικού  και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και του νοσοκομείου της Κατερίνης για να παραλάβουν τους τραυματίες, καθώς έχουν δρομολογηθεί και λεωφορεία για την παραλαβή των επιβατών που είναι καλά στην υγεία τους.

Ταυτόχρονα, σε επιφυλακή τίθενται το νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης που διαθέτει μονάδα για εγκαυματίες, αλλά και νοσοκομεία της Αθήνας.

news247.gr

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση