Η …«φευγαλέα» αναφορά Δαμασκηνού σε Επιφάνιο

Κυριακή της Ορθοδοξίας σήμερα και ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε στην πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αγρινίου.

Στα αξιοσημείωτα μάλιστα ήταν η αναφορά του στον π.Επιφάνιο Καραγεώργο που προ ημερών παραιτήθηκε από Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης. Ένα φευγαλέο «ευχαριστώ» και μάλλον από…σπόντα. Σίγουρα πάντως ετεροχρονισμένο…

Εξηγούμαστε: Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Δαμασκηνός απένειμε το οφφίκιο του Αρχιδιακόνου στον πρώτο διάκονο της Ιεράς Μητροπόλεως, τον π. Στέφανο Καππέ, ευχαριστώντας τον για την μέχρι σήμερα υποδειγματική διακονία πλησίον του.

Κάπου εκεί εντάχθηκε και η αναφορά στον Επιφάνιο: «Ο π. Στέφανος είναι γόνος ιερατικής οικογένειας. Ο σαρκικός του πατέρας διακονεί στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Μεσολογγίου και επιτελεί ένα σημαντικό πνευματικό και κοινωνικό έργο. Ευτύχησε να έχει πνευματικό του πατέρα, τον μέχρι πρότινος Πρωτοσύγκελλό μας, τον π. Επιφάνιο, του οποίου αποτελεί συμμαρτυρία και καρπό της δικής του εκκλησιαστικής διακονίας. Δημόσια τον ευχαριστώ, τούτη τη στιγμή, για την μέχρι τώρα διακονία του στην Ιερά Μητρόπολή μας και του εύχομαι ο Άγιος Θεός να ευλογήσει το νέο ξεκίνημά του στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Παρακαλώ τον π. Στέφανο να παραμείνει γνήσιος διάκονος τηςΕποφΕκκλησίας, με ταπείνωση και θυσιαστικό φρόνημα» ανέφερε ο Δαμασκηνός.

Μίλησε λοιπόν για τον Επιφάνιο ο Δαμασκηνός με αφορμή το οφφίκιο ενός αρχιδιακόνου. Προφανώς και προκαλεί απορία που στις εκατοντάδες ανακοινώσεις του ο Μητροπολίτης δεν επιφύλαξε μια  για τον επι χρόνια Πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης.

agrinionews.gr

Αφήστε μια απάντηση