Λύση με παρέμβαση Δαμασκηνού στην αντιδικία για το Κτήμα Ταξιαρχών- Πωλήθηκε σε άλλον ενδιαφερόμενο

Ειρηνική διευθέτηση της υπόθεσης της Φάρμας του Κτήματος Ταξιαρχών με τη διαμεσολάβηση του Μητροπολίτη Δαμασκηνού προέκυψε, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου Αγρινίου.

Ειδικότερα, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αγρινίου εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας διότι «με την πατρική ειρηνευτική του παρέμβαση» διευθετήθηκε η δικαστική αντιδικία ανάμεσα στον Ιερό Ναό και σε υποψήφιο αγοραστή της Φάρμας του Κτήματος Ταξιαρχών, ιδιοκτησίας της Ενορίας του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου.

Ειδικότερα, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία της Μητροπόλεως στο Μεσολόγγι, με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου και συμμετοχή των δύο αντιδίκων πλευρών, συμφωνήθηκε ο υποψήφιος αγοραστής να ζητήσει γραπτώς συγγνώμη από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου για την εκ μέρους του αθέτηση συμφωνίας για αγορά της Φάρμας «στην πιο κρίσιμη στιγμή της σχετικής διαπραγμάτευσης, γεγονός που οδήγησε σε υποχρεωτική αδράνεια την Φάρμα με τις αυτονόητες αρνητικές συνέπειες γι’ αυτήν και μάλιστα σε περίοδο συνεχούς ανάπτυξής της», τονίζει η σχετική ενημέρωση.

Από την πλευρά του το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο δήλωσε ότι αποδέχεται την αίτηση συγγνώμης του υποψηφίου αγοραστή και ότι αποσύρει την κατ’ αυτού αγωγή που κατέθεσε ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Τέλος, αποφάσισε την πώληση της Φάρμας και του υφιστάμενου μηχανολογικού εξοπλισμού καθώς και την ενοικίαση των εγκαταστάσεων του Κτήματος Ταξιαρχών σε άλλους ενδιαφερόμενους.

agriniopress.gr

Αφήστε μια απάντηση