Θάνος Μωραΐτης: «Το επικίνδυνο καθεστώς Μητσοτάκη καταρρέει με πανικό».

Σκληρή κριτική προς την κυβέρνηση για τις ευθύνες της στην τραγωδία των Τεμπών, άσκησε κατά την παρουσία του στην εκπομπή Casus Belli του Attica tv με τους δημοσιογράφους Βασίλη Σκουρή και Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Θάνος Μωραΐτης.
Σύμφωνα με τον Θάνο Μωραΐτη, παρά τη μαζική συμμετοχή των πολιτών σε όλη την Ελλάδα, στις μεγαλύτερες διαδηλώσεις των τελευταίων ετών, η κυβέρνηση συνεχίζει την ίδια επικοινωνιακή στρατηγική ρίχνοντας τις ευθύνες στο κράτος και τις παθογένειες του παρελθόντος.


Οι παθογένειες μπορεί να είναι διαχρονικές αλλά οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι συγκεκριμένες τόνισε ο κ. Μωραΐτης, και υποστήριξε ότι το αφήγημα της ψηφιακής Ελλάδας και του επιτελικού κράτους έχει πλέον καταρρεύσει, λέγοντας ότι «Δεν υπάρχει Ελλάδα 2.0, δεν υπάρχει για τη χώρα μας 4η Βιομηχανική Επανάσταση. Υπάρχει μόνο η κυβέρνηση των Τεμπών, των υποκλοπών, των πλειστηριασμών και της ασυδοσίας των τραπεζών και των funds. Στο μόνο που πέτυχε το επιτελικό κράτος ήταν στις παράνομες παρακολουθήσεις και το πάρτι των απευθείας αναθέσεων».


Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του είπε ότι «Το επικίνδυνο καθεστώς Μητσοτάκη καταρρέει υπό πανικό. Υπάρχει μια επικίνδυνη καθεστωτική νοοτροπία και λογική η οποία επί τέσσερα χρόνια προστατεύεται από ένα ελεγχόμενο μιντιακό σύστημα», και κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι επιχείρησε απόπειρα αποποίησης και διάχυσης των ευθυνών μιλώντας σαν πραγματογνώμονας, αστυνομικός, δικαστής και εισαγγελέας με «τηλεοπτικό πόρισμά» του περί ανθρώπινου λάθους.


Όσον αφορά την πώληση του ΟΣΕ, ο κ. Μωραΐτης αποδόμησε την κυβερνητική προπαγάνδα ξεκαθαρίζοντας ότι ενώ το 2014 η πλήρης ιδιωτικοποίηση ήταν μνημονιακή υποχρέωση, το 2017 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε τα δίκτυα, οι υποδομές και η περιουσία του ΟΣΕ να παραμείνουν στον έλεγχο του κράτους, και ολοκλήρωσε την υλοποίηση της διπλής γραμμής. Παράλληλα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε το έργο σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης στο 68%, ενώ σήμερα μετά από τέσσερα χρόνια, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, το προχώρησε μόλις στο 70%, και συμπλήρωσε λέγοντας ότι τη συμπληρωματική σύμβαση του 2020 της κυβέρνησης Μητσοτάκη την απέρριψε το ελεγκτικό συνέδριο.


Ο κ. Μωραΐτης παρέθεσε επιπλέον στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ο ΟΣΕ το 2019 είχε 1150 εργαζόμενους ενώ σήμερα έχει μόλις 720 γεγονός που δημιουργεί τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και βασικές θέσεις ευθύνης.


Όσον αφορά το πολιτικό κλίμα που διαμορφώνεται μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, τόνισε ότι αν και ο ίδιος ποτέ δεν πίστεψε την εικόνα που παρουσίαζαν οι δημοσκοπήσεις μέχρι πρόσφατα, θεωρεί ότι εδώ και μια εβδομάδα έχουν αλλάξει τα πάντα και αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουν όλα τα κόμματα.


Τέλος, ο Θάνος Μωραΐτης έκλεισε την τοποθέτησή του λέγοντας ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία η μόνη λύση στα μεγάλα αδιέξοδα που δημιούργησε το επιτελικό κράτος, είναι μια προοδευτική κυβέρνηση στη βάση μιας συγκεκριμένης πολιτικής και προγραμματικής συμφωνίας.

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση