Ο Εργολάβος 84

Καλησπέρα φίλες και φίλοι του εργολάβου, σήμερα είναι Κυριακή και όπως έχουμε πει ο Εργολάβος θα είναι εδώ για να σας ενημερώνει για όσα οι άλλοι δεν σας λένε.

Το πρόβλημα με τον ΧΥΤΑ και τα απορρίμματα στο Μεσολόγγι έχει ονοματεπώνυμο…. (Δημοτική Αρχή Λύρου)

Ο Εφιάλτης με τα σκουπίδια ξανά γύρισε στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου και οι υπαίτιοι έχουν ονοματεπώνυμο! κ. Λύρο ποιες ήταν οι ενέργειες σας ενάμιση χρόνο τώρα από την στιγμή που έπιασε φωτιά ο ΧΥΤΑ Μεσολογγίου; Βρήκατε χρήματα ώστε να φτιαχτεί το έργο του ΧΥΤΑ; Τρέξατε τις διαδικασίες ώστε να ξεκινήσει το έργο της αποκατάστασης των ζημιών και πλέον ο ΧΥΤΑ να είναι λειτουργικός. Όχι κ. Λύρο εσείς απλά καλέσατε έναν εργολάβο, του αναθέσατε το έργο και η αποκεντρωμένη που είδε τις παρατυπίες το ακύρωσε!

Φτιάξατε Σ.Μ.Α ώστε νόμιμα να μεταφέρονται τα απορρίμματα σε κοντέινερ όπως προβλέπεται; Όχι κ. Λύρο… Τι κάνατε; Βάλατε το πρόβλημα κάτω από το χαλί και με μπαλώματα προσπαθείτε να δώσετε λύσεις…. Στέλνετε καθημερινά “παράνομα” τα απορριματοφόρα του δήμου στην Πάλαιρο εκτοξεύοντας το κόστος των καυσίμων προς τα δημοτικά ταμεία… Τα αυτοκίνητα από την συχνή χρήση και τις μεγάλες αποστάσεις παθαίνουν συχνότερα ζημιές… Άρα έχει εκτοξευθεί και το κόστος προς τα συνεργεία που επιδιορθώνουν τις βλάβες των οχημάτων.

Ο Δήμος πληρώνει προς το ΧΥΤΑ Παλαίρου τεράστια ποσά ώστε να παραλαμβανουν τα απορρίμματα μας με το κόστος να ανέρχεται 40 ευρώ ο τόνος +20 ευρώ το τέλος ταφής και το αποτέλεσμα είναι να μην έχουμε ΧΥΤΑ στο δήμο και να πληρώνουμε από τα δημοτικά ταμεία υπέρογκα ποσά ώστε να λυθεί το πρόβλημα… προσωρινά!

Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος αχάριστου

Την Τρίτη 7 Μαρτίου μετά από μια έντονη βροχόπτωση πρόβλημα δημιουργήθηκε στο ρέμα που κατεβαίνει από την Αγριλιά και περνάει δίπλα από το παλιό lild επί της οδού Ναυπάκτου. Λίγο πιο κάτω υπάρχει ένα δημοτικό γεφύρι που λειτουργούσε ως φραγμός για τον μεγάλο όγκο νερού που κατέβαινε και αυτό είχε ως αποτέλεσμα το ρέμα να ξεχειλίσει και να δημιουργήσει πρόβλημα στις γύρω κατοικίες.

Άμεσα η Περιφέρεια ανταποκρίθηκε στέλνοντας τέσσερα (4) μεγάλα μηχανήματα ώστε να ξεβουλώσουν το φραγμένο γεφύρι σε αντίθεση με τον δήμο που έστειλε ένα (1) μικρό jcb, το οποίο δεν μπορούσε να προσφέρει και πολλά πράγματα. Αντί ο κ. Λύρος να βγει δημόσια και να ευχαριστήσει την Περιφέρεια… τον Νεκτάριο Φαρμάκη και τον Θανάση Μαυρομμάτη που έστειλαν τα μηχανήματα και δόθηκε λύση στο πρόβλημα…. Βγήκε ο ίδιος και τα φερέφωνα του και κατηγορούσαν την Περιφέρεια ότι αυτή ευθύνεται για το πρόβλημα…. Αυτή η συμπεριφορά κ. Λύρο είναι άνανδρη…. Στο γραφείο σας θα έπρεπε να έχετε κάνει εικόνισμα τις φωτογραφίες του Ν. Φαρμάκη και Θ. Μαυρομμάτη, οι οποίοι σας έχουν ξελασπώσει πολλές φορές από τεράστια προβλήματα εντός του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου.

Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις

Με αφορμή την ανακοίνωση (Τα χαρακτηριστικά ενός Δημάρχου) του πρώην Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας & Περιβάλλοντος θα θέλαμε να τον ρωτήσουμε ποιες ήταν οι ενέργειες, του ιδίου αλλά και του πρώην Δημάρχου Νίκου Καραπάνου, ώστε να ολοκληρωθεί το έργο και να αδειοδοτηθεί ο ΧΥΤΑ Μεσολογγίου και να μην βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση σήμερα ο δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου με τα απορρίμματα.

Αν είναι να διοικήσουν το δήμο έτσι όπως διοικεισαι και ο κ. Μπαλαμπάνης ως αντιπεριφερειάρχης τότε, καλύτερα ας καθίσουν στο σπίτι τους, έχουμε τον κ. Λύρο…. μας φτάνει δεν μας χρειάζονται άλλοι…!!!

Αινίγματα για δυνατούς λύτες

1, Το «ζευγαράκι του Νησιού» συνεχίζει ακάθεκτο… Ο κόσμος του έχει τούμπανο και εσύ κρυφό καμάρι…

2. Άμα έχεις καλούς φίλους σε πάνε τσάμπα βόλτα με υπηρεσιακό στην Αθήνα για να κόψεις την βασιλόπιτα! Εσύ Κώστα νάνι, νάνι και όνειρα γλυκά!

3. Τι έγινε; Θαυμαααα…. Άλλο αμάξι παραλάβαμε και άλλο έχουμε;

4. Η φωτογραφία είναι από την εκδήλωση της αδελφοποίησης του δήμου μας με τον δήμο Καρπενησίου και στο βάθος βλέπουμε τον τοπικό σύμβουλο του Δημάρχου όπου πριν λίγο καιρό έβρισε τον Μητροπολίτη Δαμασκηνό δημοσίως στα Social Media. Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός… Λέτε ο σύμβουλος να πήγε να ζητήσει συγγνώμη από τον σεβασμιώτατο ή να επιμένει στις απόψεις του;; Εσείς κ. Λύρο τι λέτε;

5. Όπως είπε ένας παλιός αυτοδιοικητικός ότι για να προχωρήσει το έργο του ΧΥΤΑ τώρα… άλλος θα είναι αυτός που θα κόψει την κορδέλα κώσταα!

Καλό σας βράδυ, ανανεώνουμε ραντεβού την ερχόμενη Κυριακή…

Αφήστε μια απάντηση