Σε εξέλιξη η συγκέντρωση στο Σύνταγμα – Κλειστό το κέντρο

Ημέρα νέων μεγάλων συλλαλητηρίων σήμερα Κυριακή καθώς τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη διοργανώνονται συγκεντρώσεις για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Οι διοργανώσεις συλλαλητηρίων διαμαρτυρίας για τα όσα οδήγησαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών και στο θάνατο 57 συνανθρώπων μας το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας, 28-02-2023 συνεχίζονται με δυναμικό παρών από χιλιάδες διαδηλωτές.

Κλειστοί από αυτή την ώρα οι σταθμοί του Μετρό σε Ομόνοια και Μοναστηράκι, όπως νωρίτερα και οι σταθμοί σε Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο, λόγω του συλλαλητηρίου που οργανώνεται από ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα, για την τραγωδία στα Τέμπη.

Κλειστό για τα αυτοκίνητα και το κέντρο της Αθήνας λόγω του συλλαλητηρίου και των προσυγκεντρώσεων.

Ειδικότερα έχει διακοπεί η κίνηση των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας από τους στύλους του Ολυμπίου Διός, στη Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της Σέκερη, στην οδό Πανεπιστημίου και στην οδό Σταδίου.

Σύμφωνα με ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ, οι συρμοί του Τραμ λόγω πορείας στο κέντρο της Αθήνας τερματίζουν προσωρινά στη στάση «Λ. Βουλιαγμένης».

Συνδικάτα, μαζικοί φορείς, εργατικές συλλογικότητες, φοιτητικοί σύλλογοι δίνουν δυναμικό παρών στο κέντρο της Αθήνας. Τουλάχιστον 10.000 διαδηλωτές βρίσκονται συγκεντρωμένοι έξω από τη Βουλή. Στο βίντεο που ακολουθεί αποτυπώνεται ο παλμός των διαδηλωτών που βρίσκονται αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας και διαδηλώνουν ειρηνικά. 

«Αυτός ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί ως την τελική δικαίωση» είναι το μήνυμα που έστειλαν οι ομιλητές από σωματεία και συνδικάτα στο μεγάλο συλλαλητήριο εργατικών κέντρων, ομοσπονδιών και συνδικάτων στο Σύνταγμα για την τραγωδία στα Τέμπη. Αυτή την ώρα πραγματοποιείται πορεία προς τα γραφεία του ΟΣΕ στην οδό Καρόλου στο Μεταξουργείο.

Στη συγκέντρωση συμμετέχουν και καλλιτέχνες. Το κέντρο της Αθήνας γέμισε πανό, διαδηλωτές και καλλιτέχνες  οι οποίοι ένωσαν την φωνή τους. Ο Φοίβος Δεληβοριάς συνόδευσε με την κιθάρα του τις κινητοποιήσεις. 

Η αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις προληπτικές προσαγωγές. 

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση