Μεγάλης έκτασης παρεμβάσεις στον οδοφωτισμό από την Περιφέρεια(photo)

Θετική εντύπωση σε κατοίκους και επισκέπτες προκαλεί ο υλοποίηση έργων που πραγματοποιεί η Περιφέρεια στον τομέα του φωτισμού στο Εθνικό οδικό δίκτυο. Σημεία που για χρόνια ήταν είτε εντελώς σκοτεινά είτε υποφωτισμένα πλέον είναι λουσμένα μέσα στο φως των νέου τύπου led φωτιστικών που κάνουν κυριολεκτικά τη νύχτα μέρα.

Επιγραμματικά αναφέρουμε την πύλη της Ιεράς Πόλης μας, τον κόμβο του Αγίου Θωμά, την οδό Ναυπάκτου, τον κόμβο Ευηνοχωρίου, το Χρυσοβέργι, τον Κόμβο Μπάγια, την Παπαδιαμαντοπούλου και πολλά άλλα σημεία στα οποία πλέον υπάρχει φωτισμός που συντελεί τα μέγιστα στην ασφάλεια των διερχομένων.

Ο φωτισμός αυτών των σημείων αλλά και πολλών άλλων που έγιναν και θα γίνουν στο Νομό αποτέλεσαν μια ακόμα παρέμβαση της Περιφέρειας που και πάλι επέλεξε να μην την προαναγγείλει με τυμπανοκρουσίες καθώς ο Φαρμάκης προτιμάει απ’ ότι φαίνεται το μότο του Θανάση Μαυρομμάτη «έργα και όχι λόγια».

Οι εργασίες αναβάθμισης των δικτύων ηλεκτροφωτισμού αποτελούν παρέμβαση ήσσονος σημασίας καθώς το επαρχιακό οδικό δίκτυο της Αιτωλοακαρνανίας έχει να δει ουσιαστικές εργασίες αναβάθμισης του εδώ και δεκαετίες.

Ειδικά για την πόλη μας αποτελεί παρήγορο το γεγονός ότι η Περιφέρεια από την πρώτη μέρα έχει δείξει ιδιαίτερη αγάπη για «τούτο το αλωνάκι» είτε με τα δεκάδες δικά της -μικρά και μεγάλα-έργα είτε βάζοντας «πλάτη» στο Δήμο καλύπτοντας μάλιστα ουκ ολίγες φορές την ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής.

Εδώ ωστόσο θα πρέπει να τονίσουμε ότι τα όσα κάνει η Περιφέρεια και τα όσα συνεχίζει να κάνει αφορούν υπάρχοντα φώτα. Για νέα έργα και νέα σημεία οδοφωτισμού δυστυχώς έχουμε πέσει πάνω σε μια ανεπαρκή δημοτική αρχή.

Κύριε Λύρο, αληθεύει ότι έχετε στο συρτάρι από την αρχή της θητείας σας 10.000.000 ευρώ «προίκα» από τον Φαρμάκη για την είσοδο της πόλης και δεν έχετε κάνει τίποτα;

Αληθεύει ότι η Περιφέρεια με κάθε τρόπο προσπαθεί να μην χαθούν τα λεφτά αυτά και εσείς περί άλλων τυρβάζετε; Σε λίγους μήνες έχουμε εκλογές και ένα εμβληματικό έργο όπως η ανάπλαση της εισόδου της πόλης μας, κάτι που έχει ήδη αλλάξει την είσοδο της Πάτρας και του Αγρινίου, βρίσκεται στον αέρα. Έχετε σκοπό να κάνετε κάτι ή θα μείνει αυτό το σχεδόν έτοιμο έργο προίκα στους μνηστήρες του δημαρχιακού θώκου, συγγενείς σας και μη;

Αφήστε μια απάντηση