Σπήλιος Λιβανός: “Είναι επιτακτική η ανάγκη μετακίνησης ιατρών παθολόγων από άλλες νοσοκομειακές μονάδες στο νοσοκομείο του Μεσολογγίου”

Το φλέγον ζήτημα της υποστελέχωσης των νοσοκομείων Μεσολογγίου και Αγρινίου ανέδειξε για μία ακόμα φορά ο Σπήλιος Λιβανός, πρώην ΥΠΑΑΤ και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ, στη συνάντησή του με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Ο κ. Λιβανός, επισήμανε μεταξύ άλλων στην Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας ότι κρίνεται ανάγκη επιτακτική, η μετακίνηση ιατρών παθολόγων από άλλες νοσοκομειακές μονάδες της 6ης ΥΠΕ προς το νοσοκομείο του Μεσολογγίου το οποίο βρίσκεται πλέον σε οριακό στάδιο λειτουργίας.

Ανέδειξε επίσης ως μείζονος σημασίας θέμα για την υγεία των πολιτών του Νομού μας τη δημιουργία του Αιμοδυναμικού Τμήματος του νοσοκομείου Αγρινίου. Όπως σημείωσε, ο  εν λόγω φάκελος, πλήρως και εκτενώς σχηματισμένος έχει κατατεθεί από καιρό στο αρμόδιο γραφείο του Υπουργείου Υγείας, αναμένοντας την έγκρισή του, προκειμένου να ξεκινήσει η δημιουργία ενός Αιμοδυναμικού Τμήματος, το οποίο είναι βέβαιο πως θα αναβαθμίσει τις υπηρεσίες του νοσοκομείου του μεγαλύτερου Νομού της χώρας και θα σώσει δεκάδες εκατοντάδες ανθρώπινες ζωές.

Ο πρώην υπουργός, εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και την πίστη του στο βασικότερο δημόσιο αγαθό που δεν είναι άλλο από τη δημόσια υγεία.  

«Είναι υποχρέωση και καθήκον όλων μας να θωρακίσουμε τη δημόσια υγεία, αναβαθμίζοντας με κάθε μέσο τα δημόσια νοσοκομεία μας και τις παρεχόμενες ιατρικές υπηρεσίες προς τους πολίτες μας. Οι πολίτες του μεγαλύτερου σε έκταση Νομού της χώρας, του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, όπως και όλοι οι Έλληνες πολίτες αξίζουν ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας, το οποίο θα τους ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας και θα τους παρέχει τις υπηρεσίες και την περίθαλψη που αξίζουν να έχουν σε μια ευνομούμενη και πολιτισμένη χώρα όπως η Ελλάδα» σημειώνει μεταξύ άλλων, ο κ. Λιβανός στο υπόμνημα που κατέθεσε προς την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας.

Και καταλήγει :

“Γνωρίζοντας καλά την ευαισθησία και τα αντανακλαστικά της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας αλλά και την πολιτική βούληση που σε διακρίνει, αναμένω την θετική έκβαση σε όλα τα παραπάνω δίκαια και εύλογα αιτήματα”.

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση