Έγινε η δίκη για την ελιά καλαμών στο Συμβούλιο της Επικρατείας

Μια ιδιαίτερα σημαντική δίκη που αφορά τη μεγαλύτερη μερίδα των Αιτωλοακαρνάνων πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Τρίτη στο 4ο Τμήμα του Συμβουλίου Επικρατείας. Η δίκη αφορούσε την προσφυγή των ενώσεων παραγωγών ελιάς από τη Μεσσηνία εναντίον της υπουργικής απόφασης που επεκτείνει την χρήση του ονόματος ελιάς καλαμών και σε άλλες περιοχές.

Ιδιαίτερα για την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας η απόφαση αυτή πέρα από δίκαιη, καθώς εδώ παράγεται ο μεγαλύτερος όγκος ελιάς καλαμών στην Ελλάδα, είναι και εθνικά επωφελής καθώς μέσα από αυτή την υπουργική απόφαση θωρακίζεται η ελιά μας απέναντι σε κακής ποιότητας καρπό από ανταγωνιστικές χώρες.

Στη δίκη αυτή πέρα από την κατάθεση εγγράφων και νομικών επιχειρημάτων υπήρχε και εκτενής παράθεση των επιχειρημάτων των μη Μεσήνιων παραγωγών, ανάμεσά τους και οι Αιτωλοακαρνάνες, οι οποίοι και εκπροσωπούν μόλις το … 97% της πανελλήνιας παραγωγής!

Από την πλευρά λοιπόν όλων αυτών των ανθρώπων ο μοναδικός επίσημος φορέας που στάθηκε στο πλευρό τους ήταν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μέσω του Νομικού Συμβούλου της στην Αιτωλοακαρνανία ο οποίος και ανέλυσε με κάθε λεπτομέρεια τα οφέλη που ήδη έχει η χώρα μας από την ισχύουσα υπουργική απόφαση, οφέλη τα οποία αναμένεται να πολλαπλασιαστούν.

Το σύνολο των δικαστών ζήτησε και έλαβε απόλυτα τεκμηριωμένες απαντήσεις που κατέδειξαν με λεπτομέρεια την ορθότητα της υπουργικής απόφασης Γεωργαντά.

Εκείνο που θα θέλαμε να ρωτήσουμε όμως δημοσίως όλους τους τοπικούς άρχοντες και παράγοντες είναι το εξής. Μόνο η Περιφέρεια υπάρχει;

Σε κάθε περίπτωση πάντως εμείς έχουμε την υποχρέωση να παρακολουθήσουμε το ζήτημα αυτό από κοντά καθώς αφορά χιλιάδες συμπολίτες μας οι οποίοι ζουν κυριολεκτικά από τον ευλογημένο αυτό καρπό. Το 44% της Πανελλήνιας παραγωγής ελιάς καλαμών παράγεται στο Νομό μας και ειδικά στο Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. 

Ευελπιστούμε ότι το δικαστήριο θα αποδώσει πραγματική δικαιοσύνη και δεσμευόμαστε ότι δημοσιογραφικά θα είμαστε πάντα παρόντες, στο πλευρό των συμπατριωτών μας ελαιοπαραγωγών παρέχοντας πάντα έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση