Σεσημασμένος ο 17χρονος Αλβανός που μαχαίρωσε τον 18χρονο στην Ακρόπολη

Σεσημασμένος για δύο ακόμη ληστείες με μαχαίρι, σε Ίλιον και Άγιο Παντελεήμονα, είναι ο ανήλικος μαχαιροβγάλτης που τραυμάτισε σοβαρά τον 18χρονο, το βράδυ της Δευτέρας στην Ακρόπολη.

Την ίδια ώρα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της ειδικής ομάδας των αξιωματικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών για επιθέσεις τις τελευταίες εβδομάδες στην περιοχή της Ακρόπολης και του Μοναστηρακίου, με τα πρώτα στοιχεία να δείχνουν ότι αυτό το ενδεχόμενο είναι κάτι παραπάνω από ορατό.

Ο 17χρονος Αλβανός συνελήφθη χθες, Τρίτη, το μεσημέρι στο σπίτι του στον Άγιο Παντελεήμονα όπου και βρέθηκαν και τα ματωμένα ρούχα που φορούσε το βράδυ της αιματηρής επίθεσης. Ο ίδιος παραδέχθηκε την πράξη του και, όπως είπε, οταν πλησίασε το θύμα και του ζήτησε το κινητο τηλέφωνο που είχε στο τσαντάκι του και εκείνος προσπάθησε να τρέξει, μπλέχτηκε στα χέρια του το τσαντάκι του 18χρονου και εκεί έγινε το κακό. Βέβαια σε καμια περίπτωση δεν μπορει να δικαιολογηθεί η πρωτοφανής αγριότητα του «αγουρου μαχαιροβγάλτη» ο οποίος κάρφωσε το θύμα του στον λαιμό και την κοιλιακή χώρα σε σημείο, οπως διαπίστωσαν οι γιατροί, εκσπλαχνισμού, οδηγώντας τον 18χρονο σε κρίσιμη κατασταση στο νοσοκομειο.

Ο δράστης, όπως διαπιστώθηκε απο την ερευνα των έμπειρων αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, είναι σεσημασμένος για μια ληστεία το 2022 στο Ίλιον, όταν με μαχαίρι άρπαξε ενα κινητό, και μια κλοπή κινητού στον Άγιο Παντελεήμονα. Είναι μαθητής της Γ’ Λυκείου, με ελληνική ταυτότητα και καταγωγή απο την Αλβανία ενώ είναι παιδί φτωχής οικογένειας με μητέρα νοικοκυρά και πατέρα που κάνει μεροκάματα σε οικοδομές.

Την ίδια ώρα, ο δευτερος δραστης – και αυτός αλβανικής καταγωγής – αρνείται την εμπλοκή του, ελπίζοντας οτι ο συλληφθείς φίλος του, θα τα πάρει όλα πάνω του και έτσι θα γλιτώσει την προφυλάκιση.

Όπως έδειξε η έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, το ντουέτο των ανήλικων ληστών, πήγε στην περιοχή της Ακρόπολης για να ληστέψει χωρίς να έχει βάλει κάτι συγκεκριμένο στο μάτι και μάλιστα, όταν επιτέθηκαν στον 18χρονο, είχαν την εντύπωση οτι ήταν μόνος του και όχι με άλλους τέσσερις φίλους του. Ο κολλητος του θύματος ηταν αυτός που κυνήγησε τους ληστές μετά την άγρια επίθεση και κατάφερε να «συλλάβει» τον εναν απο αυτούς λίγα μέτρα μακριά απο το σημειο του αιματηρού χτυπήματος.

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Leave a Reply