«Πολύ σκληροί για να πεθάνουμε» – Τι λένε οι τρεις δήμαρχοι για τη φωτιά στο αυτοκίνητο

Ένα σοβαρό επεισόδιο είχαν οι δήμαρχοι Αμφίκλειας, Στυλίδας και Δομοκού. Την ώρα που γύριζαν από την Καστοριά, όπου είχαν βρεθεί για την κηδεία του πατέρα του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Συμεών, το αυτοκίνητό τους έπιασε φωτιά λίγο έξω από τους Σοφάδες Καρδίτσας.

«Άκουσα ένα μπαμ και αμέσως το αμάξι άρχισε να βγάζει καπνούς», είπε ο Δήμαρχος Δομοκού Μπάμπης Λιόλιος, ο οποίος ήταν ο οδηγός. Έβγαλε το αυτοκίνητο στην άκρη και βγήκε από αυτό μαζί με τις συναδέλφους του, Βιργινία Στεργίου, δήμαρχο Στυλίδας και την Αθανασία Στιβακτή, δήμαρχο Αμφίκλειας – Ελάτειας. Προσπάθησαν με πυροσβεστήρα με τη βοήθεια και διερχόμενων οδηγών να σβήσουν τις φλόγες χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Το αυτοκίνητο μέσα σε λίγα λεπτά τυλίχτηκε στις φλόγες και καταστράφηκε ολοσχερώς. Κανείς από τους ανθρώπους που ήταν μέσα στο αυτοκίνητο δεν κινδύνευσε αλλά ούτε κάποιος άλλος διερχόμενος και η φωτιά περιορίστηκε στο όχημα.

Η δήμαρχος Αμφίκλειας Ελάτειας, Αθανασία Στιβακτή, ανήρτησε τους στίχους του τραγουδιού του Νίκου Πορτοκάλογλου «γιατί, ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό». Όπως σημειώνει η Δήμαρχος Αμφίκλειας Ελάτειας, «πιο δυνατοί βγήκαμε και εμείς από το ατυχές συμβάν που είχαμε καθώς η αγάπη και το ενδιαφέρον όλων σας μας έδωσε δύναμη».

Με την ανάρτηση της η κ. Στιβακτή ευχαριστεί τους διερχόμενους οδηγούς για τη βοήθεια τους αλλά και όσους έσπευσαν να της συμπαρασταθούν με τα «εκατοντάδες τηλέφωνα και μηνύματα συμπαράστασης», ζητώντας παράλληλα «ένα μεγάλο συγνώμη για το καρδιοχτύπι που προκαλέσαμε σε όσους μας αγαπάνε».

Το ηθικό δίδαγμα, όπως το περιγράφει η Δήμαρχος Αμφίκλειας Ελάτειας, είναι πως «η ζωή μας μπορεί να αλλάξει στο λεπτό για αυτό ζήστε σαν να είναι το τελευταίο σας λεπτό….Αλλά τελικά είμαστε πολύ σκληροί για να πεθάνουμε».

Μετά το συμβάν, συμπληρώνει η Αθανασία Στιβακτή, «οι αγαπημένοι μας συνάδερφοι φρόντισαν να μας απαλύνουν το πόνο με μία φωτογραφία, αλλά και να μας φτάσουν στον προορισμό μας».

Από την πλευρά της η Δήμαρχος της Στυλίδας Βιργινία Στεργίου τόνισε πως «Πράγματι η αγάπη του κόσμου ήταν εντυπωσιακή. Βγήκαμε απο αυτή την άτυχη συγκυρία πιο δυνατοί και έτοιμοι να πέσουμε στη μάχη για να πετύχουμε όλα όσα προγραμματίσαμε και να ολοκληρώσουμε όσα έχουμε ξεκινήσει. Ευχαριστούμε πολύ».

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Leave a Reply