Εκλογές στην Τουρκία: Σχέδιο δολοφονίας του Κιλιτσντάρογλου καταγγέλλουν αντιπολιτευόμενα μέσα

Τεταμένο είναι το κλίμα στην Τουρκία, δύο ημέρες πριν τις κρίσιμες προεδρικές εκλογές, κι ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να έρχεται δεύτερος και για πρώτη φορά να είναι ορατό το ενδεχόμενο να καταρρεύσει η 20ετής παντοκρατορία του.

Την ίδια ώρα, ο διευθυντής ειδήσεων του αντιπολιτευόμενου καναλιού Tele 1 TV, Μερντάν Γιαναρντάγ υποστήριξε με ανάρτησή του στο Twitter ότι σχεδιαζόταν δολοφονία κατά του υποψηφίου προέδρου της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Στην ανάρτησή του, ο Γιαναρντάγ αναφέρει: «Νομίζω ότι είναι απαραίτητο να μοιραστούμε -έστω και αργά- ένα σημαντικό γεγονός που θα επηρεάσει βαθιά την πολιτική και κοινωνική ζωή της Τουρκίας. Επειδή εμπιστεύομαι την πηγή μου… Αναφέρεται ότι μπήκε από τη Γεωργία στην Τουρκία μία ομάδα για να δολοφονήσει τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου».

Σύμφωνα με τον Γιαναρντάγ, ο «εγκέφαλος» της επιχείρησης, με αντάλλαγμα να του δοθεί χάρη είναι ο φυγάς επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης της Metro Holding και της Metro Tourism Γκαλίπ Οζτούρκ. Ο ίδιος ζει στη Γεωργία για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά έχει καταδικαστεί στην Τουρκία για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στη δολοφονία ενός προσώπου.

«Δώστε προσοχή στο σημερινό συλλαλητήριο της Σαμψούντας»

Αν και ο δημοσιογράφος διευκρινίζει ότι κρατά μια επιφύλαξη για το εάν ισχύει η πληροφορία του, θεώρησε σκόπιμο να τη διατυπώσει, «Νομίζω ότι είναι απαραίτητο να το λάβουν υπόψη όλες οι μονάδες ασφαλείας του κράτους» αναφέρει. Μάλιστα, υποστηρίζει ότι μεγάλος κίνδυνος για να εκδηλωθεί η απόπειρα υπάρχει σήμερα.

«Δώστε προσοχή στο σημερινό συλλαλητήριο της Σαμψούντας. Υποστηρίζεται επίσης ότι θα γίνει απόπειρα δολοφονίας σε αυτό το συλλαλητήριο. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους την προειδοποίηση», τονίζει.

Ο δημοσιογράφος προσθέτει επίσης ότι ο δικηγόρος του Γκαλίπ Οζτούρκ του τηλεφώνησε και του είπε ότι οι ισχυρισμοί δεν ήταν αληθινοί. «Είναι δημοσιογραφική ευθύνη πάντως να το μεταφέρουμε αυτό. Έχω ήδη δηλώσει ότι μοιράζομαι έναν ισχυρισμό», σημείωσε.

Η Γενική Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι ξεκίνησε αυτεπάγγελτη έρευνα κατά του Μερντάν Γιαναρντάγ, για το αδίκημα της δημόσιας διάδοσης παραπλανητικών πληροφοριών στο κοινό και κλήθηκε στον εισαγγελέα για κατάθεση.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση