Κοινωνικός τουρισμός 2023: Σε 10 ημέρες περίπου τα πρώτα αποτελέσματα

Σε περίπου 10 ημέρες αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού για το 2023, ανέφερε ο διοικητής της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) Σπύρος Πρωτοψάλτης.

Μετά την υποβολή των αιτήσεων, ο κ. Πρωτοψάλτης δήλωσε στην ΕΡΤ ότι τώρα ξεκινά η αξιολόγησή τους. «Θέλουμε προφανώς μέσα στο επόμενο δεκαήμερο να βγάλουμε τα προσωρινά αποτελέσματα», διευκρίνισε.

Η ανακοίνωση θα γίνει με δελτία τύπου και αναρτήσεις των πινάκων με τους επιτυχόντες στην ιστοσελίδα τους.

Δεν υπάρχουν σκέψεις για παράταση των αιτήσεων

Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού έληξε και σύμφωνα με τον κ. Πρωτοψάλτη, δεν θα δοθεί παράταση.

Λόγω των καθυστερήσεων της πρώτης ημέρας στην πλατφόρμα και του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, πολλοί ήταν οι πολίτες που διαμαρτύρονται από το πρωί της Τρίτης και ζητούν παράταση στο πρόγραμμα.

«Παρακολουθούσαμε πολύ στενά με τη Διεύθυνση Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Υπήρχαν κάποιες στιγμές που υπήρχαν αναμονές, αλλά η πλατφόρμα δεν έπεσε. Και να σας πω απλώς ότι από Σάββατο βράδυ μέχρι χθες το βράδυ γίνανε τριακόσιες εξήντα χιλιάδες αιτήσεις. Δηλαδή δούλεψε πολύ καλά και σήκωσε το σύστημα έναν τρομερό όγκου αιτήσεων. Καταλαβαίνω ότι κάποιοι κάποια στιγμή που μπήκαν ίσως είχαν αναμονή. Έπρεπε να επιστρέψουν σε 5 λεπτά», ανέφερε μεταξύ άλλων, εξηγώντας ότι δεν υπάρχουν σκέψεις να δοθεί παράταση.

Περίπου 580.000 οι αιτήσεις

Την ίδια ώρα, μεγάλη φαίνεται ότι είναι η συμμετοχή των πολιτών στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού. Πέρσι, τα νούμερα κινήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ και φέτος είναι ακόμα πιο ψηλά.

«Βλέπουμε ότι η ανταπόκριση είναι μεγάλη και εμείς ξεκινάμε τώρα την επεξεργασία των στοιχείων. Για να ξεκινήσει η μοριοδότηση πρέπει να επεξεργαστούμε 580.000 αιτήσεις, να δούμε τα στοιχεία που υπέβαλαν, να αντλήσουμε στοιχεία από ΑΑΔΕ, από ΕΦΚΑ και ούτω καθεξής για να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε τη μοριοδότηση», ανέφερε.

protothema.gr

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση