Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανάπτυξη με αντίκτυπο στο εισόδημα όλων των Ελλήνων

Την πρώτη επίσκεψη σε υπουργείο πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης (28/6), ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών ήταν αυτό στο οποίο βρέθηκε πρώτα από όλα, με τον Κωστή Χατζηδάκη να τον υποδέχεται.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόταν από τους άμεσους συνεργάτες του και μετά από μία μικρή περιήγηση στους χώρους του υπουργείου, το πρωθυπουργικό επιτελείο και αυτό το υπουργείου, έκαναν την πρώτη ευρεία σύσκεψη με θέμα την οικονομία.

Μετά το τέλος της συνάντησης που κράτησε περίπου μιάμιση ώρα, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών προχώρησαν σε σύντομες δηλώσεις. Παρά το γεγονός, πάντως, ότι υπήρχε η αίσθηση πως θα ανακοινωθούν κάποια πρώτα μέτρα της νέας κυβέρνησης, κάτι τέτοιο δεν συνέβη καθώς ο κ. Μητσοτάκης παρέπεμψε στις προγραμματικές δηλώσεις και στην ομιλία του από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, πήρε πρώτος τον λόγο αναφέροντας πως προχωρά άμεσα η κατάρτιση και κατάθεση του νομοσχεδίου, το οποίο θα κατατεθεί και θα ψηφιστεί από τη Βουλή πριν από τις θερινές διακοπές της. «Μένουμε πιστοί στον δρόμο που είχαμε ανοίξει», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Χατζηδάκης.

«Με μεγάλη χαρά ξεκίνησα τον κύκλο επισκέψεων στα υπουργεία. Στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Είχαμε μια παραγωγική συζήτηση με το νέο οικονομικό επιτελείο. Να ευχηθώ και πάλι καλή δύναμη στη δύσκολη αποστολή που έχουν αναλάβει», είπε με τη σειρά του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είμαστε αισιόδοξοι για την πορεία της οικονομίας, για τους ρυθμούς ανάπτυξης έτσι ώστε να κάνουμε πράξη και την οικονομική σύγκλιση με την Ευρώπη», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως «είμαστε αισιόδοξοι για τη σταδιακή μετατροπή του μοντέλου οικονομίας σε ένα μοντέλο περισσότερο παραγωγικό, πιο εξωστρεφές και καινοτόμο. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η ανάπτυξη θα έχει αντίκτυπο στη βελτίωση των εισοδημάτων όλων των Ελλήνων, πρωτίστως των χαμηλόμισθων».

Περισσότερα σε λίγο…

newsbomb.gr

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση