Κιβωτός του Κόσμου: Στην ανακρίτρια ο πατέρας Αντώνιος για τις ασέλγειες

Κλήση να απολογηθεί σήμερα ενώπιον της 22ης τακτικής ανακρίτριας έλαβε σύμφωνα με πληροφορίες ο πατέρας Αντώνιος. Η κλήση προς απολογία αφορά στη κακουργηματική κατηγορία για ασέλγεια σε βάρος δυο νεαρών αγοριών τρόφιμων της Κιβωτού του Κόσμουηλικίας 19 και 15 ετών. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν η απολογία του πατρός Αντωνίου ενώπιον της ανακρίτριας έχει ξεκινήσει επί της ουσίας. Σε κάθε περίπτωση πάντως μετά την ολοκλήρωσή της θα κριθεί η περαιτέρω ποινική μεταχείριση του ιερέα.

Συγκεκριμένα ο πατέρας Αντώνιος κλήθηκε να απολογηθεί για το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια κατά συρροή  και το οποίο με υπόμνημα που είχε καταθέσει στον εισαγγελέα όταν είχε κληθεί ως ύποπτος τότε για εξηγήσεις σχετικά με αυτή την υπόθεση, είχε αρνηθεί.

Ο ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου έκανε λόγο για «κραυγαλέες αναλήθειες, φήμες, διαδόσεις, ψευδή και κατασκευασμένα δημοσιεύματα, με τη σύμπραξη καλοθελητών, που εποφθαλμιούν το έργο της Κιβωτού».

Να σημειωθεί ότι ο πατέρας Αντώνιος και πρώην συνεργάτες του στην Κιβωτό του Κόσμου αντιμετωπίζουν και πλημμεληματικές κατηγορίες για σωματικές κακοποιήσεις ανηλίκων σε δομές της ΜΚΟ πλην όμως το σκέλος αυτό της δικογραφίας έχει διαχωριστεί από τα κακουργήματα και αναμένεται να δικαστεί τους επόμενους μήνες ακόμη.

Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή έχουν λάβει κλήση προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις ως ύποπτοι και για μία ακόμα δικογραφία που αφορά στα οικονομικά της Κιβωτού του Κόσμου και η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα χέρια εισαγγελέα.

Οι ασέλγειες

Να σημειωθεί ότι η εισαγγελική έρευνα για τις ασέλγειες σε βάρος ανηλίκων, η οποία και κατέληξε σε κακουργηματική δίωξη σε βάρος του πατρός Αντωνίου, είχε ξεκινήσει τον περασμένο Νοέμβριο. Στο πλαίσιο αυτής, δυο νέοι ηλικίας 19 και 15 ετών κατήγγειλαν τον ιερέα για σεξουαλική κακοποίηση τους.

Συγκεκριμένα, στην κατάθεσή του, την οποία είχε αποκαλύψει το «Θέμα», ο 19χρονος πρώην σήμερα τρόφιμος της ΜΚΟ, περιέγραφε μεταξύ άλλων για τον πατέρα Αντώνιο: «Σε κάθε ευκαιρία, με χάιδευε στην πλάτη και έβαζε το χέρι του μέσα από το εσώρουχο μου …Μια φορά του είπα ότι, με πονάει η μέση και με έτριψε λίγο και ξαφνικά μου κατέβασε όλο το παντελόνι. Από κάποιο σημείο μετά, να πω εδώ ότι, όχι μόνο με χούφτωνε, όταν έβαζε το χέρι μέσα στο εσώρουχο μου». Ακολούθησε η κατάθεση – «φωτιά» ενός ακόμη νέου ηλικίας 15 ετών, ο οποίος επίσης κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίησή του από τον ιερά.

protothema.gr

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση