Ο Εργολάβος 101

Καλησπέρα φίλες και φίλοι του εργολάβου, σήμερα είναι Κυριακή και όπως έχουμε πει ο Εργολάβος θα είναι εδώ για να σας ενημερώνει για όσα οι άλλοι δεν σας λένε.

Μήνυμα νίκης για τον Νεκτάριο Φαρμάκη από την μεγαλειώδη συγκέντρωση του Θανάση Μαυρομμάτη

Στον εργολάβο 100 είχαμε προβλέψει ότι η εκδήλωση της ανακοίνωσης της εκ νέου υποψηφιότητας του Θανάση Μαυρομμάτη στο πλευρό του Νεκτάριου Φαρμάκη δεν θα έχει προηγούμενο. Έτσι και έγινε! Μια μεγαλειώδη συγκέντρωση που θα την ζήλευαν ακόμη και βουλευτές.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο την περασμένη Πέμπτη (06/07) που είναι εργάσιμη ημέρα για τα καταστήματα, πολύς κόσμος βρίσκονταν σε παραλίες και για διακοπές. Παρόλα αυτά η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγαλειώδης θυμίζοντας συγκεντρώσεις άλλων εποχών.

Ο κ. Μαυρομμάτης δεν έκρυψε την συγκίνηση του από τη μεγαλειώδη προσέλευση του κόσμου και χαιρετώντας, έναν, έναν τους παρευρισκόμενους, τους υποσχέθηκε ότι θα είναι πάντα δίπλα τους και στην νέα θητεία της περιφερειακής διοίκησης του Νεκτάριου Φαρμάκη.

Δημοτικές Εκλογές 2023

Πενηνταδύο μέρες πριν από το πρωτοδικείο και όσον αφορά τις υποψηφιότητες για τον δήμο ΙΠ Μεσολογγίου τα πράγματα είναι ακόμη ρευστά. Ο νυν δήμαρχος Κώστας Λύρος που έχει κρατήσει σημαντικό μέρος από τον κορμό του συνδυασμού που κέρδισε τις προηγούμενες εκλογές και προσθέτοντας νέα άτομα προχωράει προς την κατάρτιση του ψηφοδελτίου του. Ο πρώην δήμαρχος Νίκος Καραπάνος έχει ανακοινώσει 100+ άτομα, που η πλειοψηφία είναι νέοι υποψήφιοι, δίχως να έχουν μετρηθεί σε άλλη εκλογική διαδικασία. Άρα είναι άγνωστο μέχρι στιγμής το ποια θα είναι η δυναμική τους στην κοινωνία. Παρόμοια κατάσταση είναι και αυτή του Θανάση Λύρου, ο οποίος έχει κάνει δυναμικό μπάσιμο στην ανακοίνωση υποψηφίων, με την πλειοψηφία να μην έχει ξανά συμμετάσχει σε εκλογική διαδικασία. Οι Βασιλείου και Διαμαντόπουλος βρίσκονται αρκετά πίσω από τους τρεις προηγούμενους σε ανακοινώσεις υποψηφίων αλλά και αυτοί καταβάλουν την προσπάθεια τους ώστε να φτάσουν στο πρωτοδικείο φτιάχνοντας ένα αξιόμαχο ψηφοδέλτιο. Ο άγνωστος Χ μέχρι στιγμής είναι ο Λευτέρης Σιαπλαούρας, ο οποίος δεν έχει ανακοινώσει κανέναν υποψήφιο και φήμες τον φέρουν να αποχωρεί από την διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου… Ιδωμεν…

Μόνο οι Τσίπρας Κοντογιάννης έκαναν το «ΟΧΙ» «ΝΑΙ» σε 48 ώρες…

Ένα μπάχαλο δημιουργήθηκε στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Η δημοτική αρχή έφερε προς ψήφιση τρία σημαντικά θέματα η οικονομική ενίσχυση του Πνευματικού Κέντρου και της Κοινωφελής Επιχείρηση και η πρόσληψη 30 ατόμων με το πρόγραμμα 55-67.

Και τα τρία αυτά θέματα είχαν απορριφθεί στην πρώτη συνεδρίαση. Η δημοτική αρχή τα επανέφερε εκ νέου προς ψήφιση και εκεί δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης με τηλεφωνικές επικοινωνίες προσπάθησε να πείσει συμβούλους να αλλάξουν την ψήφο τους, υποστηρίζοντας ότι ένας από τους εν δυνάμει προσληφθέντες είναι φίλος του!

Όντως στην δεύτερη συνεδρίαση το θέμα πέρασε και ο κ. Κοντογιάννης άλλαξε την ψήφο του μέσα σε 48 ώρες. Αυτό το έργο το είχαμε ξανά δει το 2015 , όταν ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκανε το «ΟΧΙ» , «ΝΑΙ» μέσα σε λίγα 24ωρα.

Εμείς θέλουμε να πούμε στο κ. Κοντογιάννη ότι το δημοτικό συμβούλιο είναι για να παίρνει αποφάσεις για το καλό του τόπου και όχι για το καλό των φίλων μας…

Παγκόσμια πατέντα στο γήπεδο Γουριάς…

Πιστεύουμε πως είναι παγκόσμια πρωτοτυπία – πατέντα να κόβονται τα χόρτα με καταστροφέα σε αθλητικούς χώρους (Γήπεδο Γουριάς). Μιας και μιλήσαμε για την συγκεκριμένη κοινότητα, θα θέλαμε να πούμε πως τα σκουπίδια παραμένουν για αρκετές μέρες στους κάδους και με τις θερμοκρασίες να είναι υψηλές λόγο του καλοκαιριού η δυσοσμία είναι αφόρητη και τα μικρόβια που αναπτύσσονται χιλιάδες. Οι αρμόδιοι της δημοτικής αρχής ας φροντίσουν να πλένονται συχνά οι κάδοι ώστε να αποφύγουμε αυτά τα προβλήματα.

Δήμαρχε δεν θέλει κόπο… τρόπο θέλει!!!

Τα πλυντήρια αυτοκινήτων στο Μεσολόγγι το τελευταίο διάστημα κάνουν χρυσές δουλειές. Όποιος επισκέπτεται το Λιμάνι Μεσολογγίου και πιο συγκεκριμένα τον δρόμο που περνάει μπροστά από την Εφορία την επόμενη μέρα χρειάζεται το αυτοκίνητο του πλύσιμο.

κ. Δήμαρχε επειδή κανένας από τους συμβούλους σας δεν σας το έχει πει, θα σας το πούμε εμείς. Στείλτε την υδροφόρα του δήμου μετά τις 7 το απόγευμα να ρίξει λίγο νερό ώστε να κάτσει η σκόνη.

quiz: Τελικά ο νομικός κατέθεσε μήνυση στον παραθαλάσσιο επιχειρηματία; Γιατί οι αρχές δεν γνωριζαν τίποτα…

Καλό σας βράδυ, ανανεώνουμε ραντεβού την ερχόμενη Κυριακή…

Αφήστε μια απάντηση