Δυτική Ελλάδα: Ετοιμάζει Ζαμπάρα για την Περιφέρεια ο ΣΥΡΙΖΑ;

Τον φάκελο της τοπικής αυτοδιοίκησης ανοίγει σήμερα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ από κοινού με την Επιτροπή για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ώστε να παρθούν αποφάσεις σχετικά με θέματα τακτικής και ενδεχόμενες υποψηφιότητες για δήμους και περιφέρειες.

Οπως την προηγούμενη εβδομάδα, έτσι και σήμερα το μεσημέρι, το ανώτατο όργανο του κόμματος που έχει λάβει την εξουσιοδότηση θα υποδείξει τον τρόπο που θα κινηθεί το κόμμα στις εκλογές του Οκτωβρίου, ώστε να καταγραφεί η παρουσία.

Γενικότερα, τις τελευταίες εβδομάδες, πέραν του ζητήματος για τη διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα στην προεδρία του κόμματος που κυριαρχεί στις συζητήσεις, τα στελέχη της Κουμουνδούρου αναζητούν στελέχη πρώτης γραμμής για να κατέλθουν υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές κάλπες. Τα στελέχη που προκρίνονται είναι βουλευτές ή πολιτευτές που κατέγραψαν καλή παρουσία στις πρόσφατες εθνικές εκλογές.

Ενώ για όλες τις περιφέρειες της χώρας έχουν διαρρεύσει τα ονόματα των πιθανών υποψηφίων που θα στηριχθούν από τον ΣΥΡΙΖΑ, η στρατηγική για τη διεκδίκηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας φαίνεται πως είναι διαφορετική. Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές της «Π», το όνομα που ξεχωρίζει και συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά που θέλουν στην Κουμουνδούρου είναι ένα: Μίλτος Ζαμπάρας.

Ο νεοεκλεγείς βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας σημείωσε μία εντυπωσιακή επίδοση στις πρόσφατες εκλογές, αν και γενικότερα το κόμμα του υπέστη καθίζηση. Γι’ αυτό τον λόγο και σε συνδυασμό ότι πρεσβεύει το «νέο και άφθαρτο», μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα Ζαμπάρα κερδίζει πολλούς πόντους στο μυαλό των μελών της Πολιτικής Γραμματείας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, ετοιμάζεται να αντεπιτεθεί και δεν σκοπεύει να μετατραπεί σε ένα αυτοδιοικητικό ακολούθημα του ΠΑΣΟΚ, όπως θα ήθελαν στη Χαριλάου Τρικούπη.

Αφήστε μια απάντηση