Το τελευταίο αντίο στη Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Μεγάλη θλίψη σκόρπισε η είδηση του θανάτου της Μαριάννας Βαρδινογιάννη το βράδυ της Δευτέρας, 24 Ιουλίου. Η πρόεδρος της «Ελπίδας» και Πρέσβειρα καλής θελήσεως της UNESCO, νοσηλευόταν τον τελευταίο καιρό σε ιδιωτικό θεραπευτήριο και άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 80 ετών.  Ήταν μια γυναίκα με μοναδική διάθεση προσφοράς στην κοινωνία και ειδικά στα πιο ευάλωτα μέλη της, τα παιδιά. Ξεχώρισε για το ανθρωπιστικό έργο της, που είχε στο επίκεντρό του τα παιδιά και εστίαζε στους τομείς της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της προώθησης του πολιτισμού, της ειρήνης, της υγείας και της παιδείας.

«Το χτίσιμο ενός κόσμου όπου όλοι οι άνθρωποι θα μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη και ισότητα είναι ευθύνη όλων μας», είχε πει κάποτε, ενώ τόνιζε συχνά πως «Η ζωή ακόμη και ενός παιδιού αξίζει για να αγωνίζεσαι».

Μια από τις τελευταίες της δημόσιες εμφανίσεις ήταν τον περασμένο Ιούνιο στο Παρίσι, όπου τιμήθηκε για τα 25 χρόνια της συμμετοχής της στον Οργανισμό και τον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά. Συγκεκριμένα στι 16 Ιουνίου, με μια εμβληματική εκδήλωση στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι, παρουσία της Πρώτης Κυρίας της Γαλλικής Δημοκρατίας κυρίας Brigitte Macron και κορυφαίων προσωπικοτήτων από ολόκληρο τον κόσμο, ο Οργανισμός τίμησε τα 25 χρόνια προσφοράς της Πρέσβεως Καλής Θελήσεως της UNESCO. Εκείνη συγκινημένη, είχε ανέβει στη σκηνή και ευχαρίστησε για την μεγάλη τιμή, ενώ το κοινό την χειροκροτούσε όρθιο.

Η κηδεία της Μαριάννας Βαρδινογιάννη, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης, 26 Ιουλίου στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στην οικία στην οποία ζούσε με τον σύζυγό της, Βαρδή Βαρδινογιάννη στην Εκάλη.

Πριν από λίγες ώρες και συγκεκριμένα στις 11:00 το πρωί, πραγματοποιήθηκε σε στενό κύκλο η τελετή ταφής της στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Στο κοιμητήριο βρέθηκε το πρωί η οικογένεια της εκλιπούσης, ενώ τα συλλυπητήρια στεφάνια από φίλους και συνεργάτες κατέκλυσαν το σημείο.

NDP

maireclaire.gr

Αφήστε μια απάντηση