Φώτης Σκληρός για Πανελλαδικές εξετάσεις: «Να θυμάσαι να κοιτάς ψηλά τα άστρα και όχι μόνο χαμηλά τα πόδια σου»

«Να θυμάσαι να κοιτάς ψηλά τα άστρα και όχι μόνο χαμηλά τα πόδια σου. Προσπάθησε να ερμηνεύσεις αυτά που βλέπεις και αναρωτήσου τι κάνει το σύμπαν να υπάρχει. Να έχεις περιέργεια. Όσο δύσκολη και να είναι η ζωή θα υπάρχει κάτι το οποίο μπορείς να κάνεις και να το κάνεις με επιτυχία. Είναι σπουδαίο να μην τα παρατάς»

  Με αυτά τα σπουδαία λόγια του κορυφαίου  Θεωρητικού Φυσικού Stephen Hawking, ο οποίος  άνοιξε νέους ορίζοντες στη σκέψη μας και στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε  τον κόσμο θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες για την είσοδό τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, καθώς επίσης και όσους δεν πέτυχαν αυτή τη φορά  το στόχο τους, παρότι προσπάθησαν.

  Οι Πανελλαδικές εξετάσεις είναι ένας σημαντικός σταθμός για όλους τους μαθητές και όλες τις μαθήτριες,  αλλά σίγουρα όχι ο πιο καθοριστικός στη ζωή τους. Δεν είναι ο τελικός προορισμός αλλά ένας ενδιάμεσος σταθμός σε ένα μακρύ και ευχάριστο ταξίδι γνώσης, εμπειριών και επαγγελματικών δεξιοτήτων.

  Εξάλλου σε έναν κόσμο, που αλλάζει με ραγδαίους ρυθμούς, το βασικότερο  ζητούμενο και ένα από τα σπουδαιότερα εφόδια θα είναι η ικανότητα προσαρμογής στις ευμετάβλητες επαγγελματικές και κοινωνικές συνθήκες. 

  Θέλω να συγχαρώ επίσης όλους τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, που συμμετείχαν και αυτοί με τον δικό τους τρόπο και παρέμειναν αρωγοί στην προσπάθεια των μαθητών.

Αφήστε μια απάντηση