Σκληρό Ροκ 24

Καλησπέρα αγαπητοί μας αναγνώστες σήμερα είναι μέρα για σκληρό ροκ! Καλή απόλαυση!

Τα πάντα όλα…

Τα πάντα όλα υπόσχονται πλέον οι υποψήφιοι δήμαρχοι της πόλης μας προσπαθώντας να εξασφαλίσουν την πολυπόθητη φωτογραφία και την… υπογραφή του «τυχερού» ή της «τυχερής» που θα κατέβει μαζί τους στις εκλογές. Εκείνο όμως που πρέπει να δεχτούμε όλοι είναι ότι κανείς δεν μπορεί να πιάσει τον Νικόλα που υπόσχεται… τα πάντα όλα!

Μάλιστα, όπως μαθαίνουμε, πέρα από τα γνωστά περί εξεύρεσης εργασίας, ή αξιοποίησης των υποψηφίων στην ποθητή από τον ίδιο αλλά απίθανη για κάθε μεσολογγίτη… μελλοντική θητεία του, τώρα τελευταία έχει επεκταθεί σε ευρωπαϊκά προγράμματα, επιδοτήσεις και επιχορηγήσεις παντώς τύπου. Εκείνο όμως που ξεπερνάει κάθε λογική είναι και η επέκτασή του σε υποσχέσεις για… δικαστικές εξυπηρετήσεις. Βρε Νικόλα μου, η δικαιοσύνη μπορεί να είναι τυφλή ο κόσμος όμως που υπόσχεσαι όμως δεν είναι!

Τώρα εξηγούνται όλα…

Σιγά, σιγά μπαίνουν τα κομμάτια στη θέση τους για την εγκατάλειψη των Οινιάδων από την Αντιδήμαρχο τους τον τελευταίο χρόνο και βάλε. Απ ότι μάθαμε η φίλη μας είχε βάλει πλώρη για την Περιφέρεια και είχε επιδοθεί σε αγώνα προετοιμασίας για να κατέβει στο πλευρό του Φαρμάκη. Απλά είχε “ξεχάσει” να το πει στον Περιφερειάρχη και έτσι όταν μέσω τρίτων προσπάθησε να το περάσει έφαγε πόρτα. Άλλωστε ειδικά στις Οινιάδες ο Φαρμάκης με τα έργα που έχει κάνει εκεί η Περιφέρεια  (Τα φώτα στους κόμβους, την Περιμετρική, τον Λούρο, την Κατοχή κτλ κτλ κτλ) αλλά και το δυνατό του ψηφοδέλτιο πάει για… 80%! Τρέχει λοιπόν τώρα να μαζέψει τα ασυμμάζευτα καθώς ο κόσμος, όσο εύκολα της αναγνώριζε την εργατικότητά της άλλο τόσο εύκολα επισημαίνει τώρα την ανυπαρξία της. Εμείς απλά να ρωτήσουμε θέλουμε: Αν κατέβαινε στην Περιφέρεια τους Οινιαδίτες τους θεωρούσε δεδομένους; Αυτοί άλλα λένε…

A! Και κάτι ακόμα: ο λαός λέει ότι πρέπει να τιμάμε το σπίτι μας. Αποτελεί τουλάχιστον απρέπεια με σοβαρό και φίλο της, όπως ισχυρίζεται η ίδια, Οινιαδίτη υποψήφιο στην Περιφέρεια να προωθεί η ίδια τραπέζι τραπέζι ανθρώπους που έμαθαν τις Οινιάδες πριν δέκα μέρες. Η λέξη φίλος φαίνεται για κάποιους είναι ιερή και για κάποιους… για τα πανηγύρια.

Ο επίμονος Κύριος Σπύρος

Σοβαρές υποψηφιότητες, μετρημένος λόγος, ευγένεια, όραμα και κυρίως επιμονή. Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι μερικά από τα θετικά του Σπύρου Διαμαντόπουλου. Τα αρνητικά του τα ξέρουμε όλοι και κυρίως ο ίδιος που φροντίζει να τα διορθώνει. Άλλωστε όπως λέει και η εκκλησία μας «οὐκ ἔστιν ἄνθρωπος, ὃς ζήσεται καὶ οὐχ ἁμαρτήσει» και ο ίδιος αμάρτησε δις αλλά η αγάπη του για το Μεσολόγγι τον φέρνει ολοένα και πιο κοντά στο πρωτοδικείο (το τυπικό σκέλος) αλλά κυρίως στο Δημαρχείο καθώς μέρα με τη μέρα αποκτά αυτό που λέμε «αέρα» υπεροχής. Μάλιστα δεν είναι τυχαίο ότι οι κινήσεις του είναι μετρημένες και κυρίως καθόλου γραφικές σε αντίθεση με την πλειοψηφία των συνυποψήφιων του. Κρατήστε δε και το εξής: Αναμένεται βόμβα μεγατόνων!

Τόσα δίνω, πόσα θες;

Ο τίτλος δεν αναφέρεται σε χρήμα αλλά σε… καρέκλες! Υποψήφιος δήμαρχος που δεν έχει ανακοινώσει ακόμα κανέναν υποψήφιο έχει πραγματοποιήσει συναντήσεις –επιβεβαιωμένες – με τουλάχιστον 5 (πέντε) άλλους υποψηφίους προσπαθώντας να κλείσει το καλύτερο δυνατό deal για τον ίδιο αλλά και για την περίπου 15μελή ομάδα του. Στην Αριστερά οι συναντήσεις δεν πήγαν και τόσο καλά καθώς η μεν συλλογικοί δεν μπορούν να δεχτούν δεμένη ομάδα στους κόλπους τους ο δε τέως είπε πολύ έυκολα «αντάμα» σε όλα και ο Λευτέρης είδε την αδυναμία και την έκανε με ελαφρά. Στους ομόσταυλους του τώρα στον προς Αιτωλικό Σπύρο κάποια πρόσωπα έχουν φάει μεγάλη κόκκινη κάρτα ενώ στον έτερο των Σπυράδων η εξήγηση ήταν απλή, εκτεθείτε στον κόσμο και όποιος εκλεγεί θα αξιοποιηθεί ανάλογα με τις δυνατότητές του. Τίμιο το τελευταίο. Τέλος η πρόταση προς τον μη Δήμαρχο Λύρο για τη θέση του Γενικού Γραμματέα στον δήμο προσέκρουσε στην ρήση του Αθανάσιου: ο πλέον ικανός με βάση τις περγαμηνές του και τα προσόντα του θα πάρει θέση στη δημοτική μου αρχή. Τι θα γίνει; Ακόμα 29 μέρες! Τικ τοκ!

ΥΓ: Το ήθος του έδειξε με την αποχώρησή του από την κούρσα ο Γιάννης Αναγνωστόπουλος. Γεγονός που δεν αποτέλεσε έκπληξη για όσους γνωρίζουν τα βαθιά δημοκρατικά του πιστεύω.

Quiz 1: Ποιος επιχειρηματικός παράγοντας του τόπου στηρίζει Κατσούλη ή Καραπάνο ευελπιστώντας ότι θα συνεχίσει τις δουλειές που έκανε μ αυτούς;

Quiz 2:  Ποιος Μεσολογγίτης εξ αποστάσεως με μπαράζ αναρτήσεων βλάπτει αυτούς που θέλει να… στηρίξει; Τα ίδια έκανε και σε συντοπίτη μας υπουργό και τελικά του έκανε πιο πολύ κακό παρά καλό….

Quiz 3:  Ποιον Νησιώτη «γαμπρό» έχουν βάλει στο μάτι για υποψήφιο οι … υποψήφιοι Δήμαρχοί μας (3 τον αριθμό); Γιατί βρίσκουν… Πέτρα;  

Quiz 4: Δύο υποψηφιότητες θα ανακοινώσει σύντομα ο περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης από το δήμο ΙΠ Μεσολογγίου, και οι δύο θηλυκού γένους… Η μία από την πόλη του Μεσολογγίου και άλλη από το Αιτωλικό…

Ραντεβού την ερχόμενη εβδομάδα…

Αφήστε μια απάντηση