Λευκάδα: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. «επιχείρηση» διακίνησης ναρκωτικών με κέρδη άνω των €70.000

Οι πολύμηνες έρευνες και η αξιοποίηση στοιχείων από τους αστυνομικούς της Ασφαλείας οδήγησαν στην εξάρθρωση τριών εγκληματικών οργανώσεων, τα μέλη των οποίων δραστηριοποιούνταν συστηματικά από τον Δεκέμβριο του 2022 στη Λευκάδα και υπολογίζεται ότι έβγαλαν πάνω από 70.000 ευρώ από την διακίνηση κοκαΐνης, κάνναβης και MDMA.


Στο πλαίσιο των ερευνών ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 20 μελών τους ηλικίας 21 ως 65 χρόνων, τρεις από τους οποίους συμμετείχαν σε δύο από αυτές, καθώς η μία κάλυπτε τις ανάγκες της άλλης όταν υπήρχε ζήτηση για ναρκωτικά διαφορετικά από αυτά που διακινούσαν. Σε ευρείας κλίμακας επιχείρηση, η οποία εκτελέστηκε την Παρασκευή, συνελήφθησαν 12 Έλληνες σε περιοχές της Λευκάδας και ένας ακόμη στην Κω, όπου έκανε… διακοπές! Από τον Απρίλιο έως τον Ιούλιο είχαν συλληφθεί άλλα τέσσερα μέλη ηλικίας 25 ως 58 χρόνων, οι τρεις από τους οποίους έχουν προφυλακιστεί.


Στην πρώτη εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ακατέργαστη κάνναβη, αρχηγός ήταν ένας 46χρονος Έλληνας ο οποίος αναλάμβανε την αγορά, την παραλαβή και την αποθήκευση των ναρκωτικών και μέλη της ήταν δύο γυναίκες ηλικίας 45 και 54 χρόνων, τρεις άνδρες ηλικίας 32, 62 και 65 χρόνων. Προφυλακισμένος είναι ένας 58χρονος που συνελήφθη στις 23 Ιουλίου, όταν στο ποιμνιοστάσιό του βρέθηκαν 997,7 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 38,5 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης σε μορφή “σοκολάτας” και 11 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 1,70 μέτρου και στο αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας του σε άλλη περιοχή του νησιού κατασχέθηκαν 2.852,4 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.


Την δεύτερη εγκληματική οργάνωση που διακινούσε κοκαΐνη και MDMA συντόνιζε ένας 31χρονος Έλληνας με άμεση συνεργάτιδα του μια 24χρονη Ελληνίδα, ενώ την διακίνηση αναλάμβαναν άλλοι επτά Έλληνες ηλικίας 21 ως 39 χρόνων.
Στην τρίτη εγκληματική οργάνωση που διακινούσε κοκαΐνη και κάνναβη ήταν “εγκέφαλος” ένας 25χρονος Έλληνας με άμεσο συνεργάτη του έναν 25χρονο που είναι προσωρινά κρατούμενος, καθώς συνελήφθη στις 13 Απριλίου με κοκαΐνη βάρους 261,6 γραμμαρίων, μια ζυγαριά και 1.635 ευρώ. Στην ίδια σπείρα συμμετείχαν άλλοι τέσσερις Έλληνες ηλικίας 28, 25, 24 και 28 χρόνων και ένας 32χρονος αλλοδαπός, που είχαν συλληφθεί με επιχείρηση στις 21 και 22 Ιουλίου.


Σε έρευνες που διενεργήθηκαν την Παρασκευή στα σπίτια των δραστών και στην κατοχή τους, βρέθηκαν συνολικά 21,1 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, ένα πιστόλι διαμετρήματος 6,35 χιλιοστών με τρία φυσίγγια που εστάλη για βαλλιστική εξέταση, ένα πιστόλι ρέπλικα, ένα περίστροφο κρότου με αμπούλα αερίου, μια σιδερογροθιά, τέσσερις ηλεκτρονικές ζυγαριές και 12 κινητά τηλέφωνα.
Στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Λευκάδας, κατασχέθηκαν, ακόμη, μετρητά ύψους 55.355 ευρώ από τις πωλήσεις των ναρκωτικών, καθώς και πέντε Ι.Χ. αυτοκίνητα και δυο φορτηγά που χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά τους. Τα μέλη των τριών ομάδων οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας και σε βάρος τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση, διακίνηση ναρκωτικών και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα, κατά περίπτωση.

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση