Ρομά προπηλάκισαν και έκλεψαν στο Κ.Υ. Αιτωλικού – Φύλαξη στα Κέντρα Υγείας ζητά ο πρόεδρος των εργαζομένων

Για κλοπή και προπηλακισμό εργαζομένων στο Κέντρο Υγείας Αιτωλικού από Ρομά κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος των εργαζομένων Κέντρων Υγείας Αιτωλοακαρνανίας, Άρης Παπανδρέου.

Το περιστατικό συνέβη στις 24/7. Τη στιγμή που συνοδοί προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση, άγνωστοι παραβίασαν παράθυρο του Κέντρου Υγείας και έκλεψαν το κινητό τηλέφωνο μιας νοσηλεύτριας και την τσάντα με προσωπικά είδη μιας επισκέπτριας υγείας.

Στο παρελθόν έχουν γίνει πολλές επιθέσεις στο Κ. Υ. Αιτωλικού από Ρομά, τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση, στην οποία και γίνεται λόγος για αναγκαία άμεση πρόσληψη security όπως σε όλα τα Κέντρα Υγείας της περιοχής, διότι συχνά αναφέρονται τέτοιου είδους περιστατικά.

Αναλυτικά:

«Στις 24/07/2023 έγινε κλοπή και προπηλακισμός των εργαζομένων της βάρδιας στο Κέντρο Υγείας Αιτωλικού. Μετά την είσοδο στο χώρο δύο ασθενών (αθίγγανων) με συνοδεία Ρομά στις 13:30 οι συνοδοί προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση με φωνές, χτυπώντας τοίχους και πόρτες. Καθώς το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό εξέταζε έναν από τους δύο ασθενείς, άγνωστα άτομα παραβίασαν παράθυρο του Κέντρου Υγείας και έκλεψαν το κινητό τηλέφωνο μιας νοσηλεύτριας και την τσάντα με προσωπικά είδη μιας επισκέπτριας υγείας.

Εφόσον το γεγονός καταγράφηκε από το Α.Τ. Αιτωλικού με σύστημα εντόπισης κινητού, το κινητό βρέθηκε σε απόσταση 500 μέτρων από το Κέντρο Υγείας.

Στο παρελθόν έχουν γίνει πολλές επιθέσεις στο Κ. Υ. Αιτωλικού με Ρομά. Έχουν παρατηρηθεί κλοπές όπως πετρέλαιο θέρμανσης. Αθίγγανος πριν αρκετό καιρό άνοιξε τον πυροσβεστήρα και επιτέθηκε σε καθαρίστρια του Κέντρου Υγείας με αποτέλεσμα παραλίγο να χάσει το μάτι της. Η συνάδελφος βρισκόταν αρκετό καιρό σε αναρρωτική άδεια.

Για αυτούς τους λόγους είναι αναγκαίο για την ασφάλεια των εργαζομένων και του Κέντρου Υγείας η πρόσληψη security όπως και στο Κ. Υγείας Ναυπάκτου και στα  υπόλοιπα Κέντρα Υγείας του Νομού, διότι συχνά αναφέρονται τέτοιου είδους περιστατικά.

agriniopress.gr

Αφήστε μια απάντηση