Η γενέτειρα του Βασίλη Αντωνόπουλου τιμά τη μνήμη του – Το όνομά του σε οδό και στο γήπεδο Μυρτιάς

Ο Δήμος Θέρμου και η Κοινότητα Μυρτιάς τιμούν τη μνήμη του εκλιπόντος ιατρού Βασίλη Αντωνόπουλου, προβαίνοντας σε μία συγκινητική πρωτοβουλία.

Δίνουν το όνομά του σε οδό της Άνω Μυρτιάς και στο γήπεδο του χωριού, στην Κάτω Μυρτιά. Ο Βασίλης Αντωνόπουλος, που απεβίωσε στις 23 Ιουνίου 2020,  είχε διατελέσει πρόεδρος της Κοινότητας Μυρτιάς και Αντιπεριφερειάρχης.

Στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Αυγούστου θα μιλήσει ο δικηγόρος Γιώργος Κωστακόπουλος.

Η πρόσκληση του Δήμου Θέρμου:

image001

Ποιος ήταν ο Βασίλης Αντωνόπουλος

O Bασίλης Αντωνόπουλος γεννήθηκε το 1952 στη Μυρτιά Τριχωνίδας από αγρότες γονείς. Μέλος πολύτεκνης οικογένειας με μεγάλη παράδοση και προσφορά στα κοινά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Έμαθε τα πρώτα γράμματα στη Μυρτιά και έζησε τα γυμνασιακά του χρόνια στο Θέρμο.

Όπως και άλλα μέλη της οικογένειάς του σπούδασε και το 1978 αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Αθηνών.Ως αγροτικός γιατρός υπηρέτησε στη Μακρυνεία . Την ειδικότητα του Παιδιάτρου έλαβε το 1985 από το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» και έκτοτε άσκησε την επιστήμη του στο Αγρίνιο προσφέροντας τις υπηρεσίες του στην ευρύτερη περιοχή.

Η πολιτική του δράση αρχίζει από τα φοιτητικά του χρόνια. Το 1990 εκλέγεται Πρόεδρος της Κοινότητας Μυρτιάς για να επανεκλεγεί το 1994. Το 1996 εκλέγεται Πρόεδρος του Συμβουλίου Περιοχής της 8ης Εδαφικής Περιφέρειας.

Το 1998 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος Θέρμου. Το 2007 ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο νομό όπου συγκέντρωσε 18420 σταυρούς προτήμησης. Επίσης το 2009 ήταν υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ λαμβάνοντας τη θέση του πρώτου επιλαχόντος στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, συγκεντρώνοντας 24500 σταυρούς προτίμησης

Το 2010-2014 διατέλεσε αντινομάρχης Π.Ε.Αιτωλοακαρνανίας. To 2015 ήταν υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με το ΠΑΣΟΚ και το 2019 με το Κίνημα Αλλαγής.

Διετέλεσε εξάλλου πρόεδρος του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου για πέντε χρόνια, όπου εργάστηκε για την ανέγερση Νέου Νοσοκομείου, αλλά και για την αναβάθμιση του υπάρχοντος, αφού επί των ημερών του τέθηκαν σε λειτουργία νέες πτέρυγες, ανακαινίστηκαν οι παλιές και αναβαθμίστηκαν οι παρεχόμενες υπηρεσίες.

Δραστηριοποιήθηκε επίσης στην ποδοσφαιρική ομάδα του Παναιτωλικού διατελώντας πρόεδρος το 2003.

agriniopress.gr

Αφήστε μια απάντηση