Αιτωλικό: Για άλλη μια φορά οι εθελοντές δείχνουν το δρόμο

Ο Λάμπρος Χαρέλος, λίγες μέρες πριν, βούτηξε στα νερά της Τριχωνίδας, για υποβρύχιο καθαρισμό.


Ασταμάτητος και με μοναδικό πνεύμα εθελοντισμού και προσφοράς, έδειξε το δρόμο και στο συνονόματό του, Λάμπρο Μαυραγάνη, από την Παραβόλα, που καθάρισε σήμερα το βυθό στο λιμανάκι μας στο Αιτωλικό.

Ο Λάμπρος Μαυραγάνης ανταπέδωσε τον καθαρισμό στην Τριχωνίδα, βγάζοντας μεγάλη ποσότητα σκουπιδιών από το καταφύγιο πτηνών στο λιμανάκι.


Είναι ένα σημείο που αγαπά ιδιαίτερα και το επισκέπτεται συχνά με την οικογένειά του. Μάλιστα έκανε δώρο κ τροφή για τα πουλιά.

Διαπιστώνουμε όλοι την ειρωνεία να έρχονται άνθρωποι από μακριά να στηρίξουν ενεργά τον τόπο μας, όταν οι ντόπιοι δεν το κάνουν. Ο ίδιος διαπίστωσε με απογοήτευση ότι το πάρκο έδειξε παραμελημένο.

Πόσο θα σώζουν την κατάσταση οι εθελοντές; Γιατί να τα περιμένουμε όλα από αυτούς; Είναι άμεση η ανάγκη για αυξημένη προσοχή στη διατήρηση των δημόσιων χώρων, όπως είναι το πάρκο μας στο λιμανάκι.

Αυτές οι πρωτοβουλίες θα πρέπει να μας δείξουν τον τρόπο να συνεργαστούμε όλοι μεταξύ μας, ώστε να διαφυλαχθεί το περιβάλλον και η φύση, ο βασικός θησαυρός του τόπου μας.

etoliko.gr

Αφήστε μια απάντηση