Η Ιερά Σύνοδος αποδοκιμάζει το συνέδριο στην Ι.Μ. Μεταμορφώσεως Ναυπάκτου

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατά την συνεδρίασή της την 24 Αυγούστου ε. ε., ύστερα από συζήτηση αποδοκίμασε το Συνέδριο το οποίο ανακοινώθηκε ότι θα διοργανωθεί στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου 2023 στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Ναυπάκτου.

Συγκεκριμένα στο Δελτίο Τύπου της Ιεράς Συνόδου της 25ης Αυγούστου γράφεται:

«Λαβούσα υπ΄ όψιν την Ανακοίνωση στον ηλεκτρονικό Τύπο ότι στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σκάλας Ναυπάκτου πρόκειται να διεξαχθεί Διεθνές Συνέδριο με θέμα: “Ναύπακτος 2030”, αναφέρει ότι η Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, στην κανονική και νόμιμη δικαιοδοσία της οποίας υπάγεται η Μονή, δεν έχει ενημερωθεί ούτε παρέσχε οποιαδήποτε άδεια για τη διοργάνωση του Συνεδρίου.

Το Συνέδριο δεν τελεί υπο την ευλογία και έγκριση της τοπικής Εκκλησίας, αλλά διοργανώνεται στην Ιερά Μονή, η οποία εδώ και χρόνια τελεί υπό καθεστώς κανονικής και νομικής εκτροπής, άνευ αδείας του επιχωρίου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ιεροθέου, ο οποίος την 31η Ιουλίου 2023 δημοσίευσε τεκμηριωμένη Ανακοίνωση περί του θέματος».

Είχε προηγηθή ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως (πατήστε εδώ).

Ύστερα και από την απόφαση αυτή της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου κανένας δεν μπορεί να προφασισθεί άγνοια για την κανονική και νομική εκτροπή της Ιεράς Μο­νής Μεταμορφώσεως.

agrinionews.gr

Αφήστε μια απάντηση